Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier
Filter
Prijs
Plaatsing
Type vloerverwarming
Vermogen
Geschikt voor huishouden
Temperatuur instelbaar toggle
Anti kalk systeem toggle
Geschikte ruimte toggle
Verlichting toggle
Instelbaar programma toggle
Thermostaat toggle
Te bedienen via app toggle
Anti-condens toggle
Infrarood verwarming toggle
Bediening toggle
Kleur toggle

Infrarood panelen

Ben je op zoek naar de beste verwarmingsoplossing? Infrarood panelen zijn de toekomst van verwarming: efficiënt, stijlvol en gemakkelijk te installeren. Hulp nodig bij het uitzoeken van een infrarood paneel? Gebruik onze keuzehulp of neem contact met ons op.

Kom je er niet uit? Gebruik dan onzeKeuzehulp

Prijs
Plaatsing
Type vloerverwarming
Vermogen
Geschikt voor huishouden
Temperatuur instelbaar toggle
Anti kalk systeem toggle
Geschikte ruimte toggle
Verlichting toggle
Instelbaar programma toggle
Thermostaat toggle
Te bedienen via app toggle
Anti-condens toggle
Infrarood verwarming toggle
Bediening toggle
Kleur toggle

Resultaat 1–12 van de 49 resultaten wordt getoond

Veelgestelde vragen over infrarood panelen

Hoe ver straalt een infrarood paneel

Hoe ver een infrarood paneel straalt is afhankelijk van het type en de kracht van het paneel. Toch kun je als uitgangspunt nemen dat een infrarood paneel tot ongeveer 3 meter voelbare warmte straalt. Krachtigere panelen kunnen uiteraard op een grotere afstand ook nog merkbaar zijn. Het is daarbij ook van belang dat het infrarood paneel goed geplaatst staat, zodat het infrarood paneel optimaal rendement kan afgeven.

Wat kost een infrarood paneel?

Ons goedkoopste basic infrarood paneel begint al bij € 79,00. Wil je meer functionaliteiten zoals WiFi bediening of verlichting, is dit tegen meerprijs beschikbaar. Kortom, voor ieder budget is een infraroodpaneel beschikbaar. Dit in combinatie met de geringe terugverdientijd maakt dat een infraroodpaneel vrijwel altijd een goede investering is.

Wat verbruikt een infrarood paneel?

Dat is afhankelijk van het Wattage van het infrarood paneel.  Wil je de verbruikskosten per uur berekenen? Dat kan door het benodigde Wattage te delen door 1.000. Het getal dat hieruit volgt is het verbruik in Kilowattuur (kWh). Het verbruik in kWh vermenigvuldigd met jouw energieprijs geven de verbruikskosten per uur.

Waar plaats ik het infrarood paneel?

Dit is afhankelijk van waar je de warmte nodig hebt. Aangezien een infrarood paneel gebruik maakt van stralingswarmte dient het paneel gericht te zijn op de plaats waar je de warmte nodig hebt.

Tot hoe ver straalt een infrarood paneel?

Hoe ver een infrarood paneel straalt is afhankelijk van het type en de kracht van het paneel. Toch kun je als uitgangspunt nemen dat een infrarood paneel minimaal tot 3 meter voelbare warmte straalt.

Hoe warm wordt een infrarood paneel?

De maximale temperatuur van onze infrarood panelen is begrensd op 80-105 graden Celsius, afhankelijk van het paneel. Deze maximumtemperatuur is veilig voor mensen en dieren om aan te raken aangezien gevaar voor verbranding pas op kan treden bij een oppervlaktetemperatuur vanaf 125 graden Celsius. Kortom, de oppervlaktetemperatuur is vergelijkbaar met het aanraken van een conventionele radiator.

De voordelen van Infrarood panelen:

Het verwarmen met infrarood panelen brengt meerdere voordelen met zich mee. Onder andere;

 • Energiezuinig: Verbruikt minder energie dan traditionele verwarming.
 • Gezond: Geen luchtcirculatie, dus minder stof en allergenen.
 • Comfortabel: Geeft een aangename, gelijkmatige warmte.
 • Milieuvriendelijk: Geen uitstoot tijdens gebruik en compatibel met groene energiebronnen.
 • Weinig onderhoud: Geen bewegende delen, dus minder kans op slijtage.
 • Veilig: Geen vlammen of hete oppervlakken, wat het risico op brand of brandwonden minimaliseert.

Waarom is dit belangrijk? Infrarood panelen verwarmen objecten en mensen direct. Geen koude plekken meer in huis. Geen hoge energierekeningen meer. Klinkt goed, toch?

Gezond en Comfortabel

Een van de grootste voordelen van infraroodverwarming is de positieve invloed op je gezondheid. Traditionele verwarmingssystemen kunnen stof en allergenen door de lucht verspreiden, wat problemen kan veroorzaken voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen. Infrarood panelen daarentegen verwarmen zonder de lucht te verstoren, wat resulteert in een schonere en gezondere leefomgeving. Bovendien zorgt de stralingswarmte voor een diepe, comfortabele warmte die lijkt op de warmte van de zon.

Milieuvriendelijk

Duurzaamheid is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Infrarood panelen zijn een milieuvriendelijke keuze omdat ze efficiënt energie gebruiken en geen uitstoot veroorzaken tijdens het gebruik. Ze zijn compatibel met groene energiebronnen zoals zonnepanelen, wat betekent dat je jouw ecologische voetafdruk verder kunt verkleinen door je infrarood panelen te voeden met duurzame energie.

