Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier
Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Infrarood verwarming

Verwarm lokaal en direct met infrarood verwarming. Onze infrarood panelen zorgen voor een aangename warmte en is een goedkoper alternatief voor verwarmen met gas. Voor elke plek in het huis is er een geschikt infrarood paneel beschikbaar. Bestel eenvoudig infrarood verwarming online en begin direct met goedkoper verwarmen.

Kom je er niet uit? Doe dan onzeKeuzehulp

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Resultaat 1–12 van de 77 resultaten wordt getoond

Veelgestelde vragen over infrarood verwarming

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming zendt stralen uit die objecten en mensen direct verwarmen, wat zorgt voor efficiënte en gelijkmatige warmte zonder lucht te verwarmen.

Wat is goedkoper: infrarood- of elektrische verwarming?

Infraroodverwarming is over het algemeen energie-efficiënter en kan goedkoper zijn dan traditionele elektrische verwarming, vooral in goed geïsoleerde ruimtes.

Wat kost infrarood verwarming per uur?

De kosten variëren afhankelijk van het vermogen en de elektriciteitsprijs. Een 600 watt infraroodverwarmer kost ongeveer €0,13 per uur, gebaseerd op een elektriciteitsprijs van €0,22 per kWh.

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

De voordelen van infrarood verwarming zijn onder meer energie-efficiëntie, snelle verwarming, betere luchtkwaliteit doordat er minder luchtcirculatie en stofverplaatsing is, en de mogelijkheid om specifieke zones te verwarmen. Daarnaast is het systeem stil in gebruik en vereist het weinig onderhoud.

Welke ruimtes zijn geschikt om te verwarmen met infrarood?

Iedere ruimte in huis of op kantoor is perfect te verwarmen middels infrarood verwarming. De infrarood panelen in ons assortiment zijn in veel verschillende afmetingen en sterktes te verkrijgen. Dat maakt dat voor iedere ruimte wel een geschikte infrarood verwarming te vinden is. Hieronder leggen wij in het kort per ruimte uit hoe infrarood verwarming daar ingepast kan worden. Van woonkamer tot het toilet; voor iedere ruimte is een paneel te vinden.

De woonkamer

Infrarood verwarming in de woonkamer kun je op verschillende manieren inzetten als verwarmingsbron. Je kunt infrarood panelen in de woonkamer inzetten als hoofdverwarming of als bijverwarming. Als alternatief voor de CV of vloerverwarming kun je infrarood panelen ook gebruiken als hoofdverwarming. De infrarood panelen zijn dan de basis voor het verwarmen van de woonkamer. Daarnaast kun je infrarood verwarming ook gebruiken als bijverwarming in de woonkamer. Je zet het paneel dan neer op de plek waar je (tijdelijk) extra warmte wil hebben, of je kiest voor een handige warmtemat. Op die manier hoeft niet de gehele woonkamer opgewarmd te worden, maar slechts de plek waar de warmte gewenst is.

De badkamer

In de badkamer wil je graag dat het direct warm is als je er bent. Onze infrarood panelen zorgen ervoor dat je geen zorgen meer hebt om een koude badkamer. De infrarood verwarming in ons assortiment voor in de badkamer is voorzien van de juiste certificering. Daarmee zijn ze vanzelfsprekend veilig en geschikt om te gebruiken in vochtige ruimtes.

De slaapkamer

Infrarood verwarming is ook te gebruiken als verwarming in de slaapkamer. Een infrarood paneel aan het plafond direct boven het bed zorgt ervoor dat je er altijd heerlijk warm bij ligt. Zoals eerder omschreven is bij infrarood verwarming de warmte direct beschikbaar. Dit is ideaal als je even wat extra warmte nodig hebt of om het bed alvast voor te verwarmen.

De garage

Heb je een werkplek in de garage waar het altijd net iets te koud is tijdens het klussen? Dan is een (verplaatsbaar) infrarood paneel de perfecte uitkomst. Een verplaatsbaar infrarood paneel is eenvoudig te plaatsen op het moment dat het wat kouder is in de garage. Op dat moment zorg je voor extra warmte en zodra het weer warm genoeg is berg je het infrarood paneel ook weer gemakkelijk op. Wil je het paneel toch permanent ophangen? Ook dat is eenvoudig te realiseren.

Het toilet

Het toilet is een ruimte die je niet continu verwarmd wil hebben. Maar uiteraard wil je wel dat wanneer je op het toilet zit (of staat) de warmte direct aanwezig is. Door de techniek van een infrarood paneel is de warmte direct beschikbaar. Zodra je het paneel aanzet zit/sta je er heerlijk warm bij.

Hoe werkt infrarood verwarming binnenshuis?

De verplaatsbare infrarood panelen werken als een efficiënte elektrische verwarming. De panelen aanwezig in de infrarood kachels hebben technisch gezien dezelfde werkwijze als de zon. Deze verwarmers zijn veel beter dan traditionele verwarmers omwille van talloze redenen. Ten eerste, infrarood verwarming houdt ons warm door het licht, dat we niet kunnen zien. Ten tweede zorgt dit type verwarming voor een perfecte warmte, aangezien onze kleren en huid de stralingen absorberen voelt het alsof je lekker vertoeft in het zonnetje.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de centrale verwarming in huis kunnen verplaatsbare infrarood panelen onmiddellijk verwarmen door middel van een geconcentreerde lichtstraal. Daardoor houden ze je direct warm, hoe koud het binnen ook is. Deze verwarmers dragen warmte over via een cirkelvormige spiraal die binnenin aanwezig is. De opgewekte warmte wordt vervolgens gereflecteerd door een reflector. Dit is de reden waarom je de warmte zelfs op enkele meters afstand van het paneel nog kan voelen.

Een verplaatsbaar infrarood paneel heeft zeer weinig energie nodig om het oppervlak van het paneel te verwarmen. In tegenstelling tot traditionele verwarmers, die constant de koude lucht verwarmen, zijn infrarood panelen niet gericht op het verwarmen van de lucht maar op het op temperatuur houden van de ruimte. Voor dit laatste hebben ze zeer weinig energie nodig.

Bijkomend voordeel is dat de verwarmde voorwerpen zelf de infrarode stralen terug in de lucht kaatsen; zo doen ze het werk van het verwarmen van de lucht.

De voordelen van infrarood verwarming

Verwarmen met infrarood heeft veel voordelen:

  • Infrarood verwarming verwarmt nooit lucht. De infrarood warmte verplaatst zich door de lucht totdat het in contact komt met een persoon of object. Er gaat dus geen warmte verloren via tocht.
  • Zelfs ons lichaam zendt voortdurend infrarood uit, zodat we ons lichaam steeds aanvullen met dezelfde soort warmte. Dit resulteert in een comfortabeler en langduriger warmtegevoel.
  • De muur en het plafond absorberen infraroodstraling, en eenmaal geabsorbeerd, worden deze objecten als ware thermische kachels en verwarmen ze ook weer de kamer.
  • Infraroodverwarmingen hebben een lange levensduur en zijn zeer stil.
  • Infrarood verwarming is er voor verschillende type ruimtes en het assortiment is heel breed. Zo hebben we infrarood verwarming voor aan het plafond. Die ook direct de functie van een lamp overnemen. Hebben we infrarood panelen voor systeemplafonds of hebben we infraroodverwarming verwerkt in badkamerspiegels.
gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.


Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

[]