Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier
Filter
Prijs
Plaatsing
Type vloerverwarming
Vermogen
Geschikt voor huishouden
Temperatuur instelbaar toggle
Anti kalk systeem toggle
Geschikte ruimte toggle
Verlichting toggle
Instelbaar programma toggle
Thermostaat toggle
Te bedienen via app toggle
Anti-condens toggle
Infrarood verwarming toggle
Bediening toggle
Kleur toggle

Je serre verwarmen met infrarood verwarming

Infrarood verwarming biedt een innovatieve en efficiënte oplossing voor het creëren van een comfortabele omgeving in jouw serre. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen werkt infrarood verwarming door middel van stralingswarmte. Deze stralingswarmte zorgt voor directe warmte die straalt naar objecten en mensen. Dit zorgt voor een snelle opwarming van de serre. Dat komt wordt gestraald naar de objecten en personen, in plaats van de lucht wordt verwarmd. Het gebruik van infraroodverwarming in jouw serre biedt dus verschillende voordelen. Hieronder zullen wij voor jou ingaan op de voordelen van dit type verwarming. Daarbij gaan we ook in op de mogelijkheden die er zijn.

Kom je er niet uit? Gebruik dan onzeKeuzehulp

Prijs
Plaatsing
Type vloerverwarming
Vermogen
Geschikt voor huishouden
Temperatuur instelbaar toggle
Anti kalk systeem toggle
Geschikte ruimte toggle
Verlichting toggle
Instelbaar programma toggle
Thermostaat toggle
Te bedienen via app toggle
Anti-condens toggle
Infrarood verwarming toggle
Bediening toggle
Kleur toggle

Resultaat 1–12 van de 47 resultaten wordt getoond

Veelgestelde vragen over infrarood verwarming voor in een serre

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt door middel van stralingswarmte. Deze warmte geeft directe warmte af aan objecten en mensen, in plaats van de lucht te verwarmen.

Hoe snel warmt infrarood verwarming op?

De warmte is van infrarood verwarming direct voelbaar zodra het paneel ingeschakeld wordt. Binnen ongeveer 10 minuten is het paneel op de gewenste temperatuur.

Hoeveel ruimte kan infrarood verwarming opwarmen?

Dat is afhankelijk van de kracht van het verwarmingselement. Voor een ruimte van ongeveer 15 tot 20 m3 heb je een infrarood paneel van 600 watt nodig.

Wat is het verschil tussen elektrische- en infrarood verwarming?

Elektrische verwarming zorgt voor verwarming van de lucht. Stroom wordt daarbij omgezet in warmte. Infrarood verwarming maakt gebruik van stralingswarmte. Deze warmte is direct voelbaar en warmte de objecten en mensen op.

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

Infrarood verwarming kent verschillende voordelen:

 • efficiënte verwarming;
 • warmte snel voelbaar verwarming;
 • energiezuinig;
 • gemakkelijk zones verwarmen;
 • gezondheidsvoordelen;
 • amper onderhoud.
gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

De voordelen van infrarood verwarming in je serre

Het verwarmen van de serre met Infrarood verwarming heeft verschillende voordelen. Hieronder zetten wij de belangrijkste voordelen voor jou op een rij:

 • Efficiënte warmteoverdracht: Infraroodverwarming verwarmt objecten en mensen in plaats van de lucht. De warmte wordt daardoor efficiënter overgedragen. Dit betekent dat de serre sneller en gelijkmatiger kan opwarmen.
 • Gerichte verwarming: infrarood verwarming kan gericht worden geplaatst in specifieke gebieden van de serre. Dit maakt het mogelijk om de warmte precies daar te leveren waar het nodig is.
 • Geen luchtcirculatie: Infrarood verwarming werkt door stralingswarmte in plaats van verwarming van de lucht. Dit brengt met zich mee dat er ook geen luchtcirculatie ontstaat.
 • Lagere energiekosten: Infrarood verwarming geeft gerichte warmte. Daardoor is er minder energie nodig om de serre op te warmen. Bovendien wordt de warmte direct aan objecten en mensen afgegeven. Daardoor is er minder warmteverlies. Dit kan mogelijk leiden tot lagere energiekosten in vergelijking met andere verwarmingssystemen.
 • Snelle verwarming: Infrarood verwarming zorgt voor directe warmte. Het systeem heeft weinig tot geen opwarmtijd. De systemen kunnen eenvoudig worden geregeld met behulp van thermostaten of programmeerbare timers. Daardoor kun je nauwkeurig de temperatuur regelen.

De mogelijkheden

JJe kunt infrarood verwarming in de serre op verschillende manieren gebruiken. Hieronder zetten we voor jou een aantal mogelijkheden voor infrarood verwarming in de serre op een rij:

 • Paneelverwarming: Het is mogelijk om infrarood verwarmingspanelen aan het plafond of aan de wanden van de serre te monteren. Dit is een efficiënte en ruimtebesparende manier van verwarmen. De panelen kosten namelijk geen kostbare ruimte in de serre.
 • Vloerverwarming: Heb je een afgesloten serre? Dan kun je mogelijk onder de vloer van de serre vloerverwarming leggen. Deze vorm van verwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling van onderaf.
 • Verplaatsbare infrarood panelen: Je kunt verplaatsbare panelen gebruiken voor tijdelijke verwarming. De panelen zijn makkelijk draagbaar en kunnen eenvoudig worden verplaatst naar verschillende gebieden van de serre. Heb je de panelen niet meer nodig? Dan berg je de panelen net zo makkelijk weer op.

Wat is belangrijk bij je keuze voor het verwarmen van je serre?

Bij het maken van een keuze voor een geschikte verwarming voor de serre zijn diverse factoren belangrijk. Hieronder zetten wij kort de verschillende factoren voor jou op een rij:

 • Warmtebehoefte: Zorg dat je voldoende infrarood panelen hebt om de gehele serre te verwarmen.
 • Installatie en ruimte: Kijk vooraf goed naar de beschikbare ruimte. Pas daar de manier van verwarmen op aan.
 • Smart infrarood paneel: Overweeg vooraf of en welke smart functie jij belangrijk vindt. Er zijn beschikbare systemen met bijvoorbeeld geïntegreerde WiFi. Zo kun je gemakkelijk op afstand het systeem bedienen.
 • Onderhoud en duurzaamheid: Informeer naar het onderhoud dat vereist is voor het gekozen verwarmingssysteem en hoe duurzaam het is op lange termijn.

Persoonlijk advies

Heb je nog vragen over infrarood verwarming in de serre? Neem gerust contact met ons op. Een van onze enthousiaste medewerkers helpt je graag verder.

Wil je graag persoonlijk advies over hoe je infrarood verwarming in de serre het beste kunt inzetten? Onze specialisten kijken graag met je mee.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.

Filter

Prijs
Plaatsing
Type vloerverwarming
Vermogen
Geschikt voor huishouden
Temperatuur instelbaar toggle
Anti kalk systeem toggle
Geschikte ruimte toggle
Verlichting toggle
Instelbaar programma toggle
Thermostaat toggle
Te bedienen via app toggle
Anti-condens toggle
Infrarood verwarming toggle
Bediening toggle
Kleur toggle
[]