Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier
Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Je werkplaats verwarmen met infrarood verwarming

Infrarood verwarming is een efficiënte en effectieve manier om jouw werkplaats te verwarmen. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, maakt infrarood verwarming gebruik van stralingswarmte. Deze straling zorgt voor verwarming van objecten en mensen. Dit is anders dan bij de traditionele verwarming, waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze technologie heeft verschillende voordelen voor de werkplaats. Op deze pagina zullen wij verder ingaan op de voordelen die het voor jou kan hebben. Daarnaast gaan we ook in op de verschillende mogelijkheden die er zijn voor infrarood verwarming in jouw werkplaats.

Kom je er niet uit? Gebruik dan onzeKeuzehulp

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Resultaat 1–12 van de 22 resultaten wordt getoond

De voordelen van infrarood verwarming in je werkplaats

Het verwarmen van de werkplaats met Infrarood verwarming heeft verschillende voordelen. Hieronder zetten wij de belangrijkste voordelen voor jou op een rij:
 • Efficiënte en gerichte verwarming: de stralingswarmte van infrarood verwarming zorgt voor verwarming van objecten en mensen. Door deze techniek gaat er nauwelijks warmte verloren. De warmte wordt dus direct daar geleverd waar het nodig is.
 • Snelle verwarming: Infrarood verwarming warmt snel op. Zodra de verwarming wordt ingeschakeld is de warmte voelbaar. Dit zorgt voor heerlijk verwarmde werkomgeving vanaf het moment dat het systeem aan staat.
 • Energiezuinig: Infrarood verwarming levert direct warmte aan objecten en mensen. Daardoor is er minder energie nodig om dezelfde comfortabele temperatuur te bereiken in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.
 • Zone verwarming: Infrarood panelen kunnen eenvoudig in bepaalde zones worden geplaatst. Dit betekent dat specifieke ruimtes in de werkplaats afzonderlijk verwarmd kunnen worden. Dit kan handig zijn in een grote werkplaats waar niet continu de hele ruimte verwarmd hoeft te worden.
 • Gezondheidsvoordelen: Bij infrarood verwarming ontstaat geen luchtcirculatie. Daardoor heeft infrarood verwarming geen negatieve effecten op de luchtkwaliteit. Dit maakt het een gezonde verwarmingsoplossing. Het voordeel kan extra merkbaar zijn bij mensen met allergieën.
 • Weinig onderhoud: een Infrarood verwarmingssysteem heeft weinig onderhoud nodig. In de panelen zitten geen bewegende onderdelen zoals ventilatoren of pompen. Dit scheelt een hoop slijtage aan onderdelen of mogelijke storingen.
 • Infrarood verwarming biedt dus verschillende voordelen. Al met al resulteert dit in een comfortabele werkomgeving, waarbij mogelijk ook nog eens een besparing op de energiekosten te realiseren is.

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

De mogelijkheden

Infrarood verwarming biedt verschillende mogelijkheden voor het verwarmen van jouw werkplaats. Je kunt het systeem op diverse manieren inzetten om de ruimte warm te krijgen. Hieronder zetten wij een aantal mogelijkheden voor jou op een rij:

Infrarood verwarming in gehele ruimte: Bij relatief kleine werkruimtes is het mogelijk om de gehele ruimte te voorzien van infrarood panelen. Je kunt dan bijvoorbeeld het plafond volhangen met infrarood panelen. Daarbij is het mogelijk om gebruik te maken van infrarood panelen met verlichting. Op die manier heb je de hele ruimte verwarmd en verlicht.

Werkplekverwarming: Bij wat grotere ruimtes kun je ervoor kiezen om enkel de werkplekken te voorzien van infrarood panelen. Je kunt dan de Infrarood panelen strategisch plaatsen om enkel de specifieke werkplekken in de werkplaats te verwarmen. Dit zorgt voor gerichte verwarming op de plaatsen waar medewerkers de meeste tijd doorbrengen. Denk hierbij aan plekken als de werkbanken, werkstations of specifieke zones waar warmte nodig is.

Zoneverwarming: Je kunt er ook voor kiezen om een bepaalde zone te verwarmen. Daarmee verwarm je dus niet alleen een werkbank. Je hebt de mogelijkheid om verschillende zones in de werkplaats afzonderlijk te verwarmen. Dit is vooral handig in grotere werkplaatsen met meerdere werkgebieden of ruimtes met verschillende warmtebehoeften. Door infrarood panelen in de verschillende zones te plaatsen, kan de temperatuur in iedere zone afzonderlijk worden geregeld.

