Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier
Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Infrarood verwarming voor aan het plafond

Infrarood verwarming aan het plafond is een efficiënte en ruimtebesparende manier om te zorgen voor verwarming in de ruimte waar jij dat nodig hebt. Is er geen ruimte aan de muur om de infrarood panelen te bevestigen? Geen probleem! In ons assortiment vind je voor iedere situatie een geschikt paneel voor aan jouw plafond. Onze infrarood panelen hebben een elegant en tijdloos design en zijn daarmee de perfecte aanwinst voor de ruimte waar jij verwarming nodig hebt.

Kom je er niet uit? Doe dan onzeKeuzehulp

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Resultaat 1–12 van de 16 resultaten wordt getoond

De voordelen van infrarood verwarming

Infrarood verwarming kent veel voordelen. Deze relatief nieuwe manier van verwarmen zorgt voor verwarming door middel van infrarood straling. Zodra je het paneel inschakelt is de warmte direct voelbaar.

Andere voordelen van infrarood verwarming zijn:

  • Geen ongewenste luchtcirculatie.
  • Zorgt voor betere luchtkwaliteit.
  • Gunstig energiegebruik.
  • Eenvoudig te installeren.
  • Eigentijds en elegant design.

Waarom kiezen voor infrarood panelen aan het plafond?

Het plafond is de perfecte plaats om een infrarood paneel te plaatsen. Doordat infrarood panelen stralingswarmte geven is een goed stralingsbereik nodig. Het paneel dat aan het plafond hangt straalt naar beneden richting de vloer. De aangestraalde objecten en de vloer warmt daardoor op en zal vervolgens geleidelijk de warmte weer afgeven aan de rest van de ruimte. Verder is het plafond vanuit een praktisch oogpunt ook ideaal om te gebruiken om een infrarood paneel op te hangen. Je kunt eenvoudig boven bijvoorbeeld de zithoek of eettafel een infrarood paneel ophangen. Op die manier heb je direct warmte beschikbaar op de plek waar je zit.

In ons assortiment vind je ook infrarood verwarming met verlichting. Zo verwarm je niet alleen, maar heb je ook direct een sfeervolle lichtbron!

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

Waar moet ik bij aanschaf op letten?

Bij de aanschaf van infrarood panelen voor je plafond is het belangrijk om een aantal punten te letten. Allereerst is het van belang om te kijken naar de omvang van de ruimte die verwarmd moet worden. Hoe groter de ruimte is, hoe meer vermogen je nodig hebt. Bij de aanschaf van een infrarood paneel moet je dan ook goed kijken naar het Wattage van het infrarood paneel. Daarnaast is bij het bepalen van het benodigde Wattage ook van belang om te kijken naar de isolatiewaarde van de ruimte. Indien de ruimte minder goed geïsoleerd is zul je een krachtiger infrarood paneel nodig hebben. Ook moet je daarbij een inschatting maken van het aantal panelen dat nodig is om de ruimte te verwarmen. Heb je hier nog vragen over? Vul ons adviesformulier in voor een persoonlijk verwarmingsadvies en wij denken graag met je mee!

Een ander punt van aandacht is gelegen in hoe je de infrarood panelen wil gaan gebruiken. Bijna alle woningen in Nederland hebben een hoofdverwarming per ruimte. Veel voorkomende varianten van hoofdverwarming zijn radiatoren of vloerverwarming. Met de hoofdverwarming kun je eenvoudig de gehele woning verwarmen. Een alternatief voor de hoofdverwarming is lokaal bijverwarmen. Dit houdt in dat je op plekken in huis waar je extra warmte nodig hebt zorgt voor een aanvullende verwarmingsbron. Een uitgebreide uitleg over hoe bijverwarmen in huis werkt kun je lezen in onze blog over dit onderwerp. Infrarood panelen zijn goed inzetbaar voor beide situaties. Je kunt ze in plaats van radiatoren in alle ruimtes in huis ophangen en vervolgens daar aan zetten waar je de warmte nodig hebt. Door de werking van infrarood verwarming heb je dan direct warmte. Infrarood panelen zijn echter ook perfect in te zetten als vorm van bijverwarming. Je plaatst het infrarood paneel dan alleen op de plekken waar jij (tijdelijk) extra warmte wil hebben. Bij het aanschaffen van infrarood panelen moet je dus goed nadenken over de vraag hoe je de infrarood panelen wenst in te zetten.

Hoe monteer ik infrarood panelen aan het plafond?

Voordat je het paneel aan het plafond gaat bevestigen bepaal je eerste de positie van de infrarood panelen aan het plafond. Als je weet waar het paneel moet komen te hangen boor je de benodigde gaten in het plafond. Daar doe je de pluggen in en vervolgens schroef je de beugel van het infrarood paneel vast. Hierna zorg je dat je het infrarood paneel aansluit aan de stroombron en tot slot wordt het infrarood paneel aan de beugel gemonteerd. Vervolgens kun je genieten van heerlijk infrarood verwarming. Ben je van plan om meerdere infrarood panelen op te hangen in een ruimte? Voor optimalisatie van het resultaat is het goed om de infrarood panelen goed te spreiden over te ruimte. Op deze manier zorg je voor een maximaal resultaat van de infrarood panelen. Wil je ook gebruik maken van een thermostaat? Dan dien je hier rekening mee te houden met het aansluiten. In de handleidingen van onze thermostaten staat altijd uitgelegd hoe deze gemonteerd dienen te worden.

Hoe zuinig zijn de infrarood panelen?

Voor het verbruik van infrarood panelen is ten eerste het Wattage van het infrarood paneel van belang. Een paneel van 1000 Watt zal voor ieder uur dat deze volledig aan staat 1 kWh verbruiken. Infrarood panelen aan het plafond zijn een effectieve manier van verwarmen en daardoor blijven de verbruikskosten laag. De opwarmtijd van infrarood verwarming is erg kort. Je voelt dus vrijwel direct het effect van de straling. En omdat je infrarood panelen individueel aan en uit kunt zetten (middels een schakelaar of thermostaat) kun je zelf bepalen in welke ruimtes je extra warmte nodig hebt. In vele gevallen is verwarmen op elektriciteit een stuk goedkoper en duurzamer dan verwarmen op gas, zeker wanneer je zelf zonnepanelen hebt. Naast het verbruik van een infrarood paneel, is het ook fijn om te weten hoe zuinig een infrarood paneel is. Als we het verbruik vergelijken met bijvoorbeeld een convector kachel dan geldt dat je met een infrarood paneel van 300 Watt ongeveer dezelfde ruimte kunt verwarmen als een convectiekachel van 750 Watt. Een infrarood paneel is daarmee ongeveer 60% zuiniger dan een traditionele convector kachel. Buiten dat het rendement van een infraroodpaneel erg goed is, draagt ook de comfortbeleving bij aan het feit dat verwarmen met infrarood panelen een zuinige manier van verwarmen is.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.


Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

[]