Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier
Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Infrarood verwarming vrijstaand

Verplaatsbare infrarood verwarming lijkt in verschillende opzichten de toekomst te zijn. De vraag naar deze vorm van verwarming neemt namelijk steeds verder toe. Dit is goed te verklaren aan de hand van een aantal voordelen van een infrarood paneel op standaard. Een vorm van infrarood verwarming die mobiel is, levert namelijk een groot aantal extra mogelijkheden op. Enerzijds profiteer je van de voordelen van een standaard infrarood kachel. Hier komen de voordelen van een specifieke mobiele verwarming nog eens bovenop. Maar wat houdt dit type apparaat nu precies in?

Kom je er niet uit? Gebruik dan onzeKeuzehulp

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Veelgestelde vragen over vrijstaande infrarood panelen

Hoe ver straalt een infrarood paneel

Hoe ver een infrarood paneel straalt is afhankelijk van het type en de kracht van het paneel. Toch kun je als uitgangspunt nemen dat een infrarood paneel tot ongeveer 3 meter voelbare warmte straalt. Krachtigere panelen kunnen uiteraard op een grotere afstand ook nog merkbaar zijn. Het is daarbij ook van belang dat het infrarood paneel goed geplaatst staat, zodat het infrarood paneel optimaal rendement kan afgeven.

Wat kost een infrarood paneel?

Ons goedkoopste basic infrarood paneel begint al bij € 79,00. Wil je meer functionaliteiten zoals WiFi bediening of verlichting, is dit tegen meerprijs beschikbaar. Kortom, voor ieder budget is een infraroodpaneel beschikbaar. Dit in combinatie met de geringe terugverdientijd maakt dat een infraroodpaneel vrijwel altijd een goede investering is.

Wat verbruikt een infrarood paneel?

Dat is afhankelijk van het Wattage van het infrarood paneel.  Wil je de verbruikskosten per uur berekenen? Dat kan door het benodigde Wattage te delen door 1.000. Het getal dat hieruit volgt is het verbruik in Kilowattuur (kWh). Het verbruik in kWh vermenigvuldigd met jouw energieprijs geven de verbruikskosten per uur.

Waar plaats ik het infrarood paneel?

Dit is afhankelijk van waar je de warmte nodig hebt. Aangezien een infrarood paneel gebruik maakt van stralingswarmte dient het paneel gericht te zijn op de plaats waar je de warmte nodig hebt.

Tot hoe ver straalt een infrarood paneel?

Hoe ver een infrarood paneel straalt is afhankelijk van het type en de kracht van het paneel. Toch kun je als uitgangspunt nemen dat een infrarood paneel minimaal tot 3 meter voelbare warmte straalt.

Hoe warm wordt een infrarood paneel?

De maximale temperatuur van onze infrarood panelen is begrensd op 80-105 graden Celsius, afhankelijk van het paneel. Deze maximumtemperatuur is veilig voor mensen en dieren om aan te raken aangezien gevaar voor verbranding pas op kan treden bij een oppervlaktetemperatuur vanaf 125 graden Celsius. Kortom, de oppervlaktetemperatuur is vergelijkbaar met het aanraken van een conventionele radiator.

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

Wat houdt een verplaatsbare infrarood verwarming in?

Een verplaatsbaar infrarood paneel verwarmt een specifieke locatie aan de hand van stralingswarmte. Er is hierbij namelijk sprake van straling door middel van onschadelijke infrarode warmtestralen. Daarbij is het niet vreemd om een gelijkenis te trekken met de warmte van de zon. Ook de zon verwarmt met zonnestralen het oppervlak waar de straling op terechtkomt.

Wanneer je stralingswarmte van infraroodstraling op een oppervlak valt, warmt dit dus op. Vervolgens geeft dit oppervlak de warmte weer af aan de directe omgeving. Dit is precies hoe het werkt wanneer je infrarood paneel op voet op wanden, meubels en/of vloeren gericht staat

Energiezuinige mobiele verwarming

Energiezuinige mobiele verwarming lijkt zodoende pas echt de toekomst te zijn. Het is de ultieme combinatie van gemak en comfort om zo je verwarming te regelen. En dat terwijl je tegelijkertijd ook nog enigszins duurzaam bezig bent. In de tijd waarin we nu leven, is dat een absolute pré.

Verlaag ook jouw energiegebruik terwijl je je comfort op het zelfde moment verhoogt. Je profiteert zo van het beste van twee werelden.

