Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier
Home > Kenniscentrum > 5 voordelen van een infrarood terrasheater

5 voordelen van een infrarood terrasheater

Bij Slimmeheater.nl verkopen wij alleen terrasheaters met een infrarood warmtepaneel en dat is niet zonder reden. Wij zijn vanwege de voordelen van infrarood verwarming een sterk voorstander.

In dit artikel nemen we je mee in de voordelen van infrarood verwarming op het terras. We geloven erin dat jij, net als ons, een enorm voorstander hiervan gaat worden.

"Buiten dat infrarood heaters energiezuinig zijn, zijn ze ook nog eens erg milieubewust. In tegenstelling tot terrasverwarmers op gas, stoten infrarood heaters geen afvalstoffen uit en verbruiken ze geen fossiele brandstoffen zoals gas."

1. Energiezuinig en milieuvriendelijk

Terrasverwarmers met een infrarood warmtepaneel zijn in de regel erg energiezuinig door het zeer hoge rendement. Het rendement van een infrarood verwarmingselement kan soms oplopen tot wel 97%, afhankelijk van de ruimte waarin deze is geplaatst en het verwarmingselement. Dit betekent dat er maar 3% van de energie verloren gaat in het omzetten van elektriciteit naar warmte. Ook verwarmt een infrarood heater vaak niet de gehele omgeving, waardoor er weinig warmte verloren gaat. Hierover leggen we je meer uit in de volgende paragraaf.

Buiten dat onze heaters energiezuinig zijn, zijn ze ook nog eens erg milieubewust. In tegenstelling tot terrasverwarmers op gas, stoten onze heaters geen afvalstoffen uit en verbruiken ze geen fossiele brandstoffen zoals gas. Wat ons betreft is dat iets wat perfect past in de tijd waarin we leven. Wij dragen graag ons steentje bij aan de energietransitie die in gang is gezet, waarbij het verbruik van fossiele brandstoffen drastisch verminderd wordt. Wanneer je gebruik maakt van groene energie, of bijvoorbeeld zelf zonnepanelen hebt, kan het goed zijn dat de je jouw ruimte CO₂ neutraal aan het verwarmen bent. Mooi toch?

vlammeje

Hulp nodig bij het uitrekenen van de benodigde hoeveelheid wattage?  Bereken het eenvoudig hier

terrasverwarmer veranda
de 5 voordelen van infrarood terrasverwarming

2. Infrarood verwarmt enkel wat nodig is

We hebben het net al even kort genoemd, maar een infrarood terrasheater verwarmt vaak niet de hele omgeving, alleen de objecten die er toe doen. Dit is wel gedeeltelijk afhankelijk van het soort verwarmingspaneel dat in de heater zit.

Waar een convector of gas verwarmer alle lucht om het apparaat heen verwarmt, verwarmt een infrarood heater alleen de objecten die binnen het stralingsbereik staan. Wanneer je dus onder jouw overkapping of veranda zit, worden alleen jij, je vrienden en de objecten om jullie heen verwarmd.

Nog een bijkomend voordeel is dat er geen opwarmtijd nodig is, omdat de lucht om jullie heen niet verwarmd hoeft te worden. Zodra je de heater aan zet, zul je meteen een aangename warmte ervaren.

vlammeje
Er zijn verschillende type infrarood warmtepanelen  Lees hier alles over de verschillen

3. Stil en gezond

Infrarood verwarming staat erom bekend dat er geen ventilator nodig is om de warmte over te brengen. De verwarming gebeurt enkel via lichtstraling. Deze verwarmers zijn dus uitermate geschikt voor wanneer je in de late avonduurtjes nog even in stilte wilt genieten van jouw boek.

Ook voor jouw gezondheid biedt een infrarood heater voordelen ten opzichte van andere heaters. Onze producten stoten geen schadelijke stoffen uit die jij kan inademen. Daarnaast stimuleert het infrarode licht ook nog eens je bloedsomloop, wat bijvoorbeeld spierpijn vermindert.

4. Eenvoudig in gebruik en onderhoud

Zoals je waarschijnlijk wel begrijpt hoef je bij onze heaters niet om de zoveel tijd een gasfles te vervangen. Het is simpelweg een stekker in het stopcontact steken en je hebt direct een fijne warmte. Daarnaast zijn onze hangende terrasverwarmers vaak makkelijk te kantelen naar een richting waarin jij de warmte nodig hebt. Onze staande terrasverwarmers zijn vaak licht van gewicht en daarom makkelijk te verplaatsen naar de plek waar deze nodig is. Het enige wat jij dus hoeft te doen is af en toe een doekje over het apparaat halen!

Om het gebruikersgemak nog meer te vergroten, zijn al onze heaters in een smart versie te verkrijgen. Dit betekent dat je met eén druk op de knop van je telefoon of afstandsbediening de heater kunt bedienen. We hebben zelfs een thermostaat stekker, waardoor een handmatige actie helemaal niet meer nodig is. De heater wordt ingeschakeld wanneer het te koud is en gaat uit wanneer de juiste temperatuur is bereikt!

5. Strak design

Wij houden als geen ander van een strakke tuin, veranda of overkapping. Ouderwetse kachels of gas terrasverwarmers zijn vaak grote en opzichtige apparaten. Onze infrarood terrasverwarmers daarentegen zijn vaak strak weg te werken, waardoor hij onopvallend de ruimtes kan verwarmen.

De meeste infrarood terrasverwarmers stralen een sfeervol zwak oranje licht uit, maar wij hebben ook een aantal terrasverwarmers in ons assortiment die geen licht uitstralen.

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

[]