Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier

Home > Kenniscentrum > Infrarood paneel met verlichting; de perfecte oplossing

Infrarood paneel met verlichting; de perfecte oplossing

Of je nu op zoek bent naar een manier om je bestaande verwarming op een milieuvriendelijke variant te upgraden of je overweegt om je hele huis te voorzien van een nieuw, modern en kosteneffectief verwarmingssysteem; infrarood is de oplossing die je zoekt.

Misschien heb je wel eens gehoord van verwarming via infrarood panelen, maar weet je niet precies hoe het werkt en of ze wel zo kosteneffectief zijn als het klinkt? In deze blog behandelen we onze topper, namelijk infrarood verwarming met ingebouwde led verlichting. Wellicht kunnen we je hier mee overtuigen!

Dit paneel is super functioneel omdat het naast het verwarmen van bijvoorbeeld je woonkamer ook direct dient als een plafondlamp

Infrarood panelen zijn een type van zeer efficiënte elektrische verwarming. De panelen in een infrarood verwarmingssysteem werken op dezelfde manier als de zon doet, door gebruik te maken van infrarood licht. Wellicht wist je dit wel, maar ben je op zoek naar een manier om de infrarood panelen te integreren in je huis.

Bij Slimmeheater.nl hebben we een plafond infrarood paneel met ingebouwde verlichting in het assortiment. Dit paneel is super functioneel omdat het naast het verwarmen van bijvoorbeeld je woonkamer ook direct dient als een plafondlamp. Door zijn gladde afwerking, goede isolatie én bijgeleverde thermostaat kan je hem ook inzetten op slaapkamers, werkkamers of in je keuken. Badkamers behoren ook tot de mogelijkheid dankzij de IP54 goedkeuring. Let hier wel op dat dit bepaalde zones betreft.

Hoe werkt het infrarood plafond paneel met verlichting

In plaats van de lucht te verwarmen door deze via convectie over een verwarmingselement te laten circuleren, zenden infrarood panelen een soort elektromagnetische golf uit die onzichtbaar is voor het menselijk oog, maar die wij voelen als warmte op onze huid. De warmte die door infrarood wordt geproduceerd is dus geen vloeistof (zoals lucht), maar het is een golflengte.

Het infrarood paneel is voorzien van Led verlichting

Het infrarood paneel dat wij verkopen is voorzien van een zeer zuinige Led verlichting. Doordat deze verlichting aan de achterzijde van het paneel is gemaakt, straalt het een zeer fijne en sfeervolle verlichting uit.

Dankzij de meegeleverde afstandsbediening kan je de Led verlichting instellen in kleur (koud wit of warm wit) en lichtsterkte. Hierdoor is het paneel eigenlijk perfect om dit te gebruiken in plaats van een plafondlamp.

Gerelateerde berichten

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.

[]