Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier
Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Infrarood matten

Met de infrarood matten van Slimmeheater heb je nooit meer koude voeten! Deze warmtematten zijn ideaal voor dagelijks gebruik. Wil je ‘s avonds op de bank wat extra warmte of heb je tijdens het thuiswerken koude voeten? Met het gebruik van één van onze warmtematten zit je er weer heerlijk warm bij. Naast het gebruik in huis of op kantoor zijn deze elektrische matten ook goed te gebruiken op reis. Ga je op vakantie met de camper of caravan, dan kun je de elektrische verwarmingsmatten gemakkelijk meenemen. Dus heb je koude voeten in huis, op kantoor of op reis? Onze warmtematten zorgen ervoor dat koude voeten verleden tijd zijn!

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Wat zijn infrarood matten?

Warmtematten zijn matten met daarin geïntegreerd infrarood folie. Zodra je de mat aansluit op de stroom gaat de infrarood verwarming aan en zorgt deze voor een aangename warmte. De stralingswarmte zorgt ervoor dat objecten op/boven de mat worden verwarmd. Indien je jouw voeten op de mat plaatst, worden deze direct heerlijk verwarmd.

De infrarood matten worden stekkerklaar opgeleverd, dit houdt in dat je enkel de stekker nog in het stopcontact hoeft te doen. Zit de stekker erin, dan kun je direct genieten van warme voeten, want infrarood verwarming is direct voelbaar.

De matten zijn gemaakt van hoge kwaliteit materiaal en zijn daarbij vuilafstotend, daardoor zijn de matten overal in huis te gebruiken. Let daarbij wel goed op de IP classificatie voor de mate waarin de infrarood mat waterdicht/waterafstotend is.

De verschillende soorten

In ons assortiment vind je diverse infrarood matten, maar wat is het verschil tussen deze matten? Uiteraard zijn de matten verkrijgbaar in verschillende afmetingen en sterktes, tevens hebben we infrarood matten met verschillende functionaliteiten.

In ons assortiment vind je:

  • Vloerkleed karpet verwarming: deze warmtemat kun je gemakkelijk onder jouw vloerkleed plaatsen. De infrarood verwarming zorgt ervoor dat de warmte door het karpet wordt gestraald.
  • Droogloopmat: deze elektrische mat plaats je bij de deur en bij binnenkomst heb je direct heerlijk warm voeten. Dankzij de IP66 kwalificatie is deze ook waterdicht en dus veilig te gebruiken in vochtige ruimtes.
  • Warmtemat voeten met controller: De warmtemat is uiteraard perfect voor het opwarmen van jouw voeten, maar ook te gebruiken voor andere situaties. Je kunt de mat bijvoorbeeld ook op de bank plaatsen tegen de rugleuning voor een heerlijke warme rug.

De werking

Zoals eerder aangegeven zijn de matten voorzien van infrarood folie. Deze infrarood folie zorgt voor infraroodstraling. Infraroodstraling is een vorm van licht, welke niet zichtbaar is voor het menselijke oog. De straling afkomstig van de infrarood folie verwarmt de objecten waar de straling tegenaan komt. Je kunt infrarood verwarming vergelijken met de manier waarop de zon verwarmt. De zon straalt zonnestralen uit en de zonnestralen zorgen voor een warm gevoel op de huid. Wil je meer weten over de werking van infrarood? Lees dan onze blog over dit onderwerp.

Zorg er daarbij wel altijd voor dat je geen objecten op de elektrische matten plaatst (zoals schoenen, pantoffels of andere voorwerpen). Het plaatsen van deze objecten op de mat kunnen namelijk voor oververhitting zorgen.

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

De voordelen van infrarood matten

Infrarood matten hebben diverse voordelen. Wij hebben de voordelen hieronder voor jou op een rij gezet:

  • Goed voor gewrichten en spieren.
  • Comfortabel en direct warme voeten.
  • Eenvoudig te gebruiken.

Goed voor gewrichten en spieren

Het gebruik van infrarood verwarming kent een aantal gezondheidsvoordelen. Verschillende onderzoeken hebben namelijk uitgewezen dat infrarood verwarming van positieve invloed kan zijn op de gezondheid. Een van de meest bekendste gezondheidsvoordelen is de invloed van infraroodstraling op gewrichten en spieren. Verschillende fysiotherapeuten maken bij de behandeling dan ook gebruik van infraroodstraling. Infraroodstraling kan eveneens zorgen voor een betere bloedcirculatie. Bloedvaten onder de huid zetten namelijk uit zodra deze in aanraking komen met de infraroodstraling, dit zorgt voor een betere doorbloeding.

Comfortabel en direct warme voeten

Het gebruik van warmtematten zorgt ervoor dat je comfortabel zit. Ben je thuis aan het werk en heb je last van koude voeten? Dan merk je vaak al aan jezelf dat je krampachtig achter je werkplek zit. Door het gebruik van de warmtematten zorg je ervoor dat je er comfortabeler bij zit. De stoffen die daarbij gebruikt zijn voor de afwerking van de warmtematten zorgen daarbij voor een heerlijk aangenaam gevoel.

Eenvoudig te gebruiken

De infrarood matten zijn zeer eenvoudig te gebruiken. Ze worden stekkerklaar geleverd wat inhoudt dat je enkel de stekker in het stopcontact hoeft te doen. Zit de stekker erin? Dan is de warmtemat direct klaar voor gebruik. Door de meegeleverde afstandsbediening kun je de mat eenvoudig op afstand bedienen.

Hoeveel liter boiler heb ik nodig?

Hoeveel liter boiler heb ik nodig?

Ben je op zoek naar een nieuwe boiler, maar weet je niet precies welke capaciteit je nodig hebt? De grootte van je boiler is cruciaal voor zowel comfort als energie-efficiëntie. In dit artikel helpen we je stap voor stap bij het kiezen van de juiste...

Lees verder

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.

Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

[]