Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier

Home > Kenniscentrum > De kracht van elektrische bijverwarming

De kracht van elektrische bijverwarming

Elektrische bijverwarming is een term die je steeds vaker voorbij ziet komen, maar wat is elektrische bijverwarming nou precies?

In dit artikel zetten wij voor jou op een rijtje wat elektrische bijverwarming is, waarom elektrische bijverwarming een voordeel is en wat daarbij in het bijzonder de pluspunten zijn van elektrische kachels met thermostaat. Dit doen we om jou een duidelijk beeld te geven van de voordelen die elektrische bijverwarming bieden. Ook hopen wij je door middel van dit blog verder te kunnen helpen bij jouw keuze voor een vorm van verwarming met elektriciteit die aansluit bij jouw wensen.

Indien je snel warmte beschikbaar wilt hebben op bijvoorbeeld één locatie is elektrische bijverwarming de perfecte uitkomst.

Alleen hoofdverwarming of ook elektrische bijverwarming?

Zo goed als alle woningen in Nederland hebben een centrale hoofdverwarming. Bekende voorbeelden hiervan zijn de cv-ketel, vloerverwarming of heteluchtverwarming. Met de hoofdverwarming kun je jouw hele woning verwarmen of kun je ervoor kiezen bepaalde kamers in het huis te verwarmen.

Een nadeel van alleen hoofdverwarming is echter dat verwarming vaak zeer geleidelijk gaat en daardoor de warmte vaak niet direct beschikbaar is. Ook zien wij regelmatig dat enkel de hoofdverwarming in huis niet voldoende warmte biedt in koudere periodes.

vlammeje

Verwarmen met elektrische kachels duur?  Lees alles over hoe zuinig elektrische kachels zijn

Naast hoofdverwarming kennen wij dan ook elektrische bijverwarming. Indien je snel warmte beschikbaar wilt hebben op bijvoorbeeld één locatie is elektrische bijverwarming de perfecte uitkomst.

In beide gevallen die wij hiervoor omschreven kun je via energiezuinige elektrische kachels lokaal extra warmte opwekken. Met bijverwarming zorg je er dus voor dat je net die extra warmte in de ruimte krijgt die het aangenaam maakt voor jou.

Waarom elektrische bijverwarming?

Er situaties denkbaar waarbij je niet de hele woning of kamer wil verwarmen, maar slechts een klein deel. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de badkamer. Dit is een ruimte waarvan je graag wil dat het snel warm is als je er moet zijn, maar die je niet onnodig wil verwarmen als je er niet bent. Een voordelige en duurzame manier om zo’n ruimte te verwarmen is met elektrische bijverwarming. Door middel van energiezuinige elektrische kachels of infrarood verwarming kun je ruimtes snel warm krijgen wanneer jij dat wil.

Met de huidige gasprijzen en steeds meer woningen die voorzien zijn van zonnepanelen is elektrische bijverwarming een voordelig manier om te verwarmen. Doordat onze elektrische kachels energiezuinig zijn heb je er veel voordeel van dat je bezig bent met elektrisch bijverwarming.

Elektrische kachels met thermostaat

Bij ons vind je een ruim aanbod aan elektrische kachels met thermostaat. Het voordeel van elektrische kachels met thermostaat is dat je nog beter kunt bepalen hoe warm jij het wilt hebben in de ruimte waar jij elektrische bijverwarming wil hebben.

De nieuwst trend op dit gebied zijn elektrische kachels met thermostaat die via WiFi verbonden kunnen worden en daarmee ook op afstand bediend kunnen worden. Hieronder hebben wij voor jou kort een overzicht geplaatst van de voordelen van een elektrische kachel met thermostaat:

Voordelen elektrische kachels met thermostaat

  • Lokale bijverwarming
  • Duurzaam
  • Milieuvriendelijk
  • Snelle opwarming
  • Betere temperatuur regulering in huis
  • Op afstand temperatuur instellen
  • Veilig

Mocht je naar aanleiding van deze blog interesse hebben over elektrische bijverwarming bij jou in huis, kijk dan vooral naar ons ruime aanbod aan elektrische kachels met thermostaat. Graag geven wij je ook persoonlijk verwarming advies om jou verder te helpen, indien je hiervan gebruik wil maken vul dan het formulier op onze website in en wij denken graag met jou mee.

Gerelateerde berichten

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.

Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

[]