Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier
Filter
Prijs
Plaatsing
Type vloerverwarming
Vermogen
Geschikt voor huishouden
Temperatuur instelbaar toggle
Anti kalk systeem toggle
Geschikte ruimte toggle
Verlichting toggle
Instelbaar programma toggle
Thermostaat toggle
Te bedienen via app toggle
Anti-condens toggle
Infrarood verwarming toggle
Bediening toggle
Kleur toggle

Elektrische vloerverwarming

We zien het steeds vaker voorbij komen: elektrische vloerverwarming. Deze manier van verwarming wordt steeds populairder, en terecht! Niets is lekkerder dan met blote voeten over een verwarmde vloer te lopen. Elektrische vloerverwarming geeft een heerlijke constante verwarming. Met de vloerverwarming aan loop je er heerlijk warm bij in huis! Mocht je na het lezen van deze pagina alsnog vragen hebben? Neem dan gerust contact op via het contactformulier op onze website en wij helpen jou graag verder!

Kom je er niet uit? Gebruik dan onzeKeuzehulp

Prijs
Plaatsing
Type vloerverwarming
Vermogen
Geschikt voor huishouden
Temperatuur instelbaar toggle
Anti kalk systeem toggle
Geschikte ruimte toggle
Verlichting toggle
Instelbaar programma toggle
Thermostaat toggle
Te bedienen via app toggle
Anti-condens toggle
Infrarood verwarming toggle
Bediening toggle
Kleur toggle

Resultaat 1–12 van de 42 resultaten wordt getoond

Hoe werkt elektrische vloerverwarming

De elektrische vloerverwarming werkt doordat een elektriciteitskabel gevoed wordt met een elektrische lading. Deze elektrische lading wordt vervolgens omgezet in warmte. De warmte die hier vanaf komt zorgt ervoor dat de ruimte geleidelijk opwarmt.

De verwarmingselementen in de elektrische vloerverwarming worden aangesloten elektriciteitsnet. De elementen zijn verwerkt in dunne matjes. Door middel van elektriciteit wordt de vloer dus opgewarmd. De stralingswarmte afkomstig van de vloerverwarming warmt vervolgens de ruimte op. De verwarming werkt door middel van verwarmingselementen die onder de vloer worden geplaatst.

Het is mogelijk om de gehele woning te voorzien van elektrische vloerverwarming. Voor iedere ruimte in de woning is de vloerverwarming geschikt. Elektrische vloerverwarming is het meest efficiënt in een ruimte die niet constant verwarmd hoeft te worden.

Voor ruimtes die continu verwarmd moeten worden is elektrische vloerverwarming minder geschikt. Dit komt doordat de stroomkosten op lange termijn dan te ver kunnen gaan oplopen. Voor dit soort ruimtes kun je beter kiezen voor de traditionele vloerverwarming. Heb je zelf (voldoende) zonnepanelen? Dan kan het toch voordelig zijn om de gehele woning te voorzien van elektrische vloerverwarming.

De elektrische vloerverwarming wordt door middel van een thermostaat in- of uitgeschakeld. Dit gebeurt wanneer de ruimte de gewenste temperatuur heeft bereikt. Met een slimme thermostaat is het mogelijk de vloerverwarming vooraf in te stellen op diverse slimme standen.

De verschillende soorten elektrische vloerverwarming

Grofweg onderscheiden we drie (3) verschillende soorten elektrische vloerverwarming:

  • Kant-en-klare matten;
  • Verwarmingsfolie; en
  • Verwarmingskabels.

Kant-en-klare matten:
De meest voorkomende variant van elektrische vloerverwarming is het mattensysteem voor in de badkamer. Doordat het gaat om matten die klaar zijn voor gebruik zijn deze gemakkelijk te installeren. De matten bestaan uit elektrische kabels die op een glasvezelmat zijn bevestigd. De matten zijn zeer dun en met een dikte van circa 4 mm zijn deze rechtstreeks op een egale afgewerkte vloer te bevestigen. Zodra de elektrische vloerverwarming is geplaatst kan de eindvloer direct op de matten worden bevestigd.

Verwarmingsfolie:
Verwarmingsfolie zijn dunne kunststof folies waar verwarmingsbanen van koper in zijn verwerkt. De elektrische folies zijn circa 0.3 mm dik en zijn daardoor voornamelijk geschikt voor gebruik in de woonkamer onder een houten vloer, parketvloer of laminaat. De folie wordt op dunne isolatieplaten bevestigd en is eenvoudig op maat te maken. Door de isolatieplaten wordt warmteverlies aan de onderkant beperkt. Voordat een eindvloer geplaatst kan worden op de folie moet eerst een vochtscherm over de folie worden bevestigd.

Verwarmingskabels:
Dit type elektrische vloerverwarming bestaat uit één of meerdere elektrische kabels die in een lussenpatroon worden geplaatst. De kabel is flexibel en kan met aluminium tape op zwaluwstaartplaten worden geplaatst. Het is ook mogelijk om de kabels te bevestigen aan de wapening met tie-wraps. Zodra de kabel is aangesloten kan de temperatuur met behulp van een (slimme) thermostaat geregeld worden. Dit is een van de meest voordelige systemen, zowel in aanschaf als in energieverbruik.

De voordelen van elektrische vloerverwarming

Het gebruik van elektrische vloerverwarming kent verschillende voordelen:

Energiezuinig

Bij correct gebruik is elektrische vloerverwarming een energiezuinige manier van verwarmen in huis. In de basis is elektrische vloerverwarming goedkoper dan de traditionele CV. Belangrijk detail voor een energiezuinig gebruik van de elektrische vloerverwarming is hoe je het systeem gebruikt.

