Vanwege extreme drukte bedraagt onze levertijd circa 2-3 dagen.

verplaatsbaar-infraroodpaneel-header

Infrarood verwarming vrijstaand

Snel besparen op je gasrekening

Infrarood verwarming vrijstaand

Ga direct naar

Meer weten over elektrisch verwarmen?

De voor- en nadelen van infrarood verwarming

Het verwarmen met infrarood is een techniek die niet bij iedereen even bekend is. Wij snappen...

Zijn elektrische kachels zuinig?

Je huis kan je op verschillende manieren verwarmen. Naast traditionele vormen van verwarming zoals...

Is een elektrische kachel goedkoper dan gas?

In deze blog maken we de vergelijking tussen een elektrische kachel en traditionele verwarming op...

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een variant van elektrisch verwarmen die je steeds vaker voorbij hoort...

De kracht van elektrische bijverwarming

Elektrische bijverwarming is een term die je steeds vaker voorbij ziet komen, maar wat is...

Heb je al een verplaatsbaar infrarood paneel overwogen? Wij vertellen je de voordelen!

Verwarmen met verplaatsbare infrarood panelen is misschien iets geheel nieuws voor je, dus we...

Infrarood paneel met verlichting; de perfecte oplossing

Of je nu op zoek bent naar een manier om je bestaande verwarming op een milieuvriendelijke variant...

Infrarood verwarming – duurzaam en comfortabel

Er is geen twijfel mogelijk dat de manier waarop we leven moet veranderen, willen we in Nederland...

Persoonlijk verwarmings advies

Bij het uitzoeken van de juiste verwarming zijn er een hoop zaken om rekening mee te houden....

Benodigd vermogen berekenen voor terrasheaters

Met deze handige tool kun je eenvoudig uitrekenen hoeveel vermogen je nodig hebt aan...

Verplaatsbare infrarood verwarming lijkt in verschillende opzichten de toekomst te zijn. De vraag naar deze vorm van verwarming neemt namelijk steeds verder toe. Dit is goed te verklaren aan de hand van een aantal voordelen van een infrarood paneel op standaard. Een vorm van infrarood verwarming die mobiel is, levert namelijk een groot aantal extra mogelijkheden op.

Enerzijds profiteer je van de voordelen van een standaard infrarood kachel. Hier komen de voordelen van een specifieke mobiele verwarming nog eens bovenop. Maar wat houdt dit type apparaat nu precies in?

 

Wat houdt een verplaatsbare infrarood verwarming in?

Een verplaatsbaar infrarood paneel verwarmt een specifieke locatie aan de hand van stralingswarmte. Er is hierbij namelijk sprake van straling door middel van onschadelijke infrarode warmtestralen. Daarbij is het niet vreemd om een gelijkenis te trekken met de warmte van de zon. Ook de zon verwarmt met zonnestralen het oppervlak waar de straling op terechtkomt.

Wanneer je stralingswarmte van infraroodstraling op een oppervlak valt, warmt dit dus op. Vervolgens geeft dit oppervlak de warmte weer af aan de directe omgeving. Dit is precies hoe het werkt wanneer je infrarood paneel op voet op wanden, meubels en/of vloeren gericht staat

Verplaatsbaar Infrarood paneel met WiFi

Verplaatsbaar infrarood paneel met WiFi – wit (350 / 700 Watt)

Verkrijgbaar in 2 varianten van 350 tot 700 Watt

€ 199,00 – € 289,00

Bekijk product

verplaatsbaar infraroodpaneel

Verplaatsbaar infrarood paneel – wit (350 – 700 Watt)

Verkrijgbaar in 4 varianten van 350 tot 700 Watt

€ 149,00 – € 224,00

Bekijk product

Verplaatsbaar met iwfi
Verplaatsbaar infraroodpaneel met WiFi thermostaat – Wit (350 – 700 Watt)

Verkrijgbaar in 4 varianten van 350 tot 700 Watt

€ 203,95 – € 273,95

Bekijk product

vouwbaar paneel

Vouwbaar mobiel infraroodpaneel met 3 standen – grijs (165 Watt)

De perfecte bijverwarming onder elk bureau, of gewoon bij de bank

€ 79,00

Bekijk product

Waarom voor een infrarood paneel op standaard kiezen?

