BINNENKORT GEOPEND!

Medio maart openen wij ons experience center in Duiven. Lees meer

Medio maart openen wij ons experience center in Duiven. Lees meer

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier

Home > Elektrische boilers > Keukenboilers

Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Close-in Keukenboiler

In ons assortiment vind je een ruim aanbod keukenboilers. Ben je op zoek naar een ruimtebesparende oplossing om direct warm water te krijgen in je keuken? Dan zijn onze close-in keukenboilers de perfecte oplossing. Wij hebben een groot aanbod van kwalitatief uitstekende keukenboilers. Daarmee geniet je van het gemak van direct warm water in de keuken. Van kleine, compacte modellen voor kleine huishoudens of krachtige, grote boilers voor een drukke keuken. Wij hebben voor iedere situatie een geschikt model.

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Wat is een keukenboiler?

Een keukenboiler is een apparaat dat is ontworpen om direct warm water te leveren wanneer daar vraag naar is. De boilers zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig geïnstalleerd kunnen worden onder de gootsteen of in een keukenkastje. Dat brengt als voordeel met zich mee dat ze weinig ruimte in beslag nemen in de keuken.

Met een keukenboiler hoef je niet langer te wachten tot het water op temperatuur is, waardoor je tijd en energie bespaart. Bovendien helpen ze je ook om water te besparen, omdat je niet langer onnodig water hoeft te laten lopen terwijl je wacht tot het warm wordt.

Keukenboilers zijn te onderscheiden in close-in boilers en close-up boilers. Het verschil tussen de twee typen keukenboilers zit eigenlijk alleen in de aansluiting. Als je de boiler onder in je keukenkast of de spoelbak wil plaatsen, dan heb je een close-in boiler nodig. Wil je de keukenboiler juist boven de kraan in een keukenkast plaatsen? Dan heb je een close-up keukenboiler nodig.

Verschillende soorten close-in keukenboilers

In ons assortiment vind je verschillende soorten close-in keukenboiler. Ieder type heeft zo zijn eigen kenmerken en voordelen. Hieronder zetten wij de verschillende typen voor jou onder elkaar.

  • Close-in: Een close-in boiler is een uitvoering die onder de keukenkraan wordt geplaatst. De aansluiting van de boiler zit namelijk boven de boiler. De close-in boiler is leverbaar in verschillende uitvoeringen. De meest gebruikelijke formaten zijn de 10 liter en de 15 liter boiler.
  • Cold-fill: Met een cold-fill wordt de keukenboiler gevuld met koud water. Dit koude water wordt vervolgens opgewarmd tot warm water.
  • Hot-fill: Een hot-fill boiler wordt gevuld vanuit de warmwaterleiding. Hierdoor wordt slechts een kleine hoeveelheid elektriciteit gebruikt om warm water te krijgen.
  • Plintboiler: De plintboiler is een compacte keukenboiler die vanwege zijn design achter de keukenplint kan worden geplaatst. Je verliest daardoor geen (keuken)kastruimte. Wel is het zo dat de plintboilers doorgaans minder liter inhoud hebben. Dit komt doordat ze vaak kleiner zijn dan andere keukenboilers.
  • Doorstroomboilers: In tegenstelling tot opwarmboilers, verwarmen doorstroomboilers het water alleen wanneer dat nodig is. Dit type boiler heeft geen opslagtank en werkt enkel wanneer er vraag is naar warm water. Zodra de vraag er is, stroomt het koude water door het verwarmingselement. Op dat moment wordt het koude verwarmd en heb je heerlijk warm water uit de kraan. Doorstroomboilers zijn energiezuinig, omdat er enkel elektriciteit wordt verbruikt wanneer er warm water nodig is.

Bij het kiezen voor een close-in keukenboiler is het verstandig om rekening te houden met de warmwaterbehoefte. Kijk daarbij altijd goed naar het aantal gebruikers, de beschikbare ruimte in de keuken, het energieverbruik en je budget. Iedere boiler heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het is dan ook de moeite waard om de verschillende opties te vergelijken voordat je een keuze maakt.

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

Hoe werkt een close-in keukenboiler?

