Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier
Filter
Prijs
Plaatsing
Type vloerverwarming
Vermogen
Geschikt voor huishouden
Temperatuur instelbaar toggle
Anti kalk systeem toggle
Geschikte ruimte toggle
Verlichting toggle
Instelbaar programma toggle
Thermostaat toggle
Te bedienen via app toggle
Anti-condens toggle
Infrarood verwarming toggle
Bediening toggle
Kleur toggle

Elektrische vloerverwarming voor PVC vloer

Er wordt nog weleens gedacht dat onder een PVC vloer geen elektrische vloerverwarming kan worden gelegd. Maar tegenwoordig is dat geen probleem meer! Door technologische ontwikkelingen kan een elektrische vloerverwarming eenvoudig onder een PVC vloer gelegd worden. Op deze pagina gaan wij voor jou in op de combinatie van PVC vloer en elektrische vloerverwarming. We gaan eerst in op hoe de keuze voor je PVC het type vloerverwarming bepaalt. Vervolgens gaan we in op de voordelen van elektrische vloerverwarming. Ben je dan overtuigd om elektrische vloerverwarming te nemen? We leggen je uit hoe je kunt berekenen hoeveel elektrische vloerverwarming je nodig hebt en tot slot leggen we uit hoe je de vloerverwarming moet leggen.

Kom je er niet uit? Gebruik dan onzeKeuzehulp

Prijs
Plaatsing
Type vloerverwarming
Vermogen
Geschikt voor huishouden
Temperatuur instelbaar toggle
Anti kalk systeem toggle
Geschikte ruimte toggle
Verlichting toggle
Instelbaar programma toggle
Thermostaat toggle
Te bedienen via app toggle
Anti-condens toggle
Infrarood verwarming toggle
Bediening toggle
Kleur toggle

Resultaat 1–12 van de 20 resultaten wordt getoond

De keuze van je PVC vloer bepaalt het type vloerverwarming

PVC is beschikbaar in verschillende varianten. We onderscheiden de volgende systemen:

  • Klik PVC; en
  • Plak PVC.

Elektrische vloerverwarming onder een PVC vloer zorgt voor een heerlijk comfortabele en warme vloer. Verschillende soorten vloerverwarming kunnen eenvoudig onder een PVC vloer gelegd worden.

We onderscheiden daarbij de volgende soorten systemen:

  • Kant-en-klare-matten;
  • Verwarmingsfolie; en
  • Verwarmingskabel.

Op onze pagina over vloerverwarming lees je alles over de verschillende systemen.

Klik PVC

Een vloer bestaande uit klik PVC is een vloer met een klikverbinding. De vloer is daardoor heel eenvoudig te leggen. Je hoeft het PVC namelijk niet meer te verlijmen op de ondergrond. Bij dit type vloer klik je de PVC planken eenvoudig in elkaar.

Dit type topvloer is eenvoudig te combineren met verschillende typen elektrische vloerverwarming. Zowel verwarmingsfolie als de kant-en-klare-matten zijn goed te gebruiken als verwarming. De folie is zeer dun en daardoor perfect te gebruiken onder de PVC vloer. De folie is erg dun. Daardoor blijft de gehele vloer ook dunner en dat is een mooi voordeel.

Plak PVC

Plak PVC is een vloer die bestaat uit flexibele stroken PVC. De PVC stroken worden vervolgens vastgelijmd op de ondergrond. Daarom is het belangrijk dat bij de aanleg de ondergrond vlak is.

Dit type PVC is vaak dunner dan klik PVC. Dit is een groot voordeel bij verwarming via elektrische vloerverwarming. De warmte afkomstig van de vloerverwarming gaat sneller de ruimte in. Houd hier rekening mee bij het gebruik van de elektrische vloerverwarming.

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

De voordelen van elektrische vloerverwarming onder een PVC vloer

Elektrische vloerverwarming kent diverse voordelen. Een aantal van deze voordelen zijn:

  • Zorgt voor snelle verwarming.
  • Goed rendement aangezien PVC zeer dun is.
  • Geen radiatoren in de ruimte.
  • Door goede geleiding van de PVC is elektrische vloerverwarming energiezuinig.
  • Geen luchtcirculatie waardoor de ruimte minder snel stoffig wordt

Zo bereken je hoeveel verwarmingsfolie je nodig hebt

Elektrische vloerverwarming leg je door de hele ruimte heen. Als je wilt berekenen hoeveel verwarmingsfolie je nodig hebt, zul je dus de oppervlakte van de ruimte moeten weten. Je kunt dit eenvoudig berekenen door de lengte en de breedte van de ruimte te meten.