Om echt duidelijk te maken waarom het handig is voor een infrarood paneel op standaard te kiezen, nemen we graag even de specifieke voordelen met je door. Door dit namelijk stap voor stap te doen, ontstaat er uiteindelijk een totaalbeeld. Je weet dan precies wat je aan dit type apparaat hebt. En hoe het er op verschillende manieren voor zorgt dat je comfortabel bent. Dit is bijvoorbeeld het geval als gevolg van de volgende punten:

Inspelen op tijdelijke behoefte:

Dankzij verplaatsbare infrarood verwarming speel je heel slim in op een tijdelijke behoefte. Het is namelijk niet zo dat je altijd je hele huis tegelijk wilt verwarmen. Uiteindelijk is het veel efficiënter om alleen de plek te verwarmen waar je je op een bepaald moment bevindt. Ben je dus van plan om de hele avond in de woonkamer te zitten? Dan verplaats je je staande infrarood verwarming hier eenvoudig naartoe. Zit je vervolgens in de ochtend graag in de serre of op het balkon? Dan zijn deze warmtepanelen na een kleine moeite ook op die plekken te vinden.

Makkelijk verplaatsbaar:

Het fijne hierbij is dat mobiele verwarming makkelijk verplaatsbaar is. Vandaar ook dat de nadruk zo ligt op ‘mobiel’. Het heeft weinig zin als je veel moeite moet doen om een infrarood paneel te verplaatsen. Deze modellen zijn volledig vrijstaand, dankzij de voeten die eronder gemonteerd zitten. Hierdoor til je het apparaat eenvoudig op en zet je het ergens anders weer neer. Het zwaarste model heeft een gewicht van nog geen 4kg. Het is hierbij niet nodig om de boel los te maken en te demonteren. Het infrarood paneel zit namelijk nergens aan bevestigd. Een ideale oplossing voor menig huishouden.

Relatief compact:

Daarbij valt het direct op dat deze vorm van mobiele verwarming uiterst compact is. Het paneel is langwerpig en het zijn alleen de voeten die enigszins uitsteken. Door deze dunne vorm kun je de paneel verwarming eigenlijk overal kwijt. Zelfs in de meer krappe ruimtes is het over het algemeen goed mogelijk om de warmtepanelen te plaatsen. Denk dan aan een ietwat kleine badkamer of een vrij compacte werkruimte. Op welke locatie(s) kun jij een infrarood paneel staand goed gebruiken?

Geschikt voor nagenoeg iedere ruimte:

Zoals al even kort aangegeven, is een dergelijk apparaat geschikt voor nagenoeg iedere ruimte. Deels als gevolg van de gunstige afmetingen. Maar ook zeker vanwege de mogelijkheid tot eenvoudige verplaatsing. Gebruik een verplaatsbaar infrarood paneel ’s ochtends in de keuken, ’s middags in je werkruimte en ’s avonds in de woonkamer. Zo hoef je het in koudere perioden nooit koud te hebben. In steeds meer huishoudens is dit the way to go. Waarom moeilijk doen als het in de praktijk ook makkelijk kan?

Bespaart energie:

Wist je daarnaast dat infrarood verwarming ook zorgt voor energiebesparing? Ten opzichte van een traditionele vorm van verwarming bespaar je 7% aan energieverbruik per graad. Het gaat dan dus om iedere graad waarmee je een specifieke ruimte verwarmt. Daarmee is een infrarood kachel een manier om je energieverbruik omlaag te krijgen. Logischerwijs gaat dit dan gepaard met een potentiële kostendaling. Zeker nu de energiekosten de laatste jaren hoger oplopen, merk je dit verschil.

Warmte blijft langer hangen:

Een bijkomend voordeel is dat de warmte van een infrarood kachel langer blijft hangen. Zoals we eerder al even bespraken, verwarmt de infraroodstraling ook daadwerkelijk de massa waarop het gericht staat. De muren, vloeren en overige objecten worden dus ook echt zelf warm. Het betreft hier niet alleen de lucht eromheen. Doordat deze de warmte langer vast houden en blijven afgeven, blijft ook de ruimte langer verwarmd. Dit is deels de reden dat het minder energie kost om een ruimte warm te houden.