De voordelen van een verplaatsbaar infrarood paneel

Om echt duidelijk te maken waarom het handig is voor een verplaatsbaar infrarood paneel te kiezen, nemen we graag even de specifieke voordelen met je door. Door dit namelijk stap voor stap te doen, ontstaat er uiteindelijk een totaalbeeld. Je weet dan precies wat je aan dit type apparaat hebt. En hoe het er op verschillende manieren voor zorgt dat je comfortabel bent. Dit is bijvoorbeeld het geval als gevolg van de volgende punten:

  • Inspelen op tijdelijke behoefte: Dankzij verplaatsbare infrarood verwarming speel je heel slim in op een tijdelijke behoefte. Het is namelijk niet zo dat je altijd je hele huis tegelijk wilt verwarmen. Uiteindelijk is het veel efficiënter om alleen de plek te verwarmen waar je je op een bepaald moment bevindt. Ben je dus van plan om de hele avond in de woonkamer te zitten? Dan verplaats je je staande infrarood verwarming hier eenvoudig naartoe. Zit je vervolgens in de ochtend graag in de serre of op het balkon? Dan zijn deze warmtepanelen na een kleine moeite ook op die plekken te vinden.
  • Makkelijk verplaatsbaar: Het fijne hierbij is dat mobiele verwarming makkelijk verplaatsbaar is. Vandaar ook dat de nadruk zo ligt op ‘mobiel’. Het heeft weinig zin als je veel moeite moet doen om een infrarood paneel te verplaatsen. Deze modellen zijn volledig vrijstaand, dankzij de voeten die eronder gemonteerd zitten. Hierdoor til je het apparaat eenvoudig op en zet je het ergens anders weer neer. Het zwaarste model heeft een gewicht van nog geen 4kg. Het is hierbij niet nodig om de boel los te maken en te demonteren. Het infrarood paneel zit namelijk nergens aan bevestigd. Een ideale oplossing voor menig huishouden.
  • Relatief compact: Daarbij valt het direct op dat deze vorm van mobiele verwarming uiterst compact is. Het paneel is langwerpig en het zijn alleen de voeten die enigszins uitsteken. Door deze dunne vorm kun je de paneel verwarming eigenlijk overal kwijt. Zelfs in de meer krappe ruimtes is het over het algemeen goed mogelijk om de warmtepanelen te plaatsen. Denk dan aan een ietwat kleine badkamer of een vrij compacte werkruimte. Op welke locatie(s) kun jij een infrarood paneel staand goed gebruiken?
  • Geschikt voor nagenoeg iedere ruimte: Zoals al even kort aangegeven, is een dergelijk apparaat geschikt voor nagenoeg iedere ruimte. Deels als gevolg van de gunstige afmetingen. Maar ook zeker vanwege de mogelijkheid tot eenvoudige verplaatsing. Gebruik een verplaatsbaar infrarood paneel ’s ochtends in de keuken, ’s middags in je werkruimte en ’s avonds in de woonkamer. Zo hoef je het in koudere perioden nooit koud te hebben. In steeds meer huishoudens is dit the way to go. Waarom moeilijk doen als het in de praktijk ook makkelijk kan?
  • Bespaart energie: Wist je daarnaast dat infrarood verwarming ook zorgt voor energiebesparing? Ten opzichte van een traditionele vorm van verwarming bespaar je 7% aan energieverbruik per graad. Het gaat dan dus om iedere graad waarmee je een specifieke ruimte verwarmt. Daarmee is een infrarood kachel een manier om je energieverbruik omlaag te krijgen. Logischerwijs gaat dit dan gepaard met een potentiële kostendaling. Zeker nu de energiekosten de laatste jaren hoger oplopen, merk je dit verschil.
  • Warmte blijft langer hangen: Een bijkomend voordeel is dat de warmte van een infrarood kachel langer blijft hangen. Zoals we eerder al even bespraken, verwarmt de infraroodstraling ook daadwerkelijk de massa waarop het gericht staat. De muren, vloeren en overige objecten worden dus ook echt zelf warm. Het betreft hier niet alleen de lucht eromheen. Doordat deze de warmte langer vast houden en blijven afgeven, blijft ook de ruimte langer verwarmd. Dit is deels de reden dat het minder energie kost om een ruimte warm te houden.
  • Ook buiten inzetbaar: Tot slot het laatste grote voordeel van een energiezuinige mobiele verwarming; deze is ook buiten inzetbaar. Denk aan een situatie in het voorjaar of het najaar. Of zelfs laat op een warme zomerdag. Het is dan misschien buiten eigenlijk net iets te fris om comfortabel te zitten. Je paneel verwarming biedt dan dé uitkomst. Deze verplaats je eenvoudig van binnen naar buiten door deze even op te tillen. Vervolgens richt je deze precies op de plek waar je zit. Ga je na een tijdje weer naar binnen? Dan neem je je verplaatsbare verwarming gewoon weer mee. Zoek je een permanente oplossing voor buiten? Bekijk dan eens onze infrarood terrasheaters.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.

Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

[]