Elektrische kachels

Elektrische kachels

Met een elektrische kachel zorg jij ervoor dat je er lekker warm bij zit. Elektrische kachels kun je als hoofdverwarming of als bijverwarming gebruiken. Wij hebben diverse typen elektrische kachels in ons assortiment. Zo zorgen onze convectorkachels voor geruisloze verwarming en zijn dan ook ideaal voor in je slaapkamer. Onze compacte kachels op voetjes zijn eenvoudig te verplaatsen en daardoor gemakkelijk te gebruiken in iedere ruimte in huis. Dankzij ons ruime assortiment aan elektrische kachels is er voor iedere ruimte een warme oplossing.

Filter producten

Prijs
Product Vermogen

Resultaat 1–12 van de 19 resultaten wordt getoond

Filter producten

Prijs
Product Vermogen

De voordelen van een elektrische kachel

Het gebruik van elektrische kachels kent veel voordelen. De meest belangrijke voordelen van een elektrische kachel zijn:

 • Een elektrische kachel is snel warm en er is dus direct warmte beschikbaar.
 • Kan gemakkelijk in elke kamer apart ingesteld worden, zodat eenvoudig afzonderlijke ruimtes verwarmd kunnen worden.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Neemt weinig ruimte in beslag ten opzichte van andere varianten van verwarming.
 • Elektrische radiatoren zijn veilig.
 • Gemakkelijk te installeren zonder leidingwerk.

Welke kachel is geschikt voor mijn situatie?

Je wilt je werkkamer verwarmen met een elektrische kachel. Of ben je op zoek naar een elektrische kachel om je garage te verwarmen? Het kan lastig zijn om te bepalen welke elektrische kachel je dan nodig hebt. Wij kijken met je mee om te bepalen welke kachel het beste bij jouw situatie past.

Geschiktheid van een elektrische kachel voor jouw situatie is afhankelijk van diverse factoren. Het is vooraf goed om te bepalen voor welke ruimte je de kachel wilt gaan gebruiken. Op minder goed geïsoleerde ruimtes zul je al sneller een krachtige elektrische kachel nodig hebben dan wanneer je een goed geïsoleerde ruimte moet verwarmen. Daarnaast is het ook van belang om te kijken naar de totale oppervlakte die verwarmd moet worden.

Er zijn een aantal vuistregels om te bepalen wat voor een vermogen je nodig hebt om een bepaalde ruimte met een bepaalde isolatiewaarde te verwarmen. Hieronder geven we het benodigde Wattage (W) per vierkante meter (m2) bij een bepaalde isolatiewaarde. Op die manier kun je een grove inschatting maken van welke kachel geschikt is voor jouw situatie:

 • 40 W/m2: zeer goed geïsoleerde ruimte plus diverse gunstige omstandigheden, zoals weinig ventilatieverlies en/of ruimte gelegen op het zuiden. Vaak een gebouw met energieklasse A+ of A++.
 • 60 W/m2 – erg goed geïsoleerde ruimte en andere gunstige factoren, zoals weinig tocht verlies. Vaak een gebouw met een energieklasse A.
 • 80 W/m2 – goed geïsoleerd gebouw met een gemiddeld verlies aan warmte en tocht (gemiddelde woning vanaf ongeveer 1975).
 • 100 W/m2 – gemiddeld geïsoleerd gebouw, maar met een groot verlies van warmte, bijvoorbeeld door tocht.
 • 120 W/m2 – een ruimte met lage isolatie, zoals een oud gebouw met nieuwe ramen en matige isolatie in de muren.
 • 140 W/m2 – ruimte heeft een slechte isolatiewaarde, denk daarbij aan een oud gebouw met enkel glas of een slecht geïsoleerde garage.

Ter verduidelijking van bovenstaande uitgangspunten hebben we het volgende rekenvoorbeeld. Bij een zeer goed geïsoleerde ruimte van 20 m2 is de berekening als volgt: 20 (m2) x 40 (W) = 800. De 800 staat dan voor het minimale Wattage wat je voor de elektrische kachel in de ruimte nodig hebt. In deze berekeningen wordt uitgegaan van een plafondhoogte van circa 2,5m.

