Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier

Home > Kenniscentrum > Hoe werkt infrarood verwarming?

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een variant van elektrisch verwarmen die je steeds vaker voorbij hoort komen. Maar wat is infrarood verwarming? En hoe werkt infrarood verwarming? In deze blog nemen wij jou mee in de wereld van infrarood verwarming.

Voor een beter begrip over hoe infrarood verwarming werkt is het goed om te beseffen dat infrarood verarming een vorm van elektrisch verwarmen is. Deze manier van verwarmen is relatief nieuw en we zien dan ook dat hier steeds meer over wordt gesproken en geschreven.

Maar hoe werk infrarood verwarming? Zoals aangegeven is infrarood verwarming een manier van elektrisch verwarmen. Elektrisch verwarmen kan op meerdere manieren. Dit kan door de verwarming van lucht, ofwel convectie, of door stralingswarmte. Infrarood verwarming straalt de warmte de ruimte in.

Indien je snel warmte beschikbaar wilt hebben op bijvoorbeeld één locatie is infrarood verwarming de perfecte uitkomst.

Wat is infrarood straling

Infraroodstraling is een vorm van licht, welke niet zichtbaar is voor het menselijke oog. Dit komt omdat wij deze golflengtes van het elektromagnetische spectrum niet kunnen waarnemen. Binnen de categorie infrarood licht zijn 3 soorten infraroodstraling te onderscheiden. Elk met verschillende eigenschappen.

Onze infrarood panelen maken gebruik van het infrarode licht op het lange spectrum. Dat wil zeggen op de golflengte van 3.000nm tot 1.000.000nm.

infrarood-spectrum

Vraag je je af of infrarood verwarming past in jouw situatie? Klik dan hier voor een persoonlijk advies rondom jouw situatie!
infrarood verwarming verbruik
elektrische radiator

Wat is het verschil met traditionele verwarming?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de traditionele radiatoren of vloerwarming is verwarmen met infrarood panelen er niet op gericht constant de lucht in jouw huis of kantoor te verwarmen.

Met infrarood panelen straal je infraroodstraling uit op personen of objecten welke daardoor zullen verwarmen. De objecten in de omgeving, denk hierbij aan muren, tafels, stoelen en de vloer, zullen dus op zijn beurt weer de warmte afgeven naar de rest van de ruimte. Wanneer je zelf onder een infraroodpaneel zit, zal het voelen alsof je in de zon zit. De straling van een infraroodpaneel wordt dus plaatselijk de ruimte in gestraald. Wanneer je een grotere ruimte wil verwarmen is het van belang om voldoende panelen op te hangen, welke bij voorkeur verdeeld zijn over de ruimte.

Infrarood panelen zijn er in vele sterktes, afmetingen en designs. Wij van Slimmeheater.nl hebben een ruim assortiment aan infrarood panelen. Voor elke situatie is inmiddels wel een passend infrarood paneel te vinden.

Mocht je naar aanleiding van deze blog enthousiast zijn geworden over verwarmen met infrarood panelen, maar heb je toch nog een vraag over hoe infrarood verwarming werkt? Bekijk dan onze andere blogs of neem gerust contact met ons op en een van onze medewerkers helpt jou graag verder met een persoonlijk advies. Je kunt ons bereiken door het contactformulier op onze website in te vullen.

Gerelateerde berichten

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.

[]