Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier

Home > Kenniscentrum > Heater onder een overkapping. Hier moet je op letten!

Heater onder een overkapping. Hier moet je op letten!

Wil je ook heerlijk tot in de late uurtjes kunnen genieten van de overkapping in je tuin? Dan is het plaatsen van een heater onder je overkapping een goed idee. Mocht de temperatuur net te laag zijn om comfortabel in de tuin te zitten, dan kun je heerlijk de heater in de overkapping aanzetten om het nog lang aangenaam te houden. Zo kun je heerlijk tot in de late uurtjes genieten van jouw tuin.

Zit jij na te denken over een heater onder een overkapping. Hier moet je op letten! Wij gaan in deze blog in op waar je op moet letten bij het aanschaffen van een heater voor in je overkapping. Daarbij leggen we eerst uit welke types heaters er zijn. Vervolgens gaan we in op de vraag of het verstandig is om een elektrische heater in je overkapping te plaatsen en tot slot kijken we waar je het beste de heater kunt plaatsen

Dankzij een heater onder jouw overkapping kun je ook in de koudere dagen buiten genieten.

Welke types heaters voor overkapping zijn er en waar moet je op letten?

Heaters voor overkappingen zijn er in verschillende soorten en maten. Ze kunnen verschillen in de warmtebron waarmee ze verwarmen. Daarnaast zijn er modellen die hangend zijn en uitvoeringen die staand zijn. Wij gaan hierna kort in op de verschillende opties die er zijn en geven daarbij een aantal voor- en nadelen.

Een van de belangrijke vragen die je jezelf moet stellen bij de aanschaf van een heater voor in een overkapping is welke verwarmingsbron je wilt hebben voor je heater. Grofweg kun je een onderscheid maken tussen heaters op gas en heaters op elektriciteit. Hieronder gaan we in op deze twee verschillende soorten heaters.

Heater op gas

Een heater op gas is ten opzichte van een heater op elektriciteit veelal een krachtigere verwarmingsbron met een hoog vermogen. Er zijn daarbij ook modellen beschikbaar waarbij een sfeervolle vlam zichtbaar is. Een ander voordeel is dat je anders dan bij een heater op elektriciteit geen last hebt van een stroomkabel. Dit type heater is echter niet geschikt voor een afgesloten ruimte en daarom vaak niet te gebruiken als heater voor in een overkapping.

Voor- en nadelen terrasverwarmer op gas:

 • Door verbranding zeer krachtig
 • Ook mogelijk met een sfeervolle vlam
 • Draadloos te gebruiken
 • Eenvoudig te verplaatsen
 • Niet geschikt voor een afgesloten ruimte
 • Duurder in gebruik

Heater op elektriciteit

Een elektrische heater voor in een overkapping is ook beschikbaar. De modellen leveren een goed rendement en zijn daardoor ten opzichte van een heater op gas efficiënt en goedkoper in gebruik. Daarbij zijn de heaters geschikt voor zowel binnen als buiten en daardoor is de heater overkapping proof. Veel modellen zijn tegenwoordig ook eenvoudig slim te bedienen door middel van een meegeleverde afstandsbediening of doordat de heater te koppelen is met je telefoon. Door deze slimme functies zijn de elektrische heaters vaak dimbaar en gemakkelijk op afstand te bedienen.

Voor- en nadelen terrasverwarmer op elektriciteit:

 • Hoog rendement
 • Eenvoudig en slim in gebruik
 • Direct aangename warmte
 • Sommige modellen zijn geschikt om op te hangen, nemen daardoor minder plaats in en staan niet in de weg
 • Geschikt voor in een overkapping
 • Moet wel altijd met een snoer verbonden zijn
Vraag je je af hoeveel wattage terrasverwarmer je nodig hebt? Bereken het dan hier!
de 5 voordelen van infrarood terrasverwarming
terrasheater ophangen

Is een elektrische heater overkapping proof?

Hiervoor zijn we in gegaan op de verschillende typen verwarmingsbronnen voor een heater. We hebben daarbij gekeken naar de voor- en nadelen van de verschillende soorten. De conclusie daarbij is dat een heater op gas niet geschikt is voor afgesloten ruimtes. Doordat een overkapping vaak een relatief afgesloten ruimte is, is het niet aan te raden om een heater op gas te gebruiken als heater voor in overkappingen.

Elektrische heaters zijn wel geschikt als elektrische kachel voor in overkappingen. Doordat ze verwarmen via een elektrische bron en geen gas verbranden is dit type heater overkapping proof.

Wat is de beste plek voor een elektrische heater in de overkapping?

Voordat je een elektrische heater voor in je overkapping koopt, is het ook goed om na te denken waar je de heater wilt gaan plaatsen. Wil je de heater ophangen of wil toch liever een staande variant die je makkelijk kunt verplaatsen.

Heb je een vaste zit plek in je overkapping waar je de verwarming wilt hebben en ruimte aan de muur of het plafond? Dan komt een hangende heater goed van pas. Dit brengt met zich mee dat de heater weinig ruimte in gebruik neemt en mooi weggewerkt kan worden en de beste plek voor de heater in de overkapping kan zijn.

Heb je toch liever een model dat je neer kunt zetten waar jij de warmte wilt hebben? Dan is een staande terrasheater voor in de overkapping een goed alternatief. Hierdoor kun je de heater gemakkelijk plaatsen waar jij dat wilt.

Wat de beste plek is voor de elektrische heater voor in een overkapping is lastig te zeggen. Dit is per geval verschillend en afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Wij hebben in deze blog de belangrijkste aandachtspunten voor een heater in een overkapping neergezet en uitgelegd.

Mocht je naar aanleiding van deze blog vragen hebben over het plaatsen van een heater in jouw overkapping, neem dan gerust contact met ons op en een van onze enthousiaste medewerkers helpt jou graag verder met een persoonlijk advies. Wij denken met jou mee over

Gerelateerde berichten

Ik wil een heater op mijn balkon

Ik wil een heater op mijn balkon

Heb jij het ook wel eens koud op je balkon en zou je deze graag verwarmen? Ook dat is mogelijk met één van onze slimme heaters. Een besloten balkon is vaak een goede plek om een heater op te hangen. Een open balkon of patio is vaak meer geschikt voor...

Lees verder
gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.

[]