Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier
Filter
Prijs
Plaatsing
Type vloerverwarming
Vermogen
Geschikt voor huishouden
Temperatuur instelbaar toggle
Anti kalk systeem toggle
Geschikte ruimte toggle
Verlichting toggle
Instelbaar programma toggle
Thermostaat toggle
Te bedienen via app toggle
Anti-condens toggle
Infrarood verwarming toggle
Bediening toggle
Kleur toggle

Elektrische vloerverwarming voor houten vloeren

Houten vloeren zijn zeer geliefd bij huiseigenaren. Daar komt bij dat houten vloeren tegenwoordig ook geschikt zijn voor elektrische vloerverwarming. Een perfecte combinatie als je het ons vraagt. Op deze pagina gaan we in op elektrische vloerverwarming in combinatie met een houten vloer. We leggen daarbij uit welk type elektrische vloerverwarming geschikt is. Vervolgens zetten we de voordelen van een elektrische vloerverwarming onder een houten vloer op een rij. Daarna geven we een aantal handige tips waar je op moet letten. Tot slot leggen we uit hoe je elektrische vloerverwarming legt.

Kom je er niet uit? Gebruik dan onzeKeuzehulp

Prijs
Plaatsing
Type vloerverwarming
Vermogen
Geschikt voor huishouden
Temperatuur instelbaar toggle
Anti kalk systeem toggle
Geschikte ruimte toggle
Verlichting toggle
Instelbaar programma toggle
Thermostaat toggle
Te bedienen via app toggle
Anti-condens toggle
Infrarood verwarming toggle
Bediening toggle
Kleur toggle

Resultaat 1–12 van de 20 resultaten wordt getoond

Geschikt voor hout, laminaat en parket

Elektrische vloerverwarming is beschikbaar in verschillende varianten:

  • Kant-en-klare-matten;
  • Verwarmingsfolie; en
  • Verwarmingskabel.

In ons artikel over de verschillende typen vloerverwarming lees je uitgebreid over de verschillende typen. Maar welk type is het meest geschikt voor hout, laminaat en parket?

Bij laminaat, parket en een houten topvloer is het advies om vloerverwarming folie te gebruiken. De folie is namelijk zeer dun en daardoor geschikt voor deze typen vloerafwerking. De dikte van de folie doet overigens niet af aan de kracht waarmee wordt verwarmd. De folie heeft een krachtig vermogen die zorgt voor heerlijke verwarming. Daarnaast geleidt de folie de warmte zeer goed.

Welke houtsoorten zijn geschikt voor elektrische vloerverwarming?

Verschillende soorten hout zijn geschikt voor elektrische vloerverwarming. De volgende type hout zijn in ieder geval geschikt:

  • Vervaardigd hout
  • Massief hout
  • Natuurlijk hout

Hoewel elektrische vloerverwarming gecombineerd kan worden met houten vloeren, is het wel van belang om zorgvuldig om te gaan met bepaalde ‘zacht houten vloeren’. Voorbeelden van zacht hout zijn beuken, vuren, berken en grenen. Dit type hout is vochtgevoelig en kan problemen hebben met warmtewerking. Daardoor kan het zijn dat de warmte wordt tegengehouden in plaats van dat dit wordt overgebracht naar het vloeroppervlak.

Voordelen van elektrische vloerverwarming onder een houten vloer

Elektrische vloerverwarming onder een houten vloer heeft verschillende voordelen. Wij zien als grootste voordelen de volgende:

  • Elektrische vloerverwarming zorgt voor snelle verwarming.
  • Gelijkmatige verwarming in de ruimte.
  • Geen luchtcirculatie in de ruimte.
  • Eenvoudig te installeren.

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van elektrische vloerverwarming?

Bij de aanschaf van elektrische vloerverwarming moet je dus goed letten op het type houten vloer. Kijk goed naar of de vloer geschikt is voor elektrische vloerverwarming. Heb je twijfels? Neem dan contact op met de leverancier van de vloer.

