Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier
Filter
Prijs
Plaatsing
Type vloerverwarming
Vermogen
Geschikt voor huishouden
Temperatuur instelbaar toggle
Anti kalk systeem toggle
Geschikte ruimte toggle
Verlichting toggle
Instelbaar programma toggle
Thermostaat toggle
Te bedienen via app toggle
Anti-condens toggle
Infrarood verwarming toggle
Bediening toggle
Kleur toggle

Elektrische kachels

Met een elektrische kachel zorg jij ervoor dat je er lekker warm bij zit. Elektrische kachels kun je als hoofdverwarming of als bijverwarming gebruiken. Wij hebben diverse typen elektrische kachels in ons assortiment. Zo zorgen onze convectorkachels voor geruisloze verwarming en zijn dan ook ideaal voor in je slaapkamer. Onze compacte kachels op voetjes zijn eenvoudig te verplaatsen en daardoor gemakkelijk te gebruiken in iedere ruimte in huis. Dankzij ons ruime assortiment aan elektrische kachels is er voor iedere ruimte een warme oplossing.

Kom je er niet uit? Gebruik dan onzeKeuzehulp

Prijs
Plaatsing
Type vloerverwarming
Vermogen
Geschikt voor huishouden
Temperatuur instelbaar toggle
Anti kalk systeem toggle
Geschikte ruimte toggle
Verlichting toggle
Instelbaar programma toggle
Thermostaat toggle
Te bedienen via app toggle
Anti-condens toggle
Infrarood verwarming toggle
Bediening toggle
Kleur toggle

Resultaat 1–12 van de 22 resultaten wordt getoond

De voordelen van een elektrische kachel

Het gebruik van elektrische kachels kent veel voordelen. De meest belangrijke voordelen van een elektrische kachel zijn:

 • Een elektrische kachel is snel warm en er is dus direct warmte beschikbaar.
 • Kan gemakkelijk in elke kamer apart ingesteld worden, zodat eenvoudig afzonderlijke ruimtes verwarmd kunnen worden.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Neemt weinig ruimte in beslag ten opzichte van andere varianten van verwarming.
 • Elektrische radiatoren zijn veilig.
 • Gemakkelijk te installeren zonder leidingwerk.

Wat zijn de verschillen tussen elektrische kachels?

In ons assortiment vind je diverse soorten kachels. Het meest voor de hand liggende verschil is uiteraard het uiterlijk van de kachels. Zo zijn de kachels er in diverse vormen en maten, maar functioneel kunnen onze elektrische kachels nog wel aardig verschillen. Zo is er voor iedere ruimte wel een geschikt model te vinden.

De meest eenvoudige elektrische kachels in ons assortiment zijn simpel gezegd voorzien van een aan-/uitknop met eenvoudige thermostatische functie. Met deze thermostaat slaat de kachel automatisch uit wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. Wanneer de temperatuur weer zakt, zal de kachel weer aan slaan.

De luxere modellen zullen meer functionaliteiten hebben. Zo hebben wij ook elektrische kachels in ons assortiment die zijn voorzien van WiFi. De kachel is via de geïntegreerde WiFi eenvoudig te koppelen met de App op jouw telefoon. Als de elektrische kachel eenmaal gekoppeld is, kan deze via de App op afstand bediend worden. Daarnaast kun je verschillende programma’s of routines instellen. Door deze functies zijn onze kachels slim inzetbaar en kunnen ze op een efficiënte en rendabele manier gebruikt worden. Waar onze elektrische kachels niet in verschillen is de thermostaat.

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

Welke kachel is geschikt voor mijn situatie?

Je wilt je werkkamer verwarmen met een elektrische kachel. Of ben je op zoek naar een elektrische kachel om je garage te verwarmen? Het kan lastig zijn om te bepalen welke elektrische kachel je dan nodig hebt. Wij kijken met je mee om te bepalen welke kachel het beste bij jouw situatie past.

Geschiktheid van een elektrische kachel voor jouw situatie is afhankelijk van diverse factoren. Het is vooraf goed om te bepalen voor welke ruimte je de kachel wilt gaan gebruiken. Op minder goed geïsoleerde ruimtes zul je al sneller een krachtige elektrische kachel nodig hebben dan wanneer je een goed geïsoleerde ruimte moet verwarmen. Daarnaast is het ook van belang om te kijken naar de totale oppervlakte die verwarmd moet worden.

Er zijn een aantal vuistregels om te bepalen wat voor een vermogen je nodig hebt om een bepaalde ruimte met een bepaalde isolatiewaarde te verwarmen. Hieronder geven we het benodigde Wattage (W) per vierkante meter (m2) bij een bepaalde isolatiewaarde. Op die manier kun je een grove inschatting maken van welke kachel geschikt is voor jouw situatie:

 • 40 W/m2 - zeer goed geïsoleerde ruimte plus diverse gunstige omstandigheden, zoals weinig ventilatieverlies en/of ruimte gelegen op het zuiden. Vaak een gebouw met energieklasse A+ of A++.
 • 60 W/m2 – erg goed geïsoleerde ruimte en andere gunstige factoren, zoals weinig tocht verlies. Vaak een gebouw met een energieklasse A.
 • 80 W/m2 – goed geïsoleerd gebouw met een gemiddeld verlies aan warmte en tocht (gemiddelde woning vanaf ongeveer 1975).
 • 100 W/m2 – gemiddeld geïsoleerd gebouw, maar met een groot verlies van warmte, bijvoorbeeld door tocht.
 • 120 W/m2 – een ruimte met lage isolatie, zoals een oud gebouw met nieuwe ramen en matige isolatie in de muren.
 • 140 W/m2 – ruimte heeft een slechte isolatiewaarde, denk daarbij aan een oud gebouw met enkel glas of een slecht geïsoleerde garage.
 • Ter verduidelijking van bovenstaande uitgangspunten hebben we het volgende rekenvoorbeeld. Bij een zeer goed geïsoleerde ruimte van 20 m2 is de berekening als volgt: 20 (m2) x 40 (W) = 800. De 800 staat dan voor het minimale Wattage wat je voor de elektrische kachel in de ruimte nodig hebt. In deze berekeningen wordt uitgegaan van een plafondhoogte van circa 2,5m.

