Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier
Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Infrarood panelen

Verwarmen met infrarood panelen is een vorm van elektrische verwarming die zorgt voor directe warmte. Het is daarbij een goedkoop alternatief voor gas, werkt zuinig en voor iedere situatie in huis is in ons ruime assortiment een geschikt infrarood paneel te vinden.

Kom je er niet uit? Gebruik dan onzeKeuzehulp

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Resultaat 1–12 van de 48 resultaten wordt getoond

Veelgestelde vragen over infrarood panelen

Hoe ver straalt een infrarood paneel

Hoe ver een infrarood paneel straalt is afhankelijk van het type en de kracht van het paneel. Toch kun je als uitgangspunt nemen dat een infrarood paneel tot ongeveer 3 meter voelbare warmte straalt. Krachtigere panelen kunnen uiteraard op een grotere afstand ook nog merkbaar zijn. Het is daarbij ook van belang dat het infrarood paneel goed geplaatst staat, zodat het infrarood paneel optimaal rendement kan afgeven.

Wat kost een infrarood paneel?

Ons goedkoopste basic infrarood paneel begint al bij € 79,00. Wil je meer functionaliteiten zoals WiFi bediening of verlichting, is dit tegen meerprijs beschikbaar. Kortom, voor ieder budget is een infraroodpaneel beschikbaar. Dit in combinatie met de geringe terugverdientijd maakt dat een infraroodpaneel vrijwel altijd een goede investering is.

Wat verbruikt een infrarood paneel?

Dat is afhankelijk van het Wattage van het infrarood paneel.  Wil je de verbruikskosten per uur berekenen? Dat kan door het benodigde Wattage te delen door 1.000. Het getal dat hieruit volgt is het verbruik in Kilowattuur (kWh). Het verbruik in kWh vermenigvuldigd met jouw energieprijs geven de verbruikskosten per uur.

Waar plaats ik het infrarood paneel?

Dit is afhankelijk van waar je de warmte nodig hebt. Aangezien een infrarood paneel gebruik maakt van stralingswarmte dient het paneel gericht te zijn op de plaats waar je de warmte nodig hebt.

Tot hoe ver straalt een infrarood paneel?

Hoe ver een infrarood paneel straalt is afhankelijk van het type en de kracht van het paneel. Toch kun je als uitgangspunt nemen dat een infrarood paneel minimaal tot 3 meter voelbare warmte straalt.

Hoe warm wordt een infrarood paneel?

De maximale temperatuur van onze infrarood panelen is begrensd op 80-105 graden Celsius, afhankelijk van het paneel. Deze maximumtemperatuur is veilig voor mensen en dieren om aan te raken aangezien gevaar voor verbranding pas op kan treden bij een oppervlaktetemperatuur vanaf 125 graden Celsius. Kortom, de oppervlaktetemperatuur is vergelijkbaar met het aanraken van een conventionele radiator.

De belangrijkste kenmerken van infrarood panelen

Het verwarmen met infrarood panelen is een relatief nieuwe manier van elektrisch verwarmen. Infrarood panelen werken als het ware als de zon. De warmtestralen die het infrarood paneel uitstralen zorgen ervoor dat het object waarnaar deze warmte wordt uitgestraald wordt verwarmd.

De belangrijkste kenmerken van infrarood panelen zijn:

  • Infrarood panelen zorgen niet voor luchtcirculatie. Stofdeeltje dwarrelen daardoor niet in de ruimte en de lucht is schoon.
  • Zorgt voor gelijkmatige verwarming van de kamer.
  • Geen condensatie van vocht op de muren of ramen.
  • Comfort bij lage luchttemperaturen.
  • Zeer snelle opwarmtijd, warmte is vrijwel direct voelbaar.
  • Weinig warmteverlies wanneer ramen en deuren worden geopend voor ventilatie doordat infrarood panelen via straling verwarmen.
  • Infrarood panelen zijn in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen, vaak met een strak en elegant design.
  • Door groot aanbod aan verschillende panelen zijn ze voor veel situaties te gebruiken.
  • Goed te gebruiken als extra vorm van lokale (bij)verwarming of als hoofdverwarming.

Verschillende soorten

Infrarood panelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. De infrarood panelen zijn leverbaar in verschillende Wattages en afmetingen, varierend van 350 tot wel 1000 Watt, zodat er voor iedere ruimte een geschikt exemplaar te verkrijgen is. Daarnaast zijn er infrarood panelen beschikbaar die geschikt zijn voor montage aan het plafond en/of aan de wand. Uiteraard zijn er ook staande infrarood panelen die gemakkelijk te verplaatsen zijn.

Tevens zijn er Infrarood panelen verkrijgbaar in speciale uitvoeringen. Zo zijn er panelen beschikbaar in de vorm van spiegels en/of met verlichting. Tegenwoordig hebben we zelfs stijlvolle zwarte infraroodpanelen of kun je zelf je infrarood paneel personaliseren door er een bedrukking op te laten plaatsen.

De meeste infrarood panelen zijn inmiddels te voorzien, of zijn al voorzien van slimme bediening. Veel panelen worden geleverd met een afstandsbediening of zijn eenvoudig te koppelen met jouw smartphone. Daardoor zijn de infrarood panelen eenvoudig op afstand te bedienen en efficiënt in te stellen en te gebruiken.

De toepassingen van infrarood panelen

Infrarood panelen zijn op verschillende manieren in te zetten in jouw huis. Of je de panelen in wil zetten als vorm van hoofdverwarming of als bijverwarming in huis, voor iedere situatie is een geschikt model te vinden in ons assortiment.