Gebruik van verplaatsbare infrarood panelen als bijverwarming: Is de werkruimte al voorzien van een centrale verwarming? Dan kun je infrarood panelen ook gebruiken als bijverwarming. Op de momenten dat extra warmte gewenst is, kun je gemakkelijk een verplaatsbaar infrarood paneel in de ruimte plaatsen. Op de momenten dat je het paneel dan niet nodig hebt, ruim je het gemakkelijk weer op.

Werkplaatskachels

Werkplaatskachels zijn kachels die ontworpen zijn om gebruikt te worden in werkplaatsen. Ze zorgen voor comfortabele werkomstandigheden door de temperatuur op een gewenst niveau te houden.

Werkplaatskachels zijn beschikbaar in diverse afmetingen, vormen en maten. Voor iedere werkplek is wel een geschikte kachel te vinden. De verwarmingssystemen kunnen op verschillende brandstoffen werken, denk daarbij aan elektriciteit, gas, propaan of diesel. In ons assortiment vind je enkel werkplaatskachels op elektriciteit.

De belangrijkste functie van een kachel in de werkplaats is het zorgen voor verwarming. Sommige kachels doen dit door middel van convectie. Bij convectie blaast de kachel warme lucht de ruimte in. Ook zijn er kachels die werken door middel van stralingswarmte. Bij dat type verwarming straalt de kachel de warmte richting objecten en mensen in de buurt.

Bij het maken van de keuze voor een type werkplaatskachel is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Het is verstandig om rekening te houden met de grootte van de ruimte, de gewenste temperatuurregeling en verschillende veiligheidsoverwegingen.

Infrarood panelen

Hierboven hebben we al een aantal keer aangegeven dat je gebruik kunt maken van infrarood panelen. Infrarood panelen zijn dunne verwarmingselementen die gebruikmaken van infraroodstraling.

De panelen zetten stroom om in infraroodstraling die vervolgens wordt uitgestraald in de vorm van warmte.

Een van de belangrijkste voordelen van infrarood verwarming is dat de warmte vrijwel direct voelbaar is. Daarnaast zorgt de straling voor verwarming van het object in plaats van verwarming van de lucht. Dit zorgt ervoor dat door middel van infrarood verwarming sprake is van een efficiënte en gerichte verwarming. Daarbij gaat er weinig energie verloren aan ongebruikte ruimtes. Bovendien zorgt de stralingswarmte van infrarood panelen voor een comfortabel gevoel dat je kunt vergelijken met de warmte van de zon.

Persoonlijk advies

Uitleg geven over dat wij persoonlijk advies kunnen geven
Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen over infrarood verwarming van jouw werkplaats? Of wil je graag weten wat infrarood verwarming in jouw werkplaats kan betekenen? Wij denken graag met je mee! Neem gerust contact met ons op en een van onze enthousiaste medewerkers helpt je graag verder.

Veelgestelde vragen over infrarood verwarming

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt doordat het paneel infraroodstraling uitstraalt die directe warmte afgeeft aan objecten en mensen, in plaats van de lucht te verwarmen.

Hoe snel warmt infrarood verwarming op?

De warmte is bij het inschakelen van de infrarood verwarming direct voelbaar. Binnen 10 minuten is het paneel op de gewenste temperatuur.

Hoeveel ruimte kan infrarood verwarming opwarmen?

Dit is afhankelijk van het vermogen van het verwarmingselement. Om een ruimte van ongeveer 15 tot 20 m3 te verwarmen heb je een infrarood paneel van 600 watt nodig.

Wat is het verschil tussen elektrische- en infrarood verwarming?

Elektrische verwarming zorgt voor verwarming van de lucht in een ruimte. Daarvoor wordt stroom omgezet in warmte. Infrarood verwarming maakt gebruik van straling. Dit geeft direct warmte af aan objecten en mensen, zonder de lucht te verwarmen.

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

Infrarood verwarming kent verschillende voordelen: 

 • efficiënte en gerichte verwarming;
 • snelle verwarming;
 • energiezuinig;
 • flexibiliteit en zone verwarming;
 • gezondheidsvoordelen;
 • weinig onderhoud.

Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

[]