Woonkamer

Onze elektrische kachels zijn voor iedere situatie in huis te gebruiken. Naast het inzetten van een elektrische kachel als bijverwarming, kunnen onze kachels ook perfect als hoofdverwarming in de woonkamer gebruikt worden. De meeste van onze kachels hebben een strak, elegant en dunne design en zijn dus een ware aanwinst als verwarming in jouw woonkamer. Onze elektrische wandkachels zijn daarbij eenvoudig te monteren aan de wanden in jouw woonkamer en daardoor gemakkelijk te gebruiken als verwarming in de woonkamer. Ook worden (verplaatsbare) kachels vaak gebruikt ter ondersteuning van bijvoorbeeld vloerverwarming. Op deze manier is de ruimte sneller behagelijk.

Garage of werkplaats

Heb je een onverwarmde garage of werkplaats waar je af en toe warmte nodig hebt? Dan is een elektrische kachel de oplossing voor deze ruimte. Onze verplaatsbare elektrische kachels zijn gemakkelijk te gebruiken op het moment dat jij aanwezig bent in je garage of werkplaats en de temperatuur niet aangenaam is. Doordat de kachels op elektriciteit werken, zijn ze gemakkelijk aan te sluiten. Je hoeft slechts de stekker in het stopcontact te steken en je hebt direct heerlijke verwarming in de ruimte. Onze verplaatsbare elektrische kachels zijn na gebruik ook weer eenvoudig op te bergen, zodat deze niet in de weg staan. Ben je toch op zoek naar een permanente vorm van verwarming in je de garage of werkplaats? Ook dan zijn onze elektrische kachels goed te gebruiken. Je kunt de elektrische wandkachel gemakkelijk in de garage of in de werkplaats aan de muur bevestigen. De stekker van de elektrische kachel hoeft vervolgens simpel in het stopcontact gedaan te worden en de kachel is klaar voor gebruik. Ten opzichte van andere soorten radiatoren scheelt dit veel werk, omdat er geen extra leidingen aangelegd hoeven te worden.

Wat zijn de verschillen tussen elektrische kachels?

In ons assortiment vind je diverse soorten kachels. Het meest voor de hand liggende verschil is uiteraard het uiterlijk van de kachels. Zo zijn de kachels er in diverse vormen en maten, maar functioneel kunnen onze elektrische kachels nog wel aardig verschillen. Zo is er voor iedere ruimte wel een geschikt model te vinden.

De meest eenvoudige elektrische kachels in ons assortiment zijn simpel gezegd voorzien van een aan-/uitknop met eenvoudige thermostatische functie. Met deze thermostaat slaat de kachel automatisch uit wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. Wanneer de temperatuur weer zakt, zal de kachel weer aan slaan.. Wat luxere modellen zullen meer functionaliteiten hebben. Zo hebben wij ook elektrische kachels in ons assortiment die zijn voorzien van WiFi. De kachel is via de geïntegreerde WiFi eenvoudig te koppelen met de App op jouw telefoon. Als de elektrische kachel eenmaal gekoppeld is, kan deze via de App op afstand bediend worden. Daarnaast kun je verschillende programma’s of routines instellen. Door deze functies zijn onze kachels slim inzetbaar en kunnen ze op een efficiënte en rendabele manier gebruikt worden. Waar onze elektrische kachels niet in verschillen is de thermostaat.

Stralingswarmte of convectie verwarming?

Elektrische verwarming kun je onderverdelen in twee hoofdvormen: stralingswarmte en convectie verwarming.

infrarood panelen zorgen voor verwarming via stralingswarmte. Stralingswarmte houdt in dat niet de ruimtetemperatuur wordt verwarmd, maar omdat de infrarood panelen de warmte stralen richting objecten en mensen (zoals vloeren, muren, meubels en mensen). Je kunt stralingswarmte vergelijken als verwarming door de zon (maar dan zonder de schadelijke UV-straling die bij de zon vrij komt). Net als de zon straalt een infrarood paneel warmtestralen de ruimte in. Als deze stralen je raken, zorgt dat vervolgens voor een heerlijk warm gevoel. Binnen de straling van het infrarood paneel is het dan warm, kom je daarbuiten dan is de warmte niet meer voelbaar.

