Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier
Home > Kenniscentrum > Infrarood verwarming en gezondheid: feiten en fabels

Infrarood verwarming en gezondheid: feiten en fabels

Infrarood verwarming is de laatste jaren steeds populairder geworden als alternatieve verwarmingstechniek in huizen en bedrijven. Veel mensen zijn echter bezorgd over de gezondheidseffecten van infrarood verwarming en vragen zich af of het schadelijk is. In dit artikel onderzoeken we de feiten en fabels over infrarood verwarming en gezondheid.

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een techniek waarbij infrarode straling wordt gebruikt om de omgeving te verwarmen. Dit gebeurt door middel van infraroodpanelen of stralers die warmte afgeven aan objecten en personen in de omgeving, in plaats van de lucht te verwarmen.

Infraroodverwarming verwarmt niet alleen, maar het heeft ook nog eens bijkomende voordelen zoals onstpanning van je spieren en gewrichten.

Gezondheidseffecten van infrarood verwarming

  • Gezondere lucht: Een van de grootste voordelen van infrarood verwarming is dat het geen stof en bacteriën opstuwt, zoals bij conventionele verwarmingstechnieken. Dit betekent dat de lucht schoner blijft en minder allergieën en astma-aanvallen veroorzaakt.
  • Geen uitdroging: Infrarood verwarming veroorzaakt geen uitdroging van de lucht, zoals bij conventionele verwarmingstechnieken. Dit betekent dat de luchtvochtigheid op een gezonde niveau blijft en geen schade aan de huid, lippen of luchtwegen veroorzaakt.
  • Pijnverlichting: Sommige mensen beweren dat infrarood verwarming pijn kan verlichten, vooral bij spier- en gewrichtspijn. Dit komt omdat infraroodstraling diep in het lichaam doordringt en de bloedcirculatie verbetert.
  • Geen straling: Infrarood verwarming produceert geen schadelijke straling, zoals ultraviolette straling of elektromagnetische straling. Dit betekent dat het veilig is voor mensen en huisdieren.

Fabels over infrarood verwarming en gezondheid

  • Schadelijke straling: Sommige mensen beweren dat infrarood verwarming schadelijke straling produceert, maar dit is niet waar. Infrarood verwarming produceert alleen infrarode straling, die geen schade aan het lichaam veroorzaakt.
  • Slechte effecten op het zenuwstelsel: Er zijn beweringen gedaan dat infrarood verwarming slecht is voor het zenuwstelsel, maar dit is niet bewezen. Er is geen wetenschappelijk bewijs die aantoont dat  infrarood verwarming invloed heeft op ons zenuwstelsel.

Conclusie

Infrarood verwarming is een populaire alternatieve verwarmingstechniek die veel voordelen biedt ten opzichte van conventionele verwarmingstechnieken. Het is gezonder voor de lucht, veroorzaakt geen uitdroging en kan pijn verlichten. Bovendien produceert het geen schadelijke straling en is het veilig voor het zenuwstelsel. Er zijn echter ook fabels over de negatieve gezondheidseffecten van infrarood verwarming, maar deze zijn niet bewezen. In het algemeen is infrarood verwarming een veilige en gezonde verwarmingstechniek.

Als u overweegt om infrarood verwarming in uw huis of bedrijf te installeren, is het belangrijk om de feiten en fabels te kennen. We hopen dat dit artikel uw bezorgdheid over de gezondheidseffecten van infrarood verwarming heeft verminderd en u heeft geholpen bij uw beslissing.

Vraag je je af of een infrarood verwarming past in jouw situatie? Klik dan hier voor een persoonlijk advies!

Gerelateerde berichten

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.


Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

[]