Het is ook verstandig om vooraf te bepalen of de verwarming wordt gebruikt als hoofd- of bijverwarming. Dit is namelijk belangrijk voor de maximale wattage van de elektrische vloerverwarming. Gebruik je de vloerverwarming als hoofdverwarming? Dan heb je doorgaans een krachtigere vloerverwarming nodig.

Hoe leg je vloerverwarming onder een houten vloer?

Heb je eenmaal de keuze gemaakt voor elektrische vloerverwarming? Dan kan de vloerverwarming onder de houten vloer gelegd worden. Maar hoe doe je dit? Hieronder leggen wij in het kort uit hoe je de vloerverwarming legt.

De voorbereiding: Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je de ruimte goed in kaart brengt. Meet nauwkeurig het precieze aantal vierkante meter op. Je weet dan precies hoeveel vierkante meter vloerverwarming je nodig hebt. Maak vervolgens een plan hoe je de vloer wil gaan leggen.

Maak ook direct de keuze waar de thermostaat dient te komen. Het is daarbij verstandig om deze niet in de buurt van een raam of deur te plaatsen. Hang de thermostaat ook niet in de buurt van andere apparaten die warmte uitstralen.

De installatie: Zodra je alle benodigde spullen in huis hebt kun je de elektrische vloerverwarming gaan leggen. Zorg ervoor dat de ondergrond gelijk is. Is de ondervloer niet gelijk? Dan moet je eerst de ondergrond egaliseren.

Test voor de installatie ook of de folie volledig werkt. Heb je dit getest? Dan kun je aan de slag met het leggen van de vloer. Het advies is om eerst de thermostaat en de sensor te plaatsen. Vervolgens kun je verder met het leggen van de folie.

Heb je toch nog vragen over het aanleggen van elektrische vloerverwarming? Lees dan ons uitgebreide blog hierover. In dit artikel leggen wij stap voor stap uit hoe je de elektrische vloerverwarming kunt aanleggen.

Zo bestel je elektrische vloerverwarming

Heb je de keuze gemaakt voor elektrische vloerverwarming onder jouw houten vloer? Het bestellen van de vloerverwarming gaat heel eenvoudig via onze webshop. In ons assortiment vind je alles wat je nodig hebt.

Heb je nog vragen over het bestellen van elektrische vloerverwarming voor jouw houten vloer? Neem dan gerust contact op via ons contactformulier. of bel met 085 107 05 41. Een van onze medewerkers helpt je graag verder!

Veelgestelde vragen over elektrische vloerverwarming

Hoeveel vloerverwarming heb ik nodig?

Zorg dat de vloerverwarming gelijkelijk in de gehele ruimte wordt gelegd. Vloerverwarming leg je door de hele ruimte. Hoeveel je nodig hebt is dus afhankelijk van de ruimte.

Hoe moeilijk is het om elektrische vloerverwarming aan te leggen?

Als je een beetje handig bent, is het leggen vrij eenvoudig. De folie kun je vrij eenvoudig op een gelijke ondervloer leggen. Vervolgens doe je de stekker in het stopcontact en de vloerverwarming doet het werk verder!

Hoe snel is mijn kamer op temperatuur?

Dit kan verschillen van een uur tot enkele minuten. Elektrische vloerverwarming zorgt voor snelle verwarming. Maar het opwarmen van de ruimte is afhankelijk van meerdere factoren. Isolatie en grootte van de ruimte spelen een belangrijke rol.

Hoe zuinig is elektrische vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming is relatief zuinig. Het verbruik is minder dan bij een verwarming op gas. De stroomkosten kunnen wel iets hoger uitvallen. Maar zeker in combinatie met zonnepanelen is elektrische vloerverwarming een zuinige verwarming!

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.

Filter

Prijs
Plaatsing
Type vloerverwarming
Vermogen
Geschikt voor huishouden
Temperatuur instelbaar toggle
Anti kalk systeem toggle
Geschikte ruimte toggle
Verlichting toggle
Instelbaar programma toggle
Thermostaat toggle
Te bedienen via app toggle
Anti-condens toggle
Infrarood verwarming toggle
Bediening toggle
Kleur toggle
[]