Als hoofdverwarming zijn infrarood panelen te gebruiken als alternatief voor bijvoorbeeld de traditionele CV-ketel. Voornamelijk op het gebied van efficiëntie is hier veel te behalen. Het is mogelijk om eenvoudig en snel afzonderlijke ruimtes te verwarmen zonder dat via de CV-ketel het gehele huis opgewarmd hoeft te worden. Daar komt bij dat infrarood verwarming door zijn manier van verwarmen zorgt voor directe verwarming. Anders dan bij een CV-ketel – waar het vaak even duurt voordat de warmte beschikbaar is – is bij infrarood panelen de warmte vrijwel direct voelbaar. Dit is een goed alternatief voor bijvoorbeeld op de badkamer of de werkkamer. Wist je dat sommige panelen zelfs buiten onder een overkapping of in een serre kunnen worden geplaatst?

Je kunt infrarood panelen ook inzetten als vorm van bijverwarming. Je kunt dan lokaal in huis zorgen voor wat extra warmte wanneer jij dat nodig hebt. Daardoor kun je de hoofdverwarming een aantal graden lager zetten en de plek waar jij bezig bent extra verwarmen door middel van een infrarood paneel. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een infrarood paneel boven je bureau of in de buurt van de eethoek. Enkel wanneer je daar zit en je het koud hebt, zet je het paneel aan en in een mum van tijd zit je er weer lekker warm bij.

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

Het verbruik

Het verbruik van een infrarood paneel is afhankelijk van het vermogen van het paneel. Hoe hoger het Wattage van het infrarood paneel hoe groter het oppervlak dat het paneel kan verwarmen. Dit hogere Wattage zorgt er ook voor dat het verbruik van het infrarood paneel hoger zal zijn als van het volledige vermogen gebruik wordt gemaakt. Het verbruik is zoals gezegd afhankelijk van het benodigde Wattage. Via onze rekentool krijg je een goede indicatie van het vermogen wat je in jouw ruimte nodig hebt om voor een effectieve verwarming te zorgen.

Wil je de verbruikskosten per uur berekenen? Dat kan door het benodigde Wattage te delen door 1.000. Het getal dat hieruit volgt is het verbruik in Kilowattuur (kWh). Het verbruik in kWh vermenigvuldigd met jouw energieprijs geven de verbruikskosten per uur.

Wanneer je zonnepanelen op jouw woning hebt is er extra voordeel te behalen voor elektrische verwarming via infrarood panelen. Er wordt al geruime tijd gesproken over het afschaffen van de salderingsregeling. Daarmee gaat het financiële voordeel over opgewekte overcapaciteit mogelijk verloren, maar wanneer je gebruik maakt van elektrische verwarming kun je ervoor zorgen dat de overcapaciteit wordt omgezet in verwarming in jouw woning. Daarmee zorg je voor een relatief goedkope manier van verwarming (zo niet een gratis vorm van verwarming). Daardoor is de terugverdientijd van jouw investering in een infrarood paneel kort.

Infrarood panelen installeren en monteren

Onze infrarood panelen worden altijd geleverd met een duidelijke montagehandleiding. Daardoor zijn onze infrarood panelen eenvoudig te monteren. Doorgaans worden de infrarood panelen geplaatst aan het plafond, aan de wand of op pootjes zodat deze verplaatsbaar is. Eenmaal gemonteerd zijn de infrarood panelen gemakkelijk in te stellen en te gebruiken aan de hand van de bijgeleverde gebruikershandleiding. Ben je deze onverhoopt kwijtgeraakt? Dan zijn deze ook beschikbaar op onze website.

Wij adviseren altijd om een paneel met een thermostatische functie te nemen. Dit kan door het kiezen van een infrarood paneel met ingebouwde thermostaat of door het toevoegen van een losse thermostaat.

Diverse panelen in ons assortiment zijn voorzien van ingebouwde WiFi. Ze zijn gemakkelijk te koppelen met de App op jouw smartphone. Eenmaal gekoppeld kun je de panelen volledig naar jouw eigen voorkeuren instellen. Heb je een model dat geen ingebouwde WiFi heeft? Dan is het infrarood paneel slim te maken door deze te koppelen via een WiFi thermostaat. Daarmee maak je jouw infrarood panelen nog gebruiksvriendelijker.

De techniek achter infrarood panelen

Infrarood panelen verwarmen door middel van infrarood stralingen, welke er voor zorgen dat personen en objecten binnen het stralingsbereik verwarmd worden. Infrarood straling is een vorm van licht die niet zichtbaar is voor het menselijk oog. in onze blog over hoe infrarood verwarming werkt gaan wij uitgebreid in op de techniek achter infrarood panelen.

Veiligheid

Bij onderzoekers en wetenschappers bestaat weinig discussie over de gevolgen van infrarood straling op de gezondheid. Uit onderzoek is gebleken dat de straling geen negatieve invloed heeft op je gezondheid, omdat deze straling geen schadelijk UV-stralen bevat. Integendeel zelfs. Diverse onderzoeken wijzen uit dat infrarood verwarming juist van positieve invloed kan zijn op je gezondheid. Een van de bekendste gezondheidsvoordelen is de invloed van infrarood verwarming op spieren en gewrichten. Diverse fysiotherapeuten gebruiken infrarood straling dan ook als behandelwijze. Daarnaast zorgt infrarood verwarming voor een goede luchtkwaliteit. Anders dan bijvoorbeeld convectie verwarming (verwarming van de lucht) zorgt infrarood straling niet voor een luchtcirculatie. Hierdoor worden stofdeeltjes niet de ruimte doorgeblazen wat zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Ook kan infraroodstraling voor een betere bloedcirculatie zorgen. Doordat de infrarood straling in aanraking komt met de huid zetten de bloedvaten onder de huid uit, wat zorgt voor een betere doorbloeding.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.

Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

[]