Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier

Home > Kenniscentrum > Hoeveel water verbruik je gemiddeld per minuut met douchen?

Hoeveel water verbruik je gemiddeld per minuut met douchen?

Ben je je bewust van hoeveel water je verbruikt tijdens een simpele douchebeurt? Het antwoord kan je verrassen – en ook motiveren om duurzamer te leven. Bij Slimmeheater.nl begrijpen we dat kennis de eerste stap is naar verandering. Laten we samen duiken in de wereld van waterbesparing en ontdekken hoe een elektrische boiler niet alleen het milieu, maar ook jouw portemonnee kan sparen.

In dit artikel lichten we toe hoeveel water je nu echt verbruikt met douchen, geven we je een aantal tips om je waterverbruik te verminderen, maar vertellen we je ook hoe een elektrische boiler een grote impact kan hebben op je water- en energieverbruik. 

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, dan kan je altijd contact met ons opnemen.

"Wist je dat een normale douche gemiddeld 6 liter water per minuut gebruikt? En bij een regendouche kan dit oplopen tot wel 15 liter per minuut."

Gemiddelde waterverbruik per douchebeurt

Wist je dat een normale douche gemiddeld 6 liter water per minuut gebruikt? En bij een regendouche kan dit oplopen tot wel 15 liter per minuut. Dat betekent dat een halfuur onder jouw favoriete regendouche maar liefst 450 liter kost!

Het is dus duidelijk dat de keuze van je douchekop en de duur van je douche grote invloed hebben op je waterverbruik.

elektrische-vloerverwarming

Kies de juiste boiler

Bij Slimmeheater.nl helpen we je graag bij het kiezen van een boiler die past bij jouw watergebruik. Of je nu een snelle doucher bent of iemand die graag de tijd neemt, wij hebben de perfecte oplossing. Een doorstroomboiler kan ideaal zijn voor direct warm water, terwijl een grotere boiler van 80 of 100 liter ervoor zorgt dat je nooit koud water hoeft te vrezen.

Waterverbruik verminderen – Goed voor het milieu en de portemonnee

Een waterbesparende douchekop kan wonderen doen, net als het inkorten van je douchetijd. En wist je dat de energie om het water op te warmen vaak duurder is dan het water zelf? Door slim te kiezen en je gewoontes aan te passen, kun je dus flink besparen.

vlammeje
Benieuwd naar ons assortiment elektrische boilers?  Bekijk onze producten hier

Hoeveel kan ik daadwerkelijk besparen met een elektrische boiler?

De besparing hangt af van je huidige water- en energieverbruik. Een elektrische boiler is efficiënt omdat deze alleen opwarmt wat je nodig hebt. Dit kan een besparing opleveren tot wel 20% op je energierekening. Neem contact met ons op voor een persoonlijke berekening..

Jouw actieplan voor waterbesparing

  1. Check je douchekop: Overweeg een waterbesparende variant.
  2. Monitor je douchetijd: Probeer eens binnen 5 minuten klaar te zijn.
  3. Overweeg een elektrische boiler: Efficiënt en klaar voor de toekomst.
  4. Lees ons blog: Voor meer tips over waterbesparing en duurzaam verwarmen.
  5. Neem contact op: Wij staan klaar om je te adviseren over de beste boiler voor jouw situatie.

Conclusie

Elke druppel telt, en bij Slimmeheater.nl zijn we toegewijd om je te helpen bij elke stap naar een duurzamer huishouden. Of je nu vragen hebt over je huidige waterverbruik of de beste boiler voor jouw situatie zoekt, ons team staat klaar om je te ondersteunen. Samen zorgen we voor warmte en comfort, met respect voor de planeet en jouw portomonnee.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben of hulp nodig hebben bij de keuze voor een elektrische boiler. Neem dan gerust contact met ons op of vraag dan ons gratis persoonlijke verwarmingsadvies aan.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welke waterbesparende douchekop het beste is voor mijn situatie?

Een goede waterbesparende douchekop reduceert het waterverbruik zonder dat je inlevert op comfort. Kijk naar douchekoppen met een WaterSense-label voor efficiëntie en lees reviews om de ervaringen van anderen te checken. Onze experts kunnen je ook adviseren op basis van jouw specifieke wensen en situatie.

Is het installeren van een elektrische boiler een grote ingreep?

De installatie van een elektrische boiler kan meestal binnen een dag gedaan worden. Het is een relatief eenvoudige ingreep.

Zijn elektrische boilers duurzaam in vergelijking met gasboilers?

Ja, elektrische boilers zijn een duurzamere keuze, vooral als je groene stroom gebruikt. Ze hebben geen uitstoot ter plaatse en zijn vaak efficiënter in het gebruik, wat leidt tot een lagere CO2-voetafdruk.

Hoe lang gaat een elektrische boiler mee?

Een elektrische boiler heeft een levensduur van ongeveer 10 tot 15 jaar, afhankelijk van het model en het onderhoud. Regelmatig onderhoud kan de levensduur verlengen en zorgen voor een blijvend hoge efficiëntie.

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.
[]