Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier
Home > Kenniscentrum > Ik wil een heater op mijn balkon

Ik wil een heater op mijn balkon

Heb jij het ook wel eens koud op je balkon en zou je deze graag verwarmen? Ook dat is mogelijk met één van onze slimme heaters. Een besloten balkon is vaak een goede plek om een heater op te hangen. Een open balkon of patio is vaak meer geschikt voor een staande heater. In dit artikel behandelen we enkele overwegingen die je mee kunt nemen voor het maken van de juiste keuze.

Kan een heater op elk soort balkon? Het korte antwoord op deze vraag is ja, dat kan.

Kan een heater op elk soort balkon?

Het korte antwoord op deze vraag is ja, dat kan. Het is echter wel zaak om goed te kijken wat in jouw situatie het beste past. Het is daarom handig om in ieder geval rekening te houden met de zaken die we in deze paragraaf beschrijven. Daarnaast hebben we wellicht nog enkele tips, waar je zelf nog niet aan hebt gedacht.

Wat voor een soort balkon heb ik?

Er zijn natuurlijk meerdere soorten balkons met elk vaak eigen kenmerken. Zo heb je volledig inpandige balkons, waarbij de zijkanten zijn afgesloten. Vaak zijn ook de bovenkant en de onderkant van deze soort balkons dicht. Dit zorgt er doorgaans voor dat er weinig wind op het balkon komt en verruimt dus de mogelijkheden voor de keuze van een heater. Daarnaast kennen we in Nederland vaak ook balkons die niet inpandig zijn, maar aan een gebouw ‘hangen’. Deze balkons hebben doorgaans meer wind, maar ook meer regeninval. In dit geval is het dus belangrijk om een terrasverwarmer te kiezen welke bestand is tegen diverse weersinvloeden. In deze blog geven we je meer uitleg over de soorten infrarood panelen. Dit legt je haarfijn uit in welke situatie je welk paneel het beste kunt gebruiken. Daarnaast staat ook bij al onze producten aangegeven of deze geschikt zijn voor ruimtes met wind of niet.

Heb je de mogelijkheid om je heater op te hangen?

Ook dit is een belangrijk aspect om mee te nemen. Ten eerste, kun je je heater ophangen aan de constructie? En ten tweede, komt de heater dan wel volledig tot zijn recht? De fijnste manier van verwarmen is vaak vanaf de voorkant, maar dit is op bepaalde balkons natuurlijk lastig. Het is daarom goed om af te wegen of je je terrasheater vast wil maken aan een muur of plafond. Als alternatief kun je natuurlijk een staande heater overwegen welke te verplaatsen is naar eigen inzicht. Maar heb je bijvoorbeeld ook al eens gekeken naar ons tafelmodel terrasheater? Deze verwarmt namelijk je benen, wat vaak ook erg lekker kan zijn als je met een trui aan op het balkon zit. Dit tafelmodel kun je ook zeer goed combineren met de hanglamp terrasheater.

Gerelateerde berichten

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.


Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

[]