Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier
Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Elektrische kachel voor de woonkamer

MMet onze elektrische kachels voor in de woonkamer zit jij er altijd heerlijk warm bij. Elektrische verwarming is te gebruiken in de gehele woning en dus ook zeker in de woonkamer. De elektrische kachels zijn als hoofdverwarming te gebruiken, maar zeker ook als bijverwarming een goede aanvulling op de bestaande hoofdverwarming. Door een elegant en strak design zijn onze elektrische kachels de perfecte aanwinst voor jouw woonkamer en met ons ruime assortiment hebben wij voor iedere situatie een warme oplossing.

Kom je er niet uit? Gebruik dan onzeKeuzehulp

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Resultaat 1–12 van de 19 resultaten wordt getoond

De voordelen van een elektrische kachel in je woonkamer

Twijfel je nog over het aanschaffen van elektrische verwarming voor de woonkamer? Het gebruik van elektrische kachels in de woonkamer heeft diverse voordelen. Van snelle warmte tot eenvoudige installatie; elektrische verwarming heeft het allemaal te bieden. De belangrijkste voordelen hebben wij hieronder voor jou uiteengezet:

Een elektrische kachel is snel warm

Elektrische kachels warmen snel op en zorgen daarmee direct voor heerlijke warmte in de woonkamer. Zeker in vergelijking met verwarming op bijvoorbeeld gas, is elektrische verwarming in een korter tijdsbestek warm. Daardoor zit je er zelf ook snel heerlijk warm bij.

Eenvoudig te monteren en lage installatiekosten

De installatiekosten van een elektrische kachel in de woonkamer zijn relatief laag. Het vergt een eenmalige investering om de elektrische verwarming aan te schaffen, maar eenmaal gekocht is de kachel gemakkelijk te monteren en te gebruiken. Doordat de verwarming op elektriciteit werkt hoef je geen leidingwerk te leggen. Dit scheelt dus een hoop breek- en sloopwerk en/of grote aanpassingen in de woonkamer.

Elektrische kachels nemen weinig ruimte in beslag

Door het elegante en dunne design van de meeste van onze elektrische kachels nemen deze weinig ruimte in beslag in de woonkamer. Ook in de rest van de woning is deze manier van verwarming merkbaar. Een ketel die nodig is voor verwarming neemt vaak veel ruimte in beslag. In een relatief kleinere woning of appartement brengt verwarming met een elektrische kachel wellicht een mooie ruimtebesparing met zich mee.

Veilig

Bij verwarming via een elektrische kachel komen geen gevaarlijke stoffen vrij. Daardoor bestaat geen risico op een koolstofmonoxidevergiftiging. Daarbij zijn onze elektrische kachels voorzien van een beveiliging die de stroomvoeding automatisch onderbreekt. Dit zorgt ervoor dat de elektrische kachels niet oververhit kunnen raken. Deze automatische onderbreking is ook geïntegreerd in onze staande modellen. De beveiliging werkt dan ook indien de kachel onverhoopt omvalt.

Voordelig je woonkamer verwarmen

Onze elektrische kachels voor de woonkamer kunnen een besparing op de energierekening opleveren. Dit is wel afhankelijk van diverse factoren. De ‘slimme’ modellen in ons assortiment maken het eenvoudig om de elektrische verwarming efficiënt in te zetten in de woonkamer. Slimme kachels zijn op afstand bedienbaar en daardoor in te stellen op verschillende programma’s. De kachels kunnen daardoor zuiniger en rendabeler worden gebruikt.

In ons assortiment vind je ook elektrische kachels met een modulatie functie. Dit betekent dat wanneer de thermostaat merkt dat er minder vraag is naar warmte, de elektrische verwarming automatisch op minder vermogen gaat draaien. Ook hebben wij modellen in ons assortiment die voorzien zijn van een systeem die herkent of een raam of deur open staat. Krijgt de kachel het signaal dat er een koude luchtstroom is in de ruimte, dan pauzeert de kachel kort of je krijgt een melding in de app. Zo zorg je ervoor dat je niet onnodig verwarmt.

Hoe efficiënt elektrische verwarming is, zal afhankelijk zijn van hoe de gebruiker met de elektrische kachel omgaat. Een grote besparing bij elektrische verwarming is ook te behalen indien je zelf zonnepanelen hebt. Wek je zelf stroom op, dan scheelt dit aanzienlijk op de energierekening. Uiteraard vergt dit een eenmalige investering voor de aanschaf van de elektrische kachel aan het begin, maar dit zal zich op termijn uitbetalen.

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

Waar moet je op letten bij aanschaf

Bij de aanschaf van een elektrische kachel voor de woonkamer dien je vooraf goed naar een aantal punten te kijken. WIj hebben hieronder een aantal punten beschreven waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische kachel voor in de woonkamer:

  • Vermogen moet voldoende zijn voor de grootte van de woonkamer.
  • Bij bepalen van capaciteit ook kijken naar isolatiewaarde van ruimte.
  • Bepaal vooraf welke functionaliteiten je nodig hebt.

Vermogen moet voldoende zijn

Ten eerste is het van belang om te kijken naar de grootte van de woonkamer. Je wilt namelijk voldoende capaciteit hebben om de gehele woonkamer te verwarmen. Hoe groter de woonkamer is, hoe meer vermogen of hoe meer kachels je nodig hebt. Bij de aanschaf van een elektrische verwarming voor in de woonkamer moet je dan ook goed kijken naar het Wattage van de elektrische kachel.

Isolatiewaarde van ruimte

Bij het bepalen van het benodigd vermogen moet je goed kijken naar de isolatiewaarde van de woonkamer. Is de ruimte minder goed geïsoleerd is dan zul je een krachtigere elektrische kachel nodig hebben om de woonkamer warm te krijgen. Daarbij zul je ook een inschatting moeten maken van hoeveel kachels je nodig zult hebben om de ruimte warm te krijgen. Voor de woonkamer kun je daarbij als uitgangspunt nemen dat de aanbevolen temperatuur 21 graden celsius is. Bij een niet of slecht geïsoleerde ruimte een 85 Watt per m2 nodig is om de ruimte warm te krijgen. Is de woonkamer wel goed geïsoleerd dan kan als uitgangspunt worden genomen dat 75 Watt per m2 benodigd is om de ruimte warm te krijgen.

Functionaliteiten

In ons assortiment vind je elektrische kachels met verschillende functies. Maar niet iedere functie zal voor jou even relevant zijn. Hoe uitgebreider de functies op de elektrische verwarming zijn, hoe duurder het model vaak is. Ga daarom vooraf na welke functies je nodig hebt. Zo voorkom je dat je een model aanschaft met functies waar je geen gebruik van maakt. Daarmee heb je de eerste besparing mogelijk al gerealiseerd.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.

Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

[]