Heb je eenmaal de oppervlakte van de ruimte berekend? Dan is het vrij eenvoudig om te berekenen hoeveel verwarmingsfolie je nodig hebt. Je hebt namelijk verwarmingsfolie voor de gehele ruimte nodig. De folie bestel je vervolgens per m2.

Heb je hier nog vragen over? Neem dan gerust contact op! Een van onze medewerkers kijkt graag met je mee om te bepalen hoeveel je verwarmingsfolie je nodig hebt.

Zo leg je elektrische vloerverwarming onder een PVC vloer

Heb je de keuze gemaakt voor elektrische vloerverwarming voor onder jouw PVC vloer? Dan kun je aan de slag met het leggen van de elektrische vloerverwarming. Maar hoe leg je de vloerverwarming onder de PVC vloer? Hieronder gaan we kort in op hoe je een elektrische vloerverwarming legt.

De voorbereiding:

Zoals we hiervoor al hebben aangegeven is een goede voorbereiding belangrijk. Zo weet je precies hoeveel vierkante meter vloerverwarming je nodig hebt. Het is verstandig om vervolgens een legplan te maken. In dit plan teken je precies uit hoe de vloerverwarming moet komen te liggen.

In het legplan neem je ook direct op waar de thermostaat dient te komen. Daarbij is het verstandig om deze niet dicht bij een raam of deur te plaatsen. Hang de thermostaat ook uit de buurt van andere apparaten die warmte uitstralen

De installatie:

Na een goede voorbereiding is het tijd om de elektrische vloerverwarming te gaan leggen. Het is belangrijk dat de ondergrond gelijk is. Is dit niet het geval? Dan moet je eerst de ondergrond egaliseren.

Voordat je de vloerverwarming daadwerkelijk gaat leggen is nog iets van belang. Test altijd voor de installatie of de folie werkt. Heb je dit getest? Dan kan de elektrische vloerverwarming gelegd worden. Plaats eerst de thermostaat en de sensor. Vervolgens kun je verder met het leggen van de folie door de gehele ruimte.

Heb je nog vragen over het leggen van verwarmingsfolie? Je leest er alles over in ons uitgebreide blog hierover. Daar leggen we stap voor stap precies uit hoe je elektrische vloerverwarming kunt aanleggen.

Zo bestel je elektrische vloerverwarming voor je PVC vloer

Het bestellen van elektrische vloerverwarming gaat heel eenvoudig via onze website. In ons assortiment vind je precies wat je nodig hebt.

Breng vooraf altijd goed de ruimte in kaart waar de vloerverwarming moet komen. Meet alles nauwkeurig op en maak op basis daarvan een vloerplan. Aan de hand van het vloerplan kun je vervolgens eenvoudig berekenen hoeveel vierkante meter folie je nodig hebt.

In ons blog over het aanleggen en installeren van elektrische vloerverwarming lees je uitgebreid van voorbereiding tot installatie hoe je aan de slag kunt gaan.

Heb je nog vragen over het bestellen van elektrische vloerverwarming voor jouw PVC vloer? Neem dan gerust contact op via ons contactformulier. of bel met 085 107 05 41. Een van onze medewerkers helpt je graag verder!

Veelgestelde vragen over elektrische vloerverwarming

Hoe stel je elektrische vloerverwarming in?

Via een thermostaat stel je eenvoudig de elektrische vloerverwarming in. Je kunt via de thermostaat de gewenste temperatuur in. Het systeem doet vervolgens geheel automatisch de rest!

Hoe leg je elektrische vloerverwarming onder een PVC vloer?

Elektrische vloerverwarming leg je direct onder een PVC vloer. Zorg ervoor dat de ondergrond egaal is. Op de vloerverwarming kun je vervolgens de PVC vloer leggen.

Hoe snel is mijn kamer op temperatuur?

Dit varieert van een uur tot een paar minuten. Elektrische vloerverwarming is snel warm. Maar het opwarmen van een ruimte is afhankelijk van verschillende factoren. De grootte en isolatie van de ruimte spelen daarbij een belangrijke rol.

Hoe zuinig is elektrische vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming is redelijk zuinig. Zeker doordat PVC zeer dun is, werkt het systeem zeer efficiënt. Heb je zonnepanelen? Dan is elektrische vloerverwarming een zeer zuinige manier van verwarmen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.

Filter

Prijs
Plaatsing
Type vloerverwarming
Vermogen
Geschikt voor huishouden
Temperatuur instelbaar toggle
Anti kalk systeem toggle
Geschikte ruimte toggle
Verlichting toggle
Instelbaar programma toggle
Thermostaat toggle
Te bedienen via app toggle
Anti-condens toggle
Infrarood verwarming toggle
Bediening toggle
Kleur toggle
[]