Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier
Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Infrarood verwarming woonkamer

Infrarood verwarming is de manier om jouw woonkamer te verwarmen. Je kunt infrarood verwarming op diverse manieren inzetten als verwarmingsbron voor jouw woonkamer. Infrarood verwarming werkt anders dan traditionele vormen van verwarming. De stralingswarmte die afkomstig is van het infrarood paneel verwarmt niet de lucht, maar straalt de warmte naar de objecten/personen. Infrarood verwarming is in de woonkamer op verschillende manieren in te zetten en voor iedere situatie hebben wij een geschikt infrarood paneel beschikbaar voor jou!

Kom je er niet uit? Doe dan onzeKeuzehulp

Filter resultaten

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Resultaat 1–12 van de 45 resultaten wordt getoond

Waarom infrarood verwarming in de woonkamer?

Verwarmen met infrarood panelen werkt anders dan de centrale verwarming (CV) of bijvoorbeeld vloerverwarming. Maar dat maakt infrarood panelen niet minder geschikt voor verwarming van jouw woonkamer dan deze ‘traditionele’ vormen van verwarming. De stralingswarmte die afkomstig is van de infrarood panelen zorgt direct voor een heerlijke aangename temperatuur die meteen voelbaar is. Hierin verschilt infrarood verwarming dus ten opzichte van de traditionele varianten van verwarming. Waar infrarood verwarming direct beschikbaar en voelbaar is, heeft de CV of de vloerverwarming vaak even nodig om ervoor te zorgen dat de temperatuur in de ruimte een aantal graden is gestegen. Dit maakt infrarood verwarming uitermate geschikt als verwarming in de woonkamer.

Je kunt infrarood verwarming in de woonkamer op verschillende manieren inzetten. Het is bruikbaar als hoofdverwarming of als bijverwarming. Infrarood panelen zijn als alternatief voor de CV of vloerverwarming te gebruiken als hoofdverwarming. De infrarood panelen zijn dan de basis voor het verwarmen van de woonkamer. Naast het feit dat de warmte van de panelen direct voelbaar is en daarmee dus zeer geschikt is om als hoofdverwarming te gebruiken, kan dit ook nog eens een energiezuinig alternatief zijn. Heb je zonnepanelen in gebruik? Dan kan het gebruik van infrarood panelen als hoofdverwarming een rendabele optie zijn.

Infrarood verwarming is ook in te zetten als bijverwarming in de woonkamer. Je zet het paneel daar neer waar je tijdelijk wat extra warmte nodig hebt. Op die manier hoef je niet de gehele woonkamer te verwarmen, maar slechts dat plekje waar jij er lekker warm bij wilt zitten. Het is ook mogelijk een infrarood paneel te combineren met de hoofdverwarming. Doordat je het paneel daar zet waar je (tijdelijk) extra warmte wilt, kun je de hoofdverwarming een aantal graden lager zetten. Dit kan een mooie besparing op de energierekening opleveren. Ook zien we vaak dat een infrarood paneel wordt opgehangen boven een zitplek of eethoek. Zo kan de thermostaat een aantal graden lager en heb is het toch een comfortabele temperatuur. Doordat niet de hele ruimte wordt verwarmd levert dit een flinke besparing op.

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

Verplaatsbare infrarood panelen

Heb je extra warmte nodig, maar wil je niet permanent een infrarood paneel in jouw woonkamer hebben staan of hangen? Dan zijn onze verplaatsbare infrarood panelen de oplossing voor jou. Deze panelen zijn licht van gewicht en zeer handzaam. Het paneel is gemakkelijk te pakken en zodra de stekker in het stopcontact zit, is het paneel bruikbaar. Zoals aangegeven is de warmte vervolgens direct voelbaar, waardoor je er meteen warm bij zit. Heb je het paneel niet meer nodig? Ook dan is het infrarood paneel gemakkelijk op te bergen.

Infrarood panelen aan het plafond

Infrarood panelen aan het plafond zorgen voor een een efficiënte en ruimtebesparende manier van verwarming in de ruimte waar jij verwarming nodig hebt. Indien je geen ruimte hebt aan de muur om de infrarood panelen te bevestigen, dan hebben wij in ons assortiment de oplossing voor jou. In ons ruime assortiment vind je voor iedere situatie een geschikt infrarood paneel. Ook voor jouw plafond hebben wij een geschikt infrarood paneel. Het tijdloze, elegant design van onze infrarood panelen zorgen ervoor dat deze de perfecte aanwinst zijn voor de ruimte waar jij verwarming nodig hebt.

Bedrukt infrarood schilderij aan de woonkamermuur

Wil je liever een gepersonaliseerd infrarood paneel voor aan de muur? In ons assortiment vind je diverse infrarood panelen die je volledig naar eigen smaak kunt laten bedrukken. Daardoor is het mogelijk om het infrarood paneel perfect op te laten gaan in jouw woonkamer. Je hoeft niet meer te kiezen tussen een infrarood paneel of die ene perfect vakantiefoto aan de muur. Met onze infrarood panelen met bedrukking combineer je deze eenvoudig.

Infrarood vloerverwarming

Nooit meer koude voeten? Infrarood verwarming is tegenwoordig ook verkrijgbaar als vloerverwarming. In ons assortiment vind je een infrarood vloerverwarming mat die je eenvoudig onder een vloerkleed kunt plaatsen. Je sluit de vloerverwarming eenvoudig aan door de stekker in het stopcontact te stoppen en vervolgens kun je heerlijk genieten van warme voeten.

Advies voor infrarood verwarming in de woonkamer

Wij denken graag met je mee over hoe infrarood verwarming in jouw woonkamer het beste tot zijn recht komt. Het kan namelijk best lastig zijn om te bepalen hoeveel infrarood panelen en welk vermogen je nodig hebt om de woonkamer warm te krijgen. Via deze link kun je eenvoudig berekenen wat het benodigde vermogen is voor elke ruimte. Het is goed om te realiseren dat er een aantal factoren zijn waar je rekening mee dient te houden. Zo is het van belang om bij het bepalen van het benodigd vermogen rekening te houden met het isolatieniveau van de ruimte en daarnaast wat de inhoud van de ruimte is. Heb je daarbij de mogelijkheid om de infrarood panelen aan het plafond te bevestigen dan is dit zeker aan te raden. Infrarood verwarming aan het plafond is namelijk een een efficiënte en ruimtebesparende manier om verwarming te plaatsen in de ruimte waar dat gewenst is. Is er geen ruimte aan de muur om de infrarood panelen te bevestigen. Onze rekenhulp geeft een schatting van het vermogen dat benodigd is om de ruimte te verwarmen.

Met het bepalen van het vermogen is het tevens belangrijk om rekening te houden met de omstandigheid dat het vaak de voorkeur heeft om meerdere kleinere panelen te plaatsen in plaats van één groot paneel. Het hebben van meerdere panelen heeft namelijk als voordeel dat het stralingsoppervlakte wordt vergroot.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.


[]