Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier

Benodigd vermogen berekenen voor terrasheaters

Met deze handige tool kun je eenvoudig uitrekenen hoeveel vermogen je nodig hebt aan terrasheaters. Er zijn namelijk een aantal factoren om rekening mee te houden, zoals bijvoorbeeld de windgevoeligheid, de inhoud van de ruimte en het type paneel. Deze rekentool geeft een schatting van het aan te brengen vermogen, om een ruimte te kunnen verwarmen.

 

 

Houd er met het bepalen van het vermogen ook rekening mee dat het niet altijd nodig is om de gehele ruimte te verwarming. In onze ervaring is het vaak voldoende om slechts het zitgedeelte te verwarmen van bijvoorbeeld je loungehoek of eettafel. Wij hanteren hiervoor de volgende vermogens:

Zitje van 2-3 personen, 1 terrasverwarmer van 1800 Watt
Zitje of tafel voor 4 personen, 1 terrasverwarmer van 2400 Watt
Zitje of tafel voor 4-6 personen, 2 terrasverwarmers van 1800 Watt of 2400 Watt infrarood terrasheaters hangend

Om de tool correct te gebruiken, vul je alle gegevens (afgerond naar boven) in. Het Wattage wat er uit komt kun je als minimum gebruiken voor de ruimte. Ons advies is ook altijd om beter te overdimensioneren dan te onderdimensioneren. De meeste heaters hebben namelijk meerdere standen waardoor het vermogen kan worden ingesteld. Sommige heaters, zoals de All-black, hebben zelfs een ingebouwde thermostaat. Hierdoor kan het vermogen worden aangepast aan de situatie en verbruik je nooit teveel stroom!

Hoeveel Watt terrasverwarming heb ik nodig?

Vul hier onder je gegevens in en krijg direct een advies over het minimaal benodigde Wattage aan terrasverwarmers. Twijfel je nog over het type terrasverwarmer? Bel met 085 107 0541 voor advies!


Meest verkochte heaters

Filter

Prijs
Plaatsing
Type vloerverwarming
Vermogen
Geschikt voor huishouden
Temperatuur instelbaar toggle
Anti kalk systeem toggle
Geschikte ruimte toggle
Verlichting toggle
Instelbaar programma toggle
Thermostaat toggle
Te bedienen via app toggle
Anti-condens toggle
Infrarood verwarming toggle
Bediening toggle
Kleur toggle
[]