Keukenboilers werken vrij eenvoudig, maar uitermate doeltreffend. Een boiler is voorzien van een verwarmingselement dat het water in het reservoir opwarmt. Het koude water wordt door het verwarmingselement geleid en warmt het koude water vervolgens op. Zodra het water de gewenste temperatuur heeft bereikt, wordt het warme water opgeslagen in de opslagtank. Hierdoor heb je altijd direct warm water beschikbaar voor bijvoorbeeld de afwas, handen wassen, of thee zetten.

Welke keukenboiler past het beste bij mijn situatie?

Gelet op het grote aanbod aan verschillende keukenboilers is het soms lastig kiezen. Daarom beschrijven wij voor jou hieronder een aantal factoren die van invloed kunnen zijn bij het maken van een keuze:

  • Het aantal mensen in het huishouden;
  • Het waterverbruik;
  • Beschikbare ruimte in de keuken;
  • Budget.

Het is verstandig om op deze aspecten te letten bij het kiezen voor een boiler. Als je hierop let kies je voor een boiler die goed aansluit bij jouw wensen.

Hoeveel verbruikt een keukenboiler?

Het stroomverbruik van een keukenboiler is gemiddeld genomen zo’n 470 kWh per jaar. Dit geldt bij een gemiddeld gebruik van warm water in de keuken door een close-in boiler (gecombineerd met een waterkoker). Uiteraard kan dit verbruik per huishouden aardig uiteenlopen. Heb je een groter huishouden of verbruiken jullie meer dan gemiddeld? Dan zal het verbruik ook hoger uitkomen.

 

Gratis persoonlijk advies

Door het grote aanbod aan keukenboilers kan het zijn dat je nog met vragen zit. Uiteraard helpen wij jou graag verder met het maken van de juiste keuze voor een geschikte boiler. Neem daarom gerust contact op met een van onze enthousiaste medewerkers. Wij helpen je graag verder met een gratis persoonlijk advies

Je bestelt een close-in keukenboiler eenvoudig online bij Slimmeheater.nl

In ons assortiment vind je een ruim aanbod aan keukenboilers. Je bestelt ze gemakkelijk via onze online webshop. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op. Een van onze medewerkers helpt jou graag verder!

Veelgestelde vragen over een keukenboiler

Wat verbruikt een keukenboiler?

Een elektrische boiler met een inhoud van 10 liter verbruikt ongeveer 560 kWh per jaar. Dit is wel afhankelijk van het waterverbruik.

Zijn er specifieke energiezuinige keukenboilers die worden aanbevolen?

Een A of A++ is de meest energiezuinige boiler. Wij bevelen dan ook een boiler met dit keurmerk aan.

Welke close-in keukenboiler heb ik nodig?

Dat is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Kijk vooraf goed naar hoe groot het huishouden is. Beoordeel ook hoe jullie waterverbruik is en hoeveel op piekmomenten wordt verbruikt. Aan de hand daarvan kun je een inschatting maken van de benodigde grootte van de boiler.

Hoe installeer ik een keukenboiler?

Om de boiler op te hangen heb je schroeven nodig voor de bevestiging aan de muur, flexibele slangen voor aansluiting op de waterleiding en eventueel een elektriciteitssnoer. Je kunt de boiler vervolgens zelf installeren! Zorg altijd voor het juiste type schroeven voor jouw muur.

Hoeveel kan ik besparen als ik gebruik maak van een close-in keukenboiler?

De besparing hangt af van verschillende factoren. Zo hebben jouw verbruik, je energielabel en het type boiler invloed op de mogelijke besparing.

Welke keukenboilers bevelen jullie aan?

Wij raden te allen tijde de QH keukenboilers aan. Dit wegens de goede prijs/kwaliteit verhouding!

Hoeveel liter boiler heb ik nodig?

Hoeveel liter boiler heb ik nodig?

Ben je op zoek naar een nieuwe boiler, maar weet je niet precies welke capaciteit je nodig hebt? De grootte van je boiler is cruciaal voor zowel comfort als energie-efficiëntie. In dit artikel helpen we je stap voor stap bij het kiezen van de juiste...

Lees verder

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.


Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

[]