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

Verschillende Modellen en Specificaties

Onze collectie infrarood panelen is uitgebreid en gevarieerd. We bieden panelen in diverse maten, stijlen en vermogens, zodat je altijd een model vindt dat perfect past bij jouw specifieke behoeften. Of je nu op zoek bent naar een strak, modern ontwerp of een klassiek paneel dat naadloos in jouw interieur past, wij hebben het. Laten we eens kijken naar enkele populaire modellen en hun specificaties.

Wandmontage Panelen

Wandmontage infrarood panelen zijn ideaal voor ruimtes waar vloerruimte beperkt is. Ze zijn gemakkelijk te installeren aan de muur en bieden een efficiënte manier om jouw ruimte te verwarmen zonder in de weg te staan. Deze panelen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en stijlen, zodat je zeker een model vindt dat past bij jouw smaak en interieur.

 • Installatiegemak: Wandpanelen zijn eenvoudig te monteren. De meeste modellen worden geleverd met bevestigingsmateriaal en een duidelijke handleiding.
 • Ruimtebesparend: Doordat ze aan de muur worden bevestigd, nemen ze geen vloeroppervlak in beslag.
 • Esthetisch aantrekkelijk: Verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren om naadloos in je interieur te passen.

Bekijk hier onze infrarood panelen geschikt voor montage aan de muur

Plafondmontage Panelen

Plafondmontage infrarood panelen zijn perfect voor een onopvallende installatie en een gelijkmatige warmteverdeling. Ze zijn ideaal voor ruimtes met hoge plafonds of waar wandruimte beperkt is. Plafondpanelen zorgen ervoor dat de warmte gelijkmatig over de gehele ruimte wordt verspreid, waardoor je een consistent comfortabele temperatuur behoudt.

 • Onopvallend: Deze panelen zijn bijna onzichtbaar wanneer ze aan het plafond zijn gemonteerd, wat bijdraagt aan een strakke en minimalistische uitstraling.
 • Efficiënte verwarming: Door hun positie aan het plafond kunnen deze panelen een brede oppervlakte bestrijken en gelijkmatige warmte leveren.
 • Geschikt voor grote ruimtes: Ideaal voor grotere kamers of open ruimtes waar gelijkmatige warmteverdeling belangrijk is.

Bekijk hier onze infrarood panelen geschikt voor montage aan het plafond.

Vrijstaande Panelen

Vrijstaande infraroodpanelen bieden flexibiliteit en gemak. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen naar verschillende ruimtes, waardoor je ze kunt gebruiken waar en wanneer je ze nodig hebt. Deze panelen zijn perfect voor mensen die op zoek zijn naar een flexibele verwarmingsoplossing die kan worden aangepast aan hun veranderende behoeften.

 • Mobiliteit: Vrijstaande panelen kunnen eenvoudig worden verplaatst, waardoor je ze kunt gebruiken in verschillende kamers afhankelijk van je behoefte.
 • Geen installatie nodig: Omdat ze vrijstaand zijn, is er geen ingewikkelde installatie vereist. Steek de stekker in het stopcontact en je bent klaar.
 • Veelzijdig gebruik: Geschikt voor diverse toepassingen, van woonkamers tot kantoorruimtes en zelfs buitengebruik op overdekte terrassen.

Bekijk hier onze vrijstaande infrarood panelen.

Eenvoudige Installatie en Montage

Het installeren van infrarood panelen is eenvoudig en kan in de meeste gevallen zonder professionele hulp. Onze panelen worden geleverd met duidelijke instructies en alle benodigde montageaccessoires. Wil je toch liever professionele hulp? Geen probleem! Wij bieden ook een installatieservice aan, zodat je zeker weet dat jouw infrarood paneel veilig en correct wordt geïnstalleerd.

Doe-Het-Zelf installatie

Voor de doe-het-zelvers onder ons, zijn infrarood panelen een uitstekende keuze. De meeste panelen kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd met basisgereedschap en de meegeleverde montagekit. Onze gedetailleerde handleidingen begeleiden je stap voor stap door het proces, zodat je met vertrouwen aan de slag kunt.

 • Gemakkelijk te volgen handleidingen: Stapsgewijze instructies maken de installatie eenvoudig.
 • Complete montagekits: Alle benodigde onderdelen worden meegeleverd.
 • Basisgereedschap: Vereist alleen eenvoudige gereedschappen die de meeste mensen al in huis hebben.

Professionele installatie opties

Voor wie extra zekerheid wil, bieden we professionele installatiediensten. Onze ervaren monteurs zorgen ervoor dat jouw infraroodpanelen optimaal worden geplaatst en aangesloten, zodat je direct kunt genieten van een comfortabele warmte. Of je nu kiest voor wand- of plafond panelen, wij zorgen voor een vakkundige installatie.

 • Gecertificeerde monteurs: Onze professionals hebben de kennis en ervaring om jouw panelen perfect te installeren.
 • Snelle en efficiënte service: We zorgen voor een snelle en probleemloze installatie.
 • Garantie op installatie: We bieden garantie op onze installatiediensten, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je nieuwe verwarmingssysteem.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.

Filter

Prijs
Plaatsing
Type vloerverwarming
Vermogen
Geschikt voor huishouden
Temperatuur instelbaar toggle
Anti kalk systeem toggle
Geschikte ruimte toggle
Verlichting toggle
Instelbaar programma toggle
Thermostaat toggle
Te bedienen via app toggle
Anti-condens toggle
Infrarood verwarming toggle
Bediening toggle
Kleur toggle
[]