Ook buiten inzetbaar:

Tot slot het laatste grote voordeel van een energiezuinige mobiele verwarming; deze is ook buiten inzetbaar. Denk aan een situatie in het voorjaar of het najaar. Of zelfs laat op een warme zomerdag. Het is dan misschien buiten eigenlijk net iets te fris om comfortabel te zitten. Je paneel verwarming biedt dan dé uitkomst. Deze verplaats je eenvoudig van binnen naar buiten door deze even op te tillen. Vervolgens richt je deze precies op de plek waar je zit. Ga je na een tijdje weer naar binnen? Dan neem je je verplaatsbare verwarming gewoon weer mee. Zoek je een permanente oplossing voor buiten? Bekijk dan eens onze infrarood terrasheaters.

FAQ: Verplaatsbare infrarood verwarming

Aangezien het hier een relatief nieuwe vorm van verwarming betreft, zijn er nog veel vragen over. Een infrarood paneel dat verplaatsbaar is, daar hebben nog niet veel mensen ervaring mee. Vandaar dat we je hier graag verder over informeren. Bijvoorbeeld door een aantal vragen langs te lopen die we geregeld over dit apparaat krijgen:

Is een mobiel infrarood paneel betaalbaar?

Een mobiel infrarood paneel is in de basis heel goed betaalbaar. Over het algemeen liggen de prijzen veel lager dan men in eerste instantie denkt. De productiekosten van deze technologie zijn de laatste jaren fors omlaag gegaan. Zo zijn zelfs de prijzen van de verplaatsbare infrarood panelen vergelijkbaar met die van de ‘statische’ panelen. Dit terwijl een verplaatsbaar model voor veel mensen een veel praktischere uitkomst biedt.

Is een infrarood kachel gezond?

Allereerst is het belangrijk om te melden dat een infrarood kachel absoluut niet gevaarlijk is. Dit heeft te maken met het ontbreken van UV-straling. Een infraroodpaneel daarentegen maakt gebruik straling op het infrarood spectrum. Er zijn zelfs onderzoeken waar gezondheidsclaims worden gedaan. Denkhierbij aan het losmaken van spieren en gewrichten en het verbeteren van de bloedsomloop. De verplaatsbare infrarood panelen die we bij Slimmeheater.nl aanbieden, voldoen daarnaast aan zeer strenge keuringseisen. Zo doorstaan ze steevast alle testen die bij deze apparaten van toepassing zijn. Je verwarmt jouw woning volledig veilig met een van onze infrarood panelen. Op welke van de opties heb jij momenteel je vizier gericht?

Kun je infrarood verwarming buiten gebruiken?

Infrarood verwarming buiten gebruiken, is geen enkel probleem. Let er daarbij wel op dat het apparaat zoveel als mogelijk uit de wind staat. De wind is namelijk in staat om een gedeelte van de warmte snel weg te laten waaien. Het effect van deze warmtepanelen is dan significant minder dan wanneer je hier rekening mee houdt. Mocht je voor een vaste oplossing gaan, bekijk dan eens onze infrarood terrasheaters. Zelfde techniek maar dan écht voor buiten!

Energiezuinige mobiele verwarming

Energiezuinige mobiele verwarming lijkt zodoende pas echt de toekomst te zijn. Het is de ultieme combinatie van gemak en comfort om zo je verwarming te regelen. En dat terwijl je tegelijkertijd ook nog enigszins duurzaam bezig bent. In de tijd waarin we nu leven, is dat een absolute pré.

Verlaag ook jouw energiegebruik terwijl je je comfort op het zelfde moment verhoogt. Je profiteert zo van het beste van twee werelden. Het is geen toeval dat steeds meer mensen infrarood verwarming aan vrienden en familie aanraden.

Snelle levering

Voor 16.00u besteld? De zelfde dag verzonden

Veilig betalen

Betaal veilig met iDeal, Creditcard, Paypal of Afterpay

Gratis verzending

Al onze IR panelen worden gratis verzonden

De waardering van www.slimmeheater.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 322 reviews.
0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de webshop
    []