Naast stralingswarmte kennen we ook convectie verwarming. Convectie verwarming is een manier van verwarmen waarbij de lucht wordt opgewarmd. Elektrische kachels op basis van convectie blazen als het ware warme lucht de ruimte in waardoor de luchttemperatuur wordt verwarmd.

Wat verbruikt een elektrische kachel?

Het verbruik van elektrische apparaten wordt vaak uitgedrukt in Watt. Om het verbruik van een elektrische kachel te begrijpen is het daarom allereerst van belang hoe dit verbruik werkt. Een elektrische kachel van 2000 Watt zal voor ieder uur dat deze volledig aan staat 2 kWh aan stroom verbruiken. Het omrekenen naar kWh doen we, omdat dit vaak de eenheid is waarin stroomleveranciers hun prijzen in deze grootte aanduiden.

In ons assortiment vind je verschillende sterktes aan elektrische kachels. Zo hebben wij elektrische kachels tot 1000 Watt, 2000 Watt en tot 3000 Watt. Het verschil hierin is dat hoe hoger de Wattage bij de elektrische kachel is, hoe krachtiger deze is en hoe meer warmte de kachel kan produceren. Daar komt dus bij dat hoe krachtiger de elektrische kachel is, hoe hoger het verbruik zal zijn. Een kachel van 3000 Watt zal ten opzichte van een elektrische kachel van 1000 Watt voor ieder uur dat zij volledig aan staan drie (3) keer zoveel verbruiken.

Welke elektrische kachels zijn het meest zuinig?

Een belangrijke vraag bij de keuze voor een elektrische kachel is natuurlijk: welke kachel is het meest zuinig? Alle elektrische kachels in ons assortiment zijn energiezuinig als deze op de juiste manier worden gebruikt. Tussen de verschillende modellen zitten nog wel een aantal verschillen. Zoals eerder aangegeven hebben we modellen die zeer eenvoudig zijn uitgevoerd en weinig functionaliteiten hebben. De meer uitgebreide elektrische kachels in ons assortiment (met bijvoorbeeld een WiFi functie en diverse programma’s) zijn echter efficiënter in te zetten. Doordat ze op afstand bedienbaar zijn en vaak voorzien zijn van verschillende programma’s zijn deze elektrische kachels vaak zuiniger en rendabeler dan de relatief eenvoudige modellen. Hierbij is opgemerkt dat dit uiteindelijk zal afhangen van hoe efficiënt de gebruiker met de elektrische kachel omgaat. De meeste van de elektrische kachels in ons assortiment hebben al slimme functies om de efficiëntie van de kachel te verbeteren. Zo zijn diverse modellen voorzien van een modulatie functie. Dit houdt in dat wanneer de thermostaat merkt dat de vraag naar warmte in de ruimte minder is, de elektrische kachel automatisch op half vermogen gaat draaien. Ook hebben wij modellen die zijn voorzien systemen die herkennen of een open raam of deur open staat. Indien de kachel het signaal krijgt dat er een koude luchtstroom door de ruimte gaat pauzeert de kachel kort of geeft een melding in de app. Dit zorgt ervoor dat de kachel niet onnodig aan het verwarmen gaat. Deze slimme functies zorgen ervoor dat de kachels in ons assortiment zuinig en efficiënt zijn.

Verwarmen anno 2022: gasloos

Bij Slimmeheater.nl verkopen we veel verschillende soorten verwarmingselementen die gericht zijn op comfort en efficiëntie. Met de hedendaagse energie transitie is gasloos verwarmen zéér interessant. Bekijk voor de mogelijkheden ons volledige assortiment met elektrische verwarmers.

Nieuws

Onze laatste tips

#slimmeheater.nl

Volg ons op Facebook & Instagram

Gratis verzending

Vanaf een minimale besteding van €50,- zijn de verzendkosten gratis (verzending België €8,-)

Snelle levering

Op werkdagen voor 16.00u besteld? Binnen Nederland en België de zelfde dag verzonden!

Ruim assortiment

Alles op het gebied van elektrisch verwarmen op één plek 

Klantenservice

Deskundig advies of installatiehulp voor en na aankoop 

De waardering van www.slimmeheater.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 432 reviews.
0
0
Je winkelwagen
Je winkelwagen is leegTerug naar de webshop
Calculate Shipping
[]