Het verbruik is namelijk groter als de vloerverwarming steeds in- en uitgeschakeld wordt. Indien je het systeem constant op een gemiddelde temperatuur laat staan is dit zuiniger in verbruik. Zeker in combinatie met zonnepanelen kan elektrische vloerverwarming een energiezuinig alternatief zijn.

Comfortabele warmte

Elektrische vloerverwarming zorgt voor een heerlijk, aangename en comfortabele warmte. Met de verwarming aan loopt je niet meer op een koude vloer. Heerlijk warme voeten en daarbij een ruimte die aangenaam en geleidelijk verwarmd is. Wat wil je nog meer!

Geen luchtcirculatie

De elektrische vloerverwarming verwarmt door middel van stralingswarmte. Dit zorgt ervoor dat er geen ongewenste luchtcirculatie ontstaat. Doordat er geen luchtcirculatie ontstaat door de vloerverwarming wordt voorkomen dat stof de ruimte door wordt geblazen.

Weinig onderhoud

Zodra de elektrische vloerverwarming ligt heeft deze geen regelmatig onderhoud nodig. Dit in tegenstelling tot de traditionele centrale verwarmingssystemen. Die met enige regelmaat groot onderhoud nodig hebben.

Eenvoudig te installeren

Elektrische vloerverwarming is vrij eenvoudig te leggen. Je kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan, dat is gewoon mogelijk! Als je een beetje handig bent, is dit een leuke en eenvoudige klus voor je is. Je hoeft alleen een paar eenvoudige en duidelijke stappen te volgen en het daarna mooi af te werken. Zeker de kant-en-klare matten zijn gemakkelijk te plaatsen en te gebruiken.

Meer weten over voor- en nadelen van elektrische vloerverwarming? Lees dan deze blog

Het aanleggen van elektrische vloerverwarming

Heb je de keuze gemaakt voor elektrische vloerverwarming in huis en wil je deze zelf aanleggen in je huis? Plaats de vloerverwarming in ruimtes waar geen radiatoren hangen en zorg voor heerlijke warmte in je huis. Met ons stappenplan kun je eenvoudig zelf vloerverwarming leggen.

Ons uitgebreide stappenplan vind in deze blog.

Hieronder zetten wij een aantal handige tips en tricks op een rij.

Voorbereiding

Voordat je begint met het leggen van de elektrische vloerverwarming is een goede voorbereiding aan te raden.

Zorg ervoor dat je de ruimte goed in kaart brengt. Meet nauwkeurig op wat de precieze oppervlakte is van de ruimte. Zo kun je gemakkelijke berekenen hoeveel materiaal je nodig hebt om de elektrische vloerverwarming te leggen. Maak daarbij ook een duidelijk plan hoe je de vloer wil gaan leggen.

In ons assortiment vind je matten van verschillende afmetingen. Houd bij het bestellen dus rekening met hoe de matten qua afmeting ingedeeld moeten worden.

Kies bij het maken van het plan ook direct waar de thermostaat dient te komen. Zoals eerder ook aangegeven is het niet verstandig om deze dicht bij een raam, deur of andere apparaten die warmte uitstralen.

Heb je alles duidelijk op papier staan? Dan kun je aan de slag met de installatie van de elektrische vloerverwarming.

De installatie

Heb je alle voorbereidingen getroffen? Dan kan de elektrische vloerverwarming gelegd worden. Om de vloer goed te kunnen leggen is het van belang dat de ondergrond gelijk is. Is die niet gelijk? Zorg dan dat je de ondergrond eerst egaliseert.

Voordat je de vloer daadwerkelijk legt adviseren wij om altijd even te testen of alle matten werken. Heb je dit getest? Dan kun je aan de slag met het leggen van de vloer. Wij adviseren om eerst de thermostaat en sensor te plaatsen. Vervolgens kun je verder met het leggen van de matten.

Wil je meer informatie over het leggen van elektrische vloerverwarming? Lees dan ons uitgebreide blog hierover. In deze blog leggen wij stap voor stap uit hoe je de elektrische vloerverwarming moet leggen. Wij geven daarbij ook verschillende tips en tricks.

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

De kosten van elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming van Slimmeheater is al verkrijgbaar vanaf € 84,95 per m2. Dit betreft dan een mat van 100 Watt per m2. Een (slimme) thermostaat is vervolgens los verkrijgbaar.

Een gemiddelde woonkamer in Nederland is ongeveer 30 m2. Als je in de hele woonkamer van 30 m2 elektrische vloerverwarming wil leggen ben je dus 30 x € 84,95 = € 2.548,50 kwijt.

In ons assortiment vind je ook elektrische vloerverwarmingsmatten die krachtiger zijn. Een mat met een vermogen van 200 Watt per m2 is al verkrijgbaar vanaf € 94,95 per m2.

Onderhoud

Het onderhoud aan elektrische vloerverwarming is zeer gering. Zodra de elektrische vloerverwarming ligt heeft deze geen regelmatig onderhoud nodig. Dit is anders bij traditionele centrale verwarmingssystemen, die met enige regelmaat groot onderhoud nodig hebben. Zorg er wel voor bij de installatie dat de sensor altijd bereikbaar is (door deze te plaatsen in een pijpje). Indien deze vervangen moet worden, kun je er dan altijd gemakkelijk bij.

Leer meer over elektrische vloerverwarming

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.

Filter

Prijs
Plaatsing
Type vloerverwarming
Vermogen
Geschikt voor huishouden
Temperatuur instelbaar toggle
Anti kalk systeem toggle
Geschikte ruimte toggle
Verlichting toggle
Instelbaar programma toggle
Thermostaat toggle
Te bedienen via app toggle
Anti-condens toggle
Infrarood verwarming toggle
Bediening toggle
Kleur toggle
[]