Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier
Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Je tuinhuis verwarmen met infrarood verwarming

Ongeacht hoe je je tuinhuis gebruikt, je wil graag een aangename ruimte creëren. Of je het tuinhuis nu gebruikt als werkruimte, ontspanningsruimte of opslagruimte, infrarood verwarming biedt de uitkomst. Infrarood verwarming biedt een efficiënte en gerichte verwarmingsoplossing. Door de werking van infrarood panelen is dit systeem perfect voor het verwarmen van een tuinhuis. Op deze pagina zetten we voor jou de voordelen op een rij. Gaan we in op de diverse mogelijkheden.

Kom je er niet uit? Gebruik dan onzeKeuzehulp

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Resultaat 1–12 van de 20 resultaten wordt getoond

Veelgestelde vragen over infrarood verwarming voor in een tuinhuis

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt op basis van stralingswarmte. De warmte is vrijwel direct beschikbaar en verwarmt objecten en mensen. Dit is anders dan bij traditionele verwarming. Die verwarmen namelijk de lucht.

Hoe snel warmt infrarood verwarming op?

Infrarood panelen warmen vrijwel direct op. Daardoor is de warmte meteen voelbaar zodra het paneel ingeschakeld wordt. Het duurt ongeveer 10 minuten voordat het paneel op de gewenste temperatuur is.

Hoeveel ruimte kan infrarood verwarming opwarmen?

Dit is afhankelijk van het Wattage van het infrarood verwarmingspaneel. Met een paneel van ongeveer 600 Watt kun je een ruimte van ongeveer 15 tot 20 m3 verwarmen.

Wat is het verschil tussen elektrische- en infrarood verwarming?

Infrarood verwarming maakt gebruik van stralingswarmte. Deze warmte is direct voelbaar en warmte de objecten en mensen op. Elektrische verwarming zorgt voor verwarming van de lucht. Stroom wordt daarbij omgezet in warmte.

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

Infrarood verwarming kent verschillende voordelen:

 • gemakkelijk zones verwarmen;
 • efficiënte verwarming;
 • warmte snel voelbaar verwarming;
 • energiezuinig.
gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

De voordelen van infrarood verwarming in je tuinhuis

Met infrarood verwarming verwarm je eenvoudig jouw tuinhuis. Dit systeem heeft daarbij ook nog diverse voordelen. Hieronder zetten wij de belangrijkste voordelen voor jou op een rij:

 • Efficiënte verwarming: Infrarood verwarming verwarmt de spullen en mensen die in de ruimte staan. Dit is anders bij traditionele verwarming. Daar wordt namelijk de lucht verwarmd. Dit betekent dat het tuinhuis sneller en gelijkmatiger wordt opgewarmd.
 • Gerichte verwarming: infrarood verwarming kan eenvoudig neergezet worden op bepaalde plekken in het tuinhuis. Hierdoor kun je nauwkeurig verwarmen waar jij de warmte nodig hebt.
 • Geen luchtcirculatie: Infrarood verwarming werkt door stralingswarmte. Dit is anders dan bij andere vormen van elektrische verwarming. Die verwarmen namelijk de lucht. Het voordeel van infrarood verwarming is dan ook dat er geen luchtcirculatie ontstaat.
 • Lagere energiekosten: Infrarood verwarming kun je gemakkelijk een bepaalde zone verwarmen. Daardoor is er minder energie nodig om het tuinhuis op te warmen.
 • Snelle verwarming: Infrarood verwarming verwarmt vrijwel direct. Het systeem heeft daarbij weinig tot geen tijd nodig om op te warmen.

De mogelijkheden

Je kunt infrarood verwarming in het tuinhuis op diverse manieren gebruiken. Wij zetten hieronder voor jou de mogelijkheden op een rij:

 • Paneelverwarming: Je kunt de infrarood panelen aan het plafond of de wanden van het tuinhuis plaatsen. Hiermee kun je gemakkelijk ruimte besparen in het tuinhuis.
 • Vloerverwarming: Heb je een afgesloten tuinhuis? Dan is het ook mogelijk om vloerverwarming te plaatsen. Je kunt onder de vloer gemakkelijk infrarood verwarmingsmatten plaatsen. Dit type verwarming zorgt voor een gelijkmatige verwarming van de ruimte.
 • Verplaatsbare infrarood panelen: Verplaatsbare infrarood panelen kun je gebruiken voor tijdelijke en plaatselijke verwarming. De verwarmingspanelen zijn eenvoudig te dragen en kun je daardoor gemakkelijk verplaatsen. Daardoor kun je het paneel gebruiken op de plek in jouw tuinhuis waar je de warmte nodig hebt. Heb je de panelen niet meer nodig voor de verwarming van het tuinhuis? Je bergt de panelen eenvoudig weer op door het dunne design.

Wat is belangrijk bij je keuze voor het verwarmen van je tuinhuis?

Wil je een goede keuze maken voor een geschikte verwarming voor jouw tuinhuis? Wij hebben hieronder een aantal factoren onder elkaar gezet die van belang zijn bij het maken van een keuze:

 • Warmtebehoefte: Zorg voor voldoende infrarood panelen om het gehele tuinhuis te verwarmen.
 • Installatie en ruimte: Kijk vooraf goed naar de beschikbare ruimte. Pas daar de manier van verwarmen op aan. Breng in kaart of je gebruik wil maken van panelen die je aan het plafond of aan de muren kunt bevestigen of verplaatsbare panelen. Heb je hier geen ruimte voor? Dan kun je wellicht nog gebruik maken van vloerverwarming in de serre.
 • Slim infrarood paneel: Overweeg vooraf of en welke slimme functies jij belangrijk vindt. In ons assortiment vind je panelen die bijvoorbeeld beschikken over geïntegreerde WiFi. Zo kun je eenvoudig op afstand het systeem bedienen.

Persoonlijk advies

Hierboven hebben wij de verschillende voordelen op een rij gezet. Daarnaast hebben we aangegeven welke mogelijkheden er zijn om infrarood verwarming in het tuinhuis te gebruiken. Heb je toch nog vragen naar aanleiding hiervan? Neem gerust contact met ons op. Een van onze enthousiaste medewerkers helpt je graag verder.

Wil je een persoonlijk advies omtrent infrarood verwarming in jouw tuinhuis? Onze gespecialiseerde medewerkers denken graag met je mee.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.

Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

[]