Close-in Keukenboiler

Wat is een keukenboiler?
Een keukenboiler is een apparaat dat is ontworpen om direct warm water te leveren wanneer daar vraag naar is. De boilers zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig geïnstalleerd kunnen worden onder de gootsteen of in een keukenkastje. Dat brengt als voordeel met zich mee dat ze weinig ruimte in beslag nemen in de keuken.
Met een keukenboiler hoef je niet langer te wachten tot het water op temperatuur is, waardoor je tijd en energie bespaart. Bovendien helpen ze je ook om water te besparen, omdat je niet langer onnodig water hoeft te laten lopen terwijl je wacht tot het warm wordt.
Keukenboilers zijn te onderscheiden in close-in boilers en close-up boilers. Het verschil tussen de twee typen keukenboilers zit eigenlijk alleen in de aansluiting. Als je de boiler onder in je keukenkast of de spoelbak wil plaatsen, dan heb je een close-in boiler nodig. Wil je de keukenboiler juist boven de kraan in een keukenkast plaatsen? Dan heb je een close-up keukenboiler nodig.
Verschillende soorten close-in keukenboilers
In ons assortiment vind je verschillende soorten close-in keukenboiler. Ieder type heeft zo zijn eigen kenmerken en voordelen. Hieronder zetten wij de verschillende typen voor jou onder elkaar.
- Close-in: Een close-in boiler is een uitvoering die onder de keukenkraan wordt geplaatst. De aansluiting van de boiler zit namelijk boven de boiler. De close-in boiler is leverbaar in verschillende uitvoeringen. De meest gebruikelijke formaten zijn de 10 liter en de 15 liter boiler.
- Cold-fill: Met een cold-fill wordt de keukenboiler gevuld met koud water. Dit koude water wordt vervolgens opgewarmd tot warm water.
- Hot-fill: Een hot-fill boiler wordt gevuld vanuit de warmwaterleiding. Hierdoor wordt slechts een kleine hoeveelheid elektriciteit gebruikt om warm water te krijgen.
- Plintboiler: De plintboiler is een compacte keukenboiler die vanwege zijn design achter de keukenplint kan worden geplaatst. Je verliest daardoor geen (keuken)kastruimte. Wel is het zo dat de plintboilers doorgaans minder liter inhoud hebben. Dit komt doordat ze vaak kleiner zijn dan andere keukenboilers.
- Doorstroomboilers: In tegenstelling tot opwarmboilers, verwarmen doorstroomboilers het water alleen wanneer dat nodig is. Dit type boiler heeft geen opslagtank en werkt enkel wanneer er vraag is naar warm water. Zodra de vraag er is, stroomt het koude water door het verwarmingselement. Op dat moment wordt het koude verwarmd en heb je heerlijk warm water uit de kraan. Doorstroomboilers zijn energiezuinig, omdat er enkel elektriciteit wordt verbruikt wanneer er warm water nodig is.
Bij het kiezen voor een close-in keukenboiler is het verstandig om rekening te houden met de warmwaterbehoefte. Kijk daarbij altijd goed naar het aantal gebruikers, de beschikbare ruimte in de keuken, het energieverbruik en je budget. Iedere boiler heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het is dan ook de moeite waard om de verschillende opties te vergelijken voordat je een keuze maakt.


Hoe werkt een close-in keukenboiler?
Keukenboilers werken vrij eenvoudig, maar uitermate doeltreffend. Een boiler is voorzien van een verwarmingselement dat het water in het reservoir opwarmt. Het koude water wordt door het verwarmingselement geleid en warmt het koude water vervolgens op. Zodra het water de gewenste temperatuur heeft bereikt, wordt het warme water opgeslagen in de opslagtank. Hierdoor heb je altijd direct warm water beschikbaar voor bijvoorbeeld de afwas, handen wassen, of thee zetten.
Welke keukenboiler past het beste bij mijn situatie?
Gelet op het grote aanbod aan verschillende keukenboilers is het soms lastig kiezen. Daarom beschrijven wij voor jou hieronder een aantal factoren die van invloed kunnen zijn bij het maken van een keuze:
- Het aantal mensen in het huishouden;
- Het waterverbruik;
- Beschikbare ruimte in de keuken;
- Budget.
Het is verstandig om op deze aspecten te letten bij het kiezen voor een boiler. Als je hierop let kies je voor een boiler die goed aansluit bij jouw wensen.
Hoeveel verbruikt een keukenboiler?
Het stroomverbruik van een keukenboiler is gemiddeld genomen zo’n 470 kWh per jaar. Dit geldt bij een gemiddeld gebruik van warm water in de keuken door een close-in boiler (gecombineerd met een waterkoker). Uiteraard kan dit verbruik per huishouden aardig uiteenlopen. Heb je een groter huishouden of verbruiken jullie meer dan gemiddeld? Dan zal het verbruik ook hoger uitkomen.
Gratis persoonlijk advies
Door het grote aanbod aan keukenboilers kan het zijn dat je nog met vragen zit. Uiteraard helpen wij jou graag verder met het maken van de juiste keuze voor een geschikte boiler. Neem daarom gerust contact op met een van onze enthousiaste medewerkers. Wij helpen je graag verder met een gratis persoonlijk advies
Je bestelt een close-in keukenboiler eenvoudig online bij Slimmeheater.nl
In ons assortiment vind je een ruim aanbod aan keukenboilers. Je bestelt ze gemakkelijk via onze online webshop. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op. Een van onze medewerkers helpt jou graag verder!
Veelgestelde vragen over een keukenboiler
Wat verbruikt een keukenboiler?
Een elektrische boiler met een inhoud van 10 liter verbruikt ongeveer 560 kWh per jaar. Dit is wel afhankelijk van het waterverbruik.
Zijn er specifieke energiezuinige keukenboilers die worden aanbevolen?
Welke close-in keukenboiler heb ik nodig?
Hoe installeer ik een keukenboiler?
Om de boiler op te hangen heb je schroeven nodig voor de bevestiging aan de muur, flexibele slangen voor aansluiting op de waterleiding en eventueel een elektriciteitssnoer. Je kunt de boiler vervolgens zelf installeren! Zorg altijd voor het juiste type schroeven voor jouw muur.
Hoeveel kan ik besparen als ik gebruik maak van een close-in keukenboiler?
De besparing hangt af van verschillende factoren. Zo hebben jouw verbruik, je energielabel en het type boiler invloed op de mogelijke besparing.
Welke keukenboilers bevelen jullie aan?
Wij raden te allen tijde de QH keukenboilers aan. Dit wegens de goede prijs/kwaliteit verhouding!
Hoeveel kost infrarood verwarming aan elektriciteit?
Je overweegt infrarood verwarming aan te schaffen? Dat doe je waarschijnlijk om maandelijks te besparen op je gas- en/of energierekening. Dan is het natuurlijk handig om te weten of het verwarmen met infrarood in jouw situatie goedkoper gaat...
Infrarood of convector verwarming? Wat is de beste keuze?
Heb je je ooit afgevraagd welk type verwarming het beste is voor jouw huis - infrarood of convector? Het is niet altijd eenvoudig om de juiste keuze hierin te maken. We krijgen dagelijks aanvragen van mensen om hun te helpen bij dit soort keuzes. In...
Convector verwarming: Wat is het en hoe werkt het?
Als je ooit hebt nagedacht over de verschillende manieren om je huis te verwarmen, heb je vast wel eens gehoord van convector verwarming. Maar wat is het precies? In dit artikel vertellen we je alles over de werking van convector verwarming. We...
Nieuwsbrief
Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.