Wat verbruikt een elektrische kachel?

Het verbruik van elektrische apparaten wordt vaak uitgedrukt in Watt. Om het verbruik van een elektrische kachel te begrijpen is het daarom allereerst van belang hoe dit verbruik werkt. Een elektrische kachel van 2000 Watt zal voor ieder uur dat deze volledig aan staat 2 kWh aan stroom verbruiken. Het omrekenen naar kWh doen we, omdat dit vaak de eenheid is waarin stroomleveranciers hun prijzen in deze grootte aanduiden.

In ons assortiment vind je verschillende sterktes aan elektrische kachels. Zo hebben wij elektrische kachels tot 1000 Watt, 2000 Watt en tot 3000 Watt. Het verschil hierin is dat hoe hoger het Wattage bij de elektrische kachel is, hoe krachtiger deze is en hoe meer warmte de kachel kan produceren. Daar komt dus bij dat hoe krachtiger de elektrische kachel is, hoe hoger het verbruik zal zijn. Een kachel van 3000 Watt zal ten opzichte van een elektrische kachel van 1000 Watt voor ieder uur dat zij volledig aan staan drie (3) keer zoveel verbruiken.

Toch adviseren wij vaak om een grotere kachel te nemen dan nodig. Hierdoor kun je koude periodes gemakkelijk opvangen en zal je ruimte sneller op temperatuur zijn. Ondanks dit, zal het totale verbruik niet toenemen, doordat de kachel zelf moduleert door de ingebouwde thermostaat.

Bereken snel je verbruik


Stralingswarmte of convectie verwarming?

Elektrische verwarming kun je onderverdelen in twee hoofdvormen: stralingswarmte en convectie verwarming. Infrarood panelen zorgen voor verwarming via stralingswarmte. Stralingswarmte houdt in dat niet de ruimtetemperatuur wordt verwarmd, maar omdat de infrarood panelen de warmte stralen richting objecten en mensen (zoals vloeren, muren, meubels en mensen). Je kunt stralingswarmte vergelijken als verwarming door de zon (maar dan zonder de schadelijke UV-straling die bij de zon vrij komt). Net als de zon straalt een infrarood paneel warmtestralen de ruimte in. Als deze stralen je raken, zorgt dat vervolgens voor een heerlijk warm gevoel. Binnen de straling van het infrarood paneel is het dan warm, kom je daarbuiten dan is de warmte niet meer voelbaar.

Naast stralingswarmte kennen we ook convectie verwarming. Convectie verwarming is een manier van verwarmen waarbij de lucht wordt opgewarmd. Elektrische kachels op basis van convectie blazen als het ware warme lucht de ruimte in waardoor de luchttemperatuur wordt verwarmd.

Welke elektrische kachels zijn het meest zuinig?

Een belangrijke vraag bij de keuze voor een elektrische kachel is natuurlijk: welke kachel is het meest zuinig? Alle elektrische kachels in ons assortiment zijn energiezuinig als deze op de juiste manier worden gebruikt. Tussen de verschillende modellen zitten nog wel een aantal verschillen. Zoals eerder aangegeven hebben we modellen die zeer eenvoudig zijn uitgevoerd en weinig functionaliteiten hebben. De meer uitgebreide elektrische kachels in ons assortiment (met bijvoorbeeld een WiFi functie en diverse programma’s) zijn echter efficiënter in te zetten. Doordat ze op afstand bedienbaar zijn en vaak voorzien zijn van verschillende programma’s zijn deze elektrische kachels vaak zuiniger en rendabeler dan de relatief eenvoudige modellen. Hierbij is opgemerkt dat dit uiteindelijk zal afhangen van hoe efficiënt de gebruiker met de elektrische kachel omgaat.

De meeste van de elektrische kachels in ons assortiment hebben al slimme functies om de efficiëntie van de kachel te verbeteren. Zo zijn diverse modellen voorzien van een modulatie functie. Dit houdt in dat wanneer de thermostaat merkt dat de vraag naar warmte in de ruimte minder is, de elektrische kachel automatisch op half vermogen gaat draaien. Ook hebben wij modellen die zijn voorzien systemen die herkennen of een open raam of deur open staat. Indien de kachel het signaal krijgt dat er een koude luchtstroom door de ruimte gaat pauzeert de kachel kort of geeft een melding in de app. Dit zorgt ervoor dat de kachel niet onnodig aan het verwarmen gaat. Deze slimme functies zorgen ervoor dat de kachels in ons assortiment zuinig en efficiënt zijn.

vlammeje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.

Filter

Prijs
Plaatsing
Type vloerverwarming
Vermogen
Geschikt voor huishouden
Temperatuur instelbaar toggle
Anti kalk systeem toggle
Geschikte ruimte toggle
Verlichting toggle
Instelbaar programma toggle
Thermostaat toggle
Te bedienen via app toggle
Anti-condens toggle
Infrarood verwarming toggle
Bediening toggle
Kleur toggle
[]