Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier

Infrarood vloerverwarming

Op zoek naar infrarood vloerverwarming? In ons assortiment vind je precies waar je naar op zoek bent!

Infrarood vloerverwarming kent verschillende voordelen en is heel goed bruikbaar onder verschillende soorten vloeren. Onder andere vloerbedekking, laminaat, PVC, tegels en parket zijn geschikt om te combineren met infrarood vloerverwarming. Met onze infrarood vloerverwarming wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd, waardoor het in de gehele ruimte heerlijk warm is.

Benieuwd of infrarood vloerverwarming voor jou geschikt is? Wij zetten op deze pagina op een rij wat de voordelen zijn. Ook zetten we uiteen voor welke typen vloeren geschikt zijn voor infrarood vloerverwarming.

Voordelen van infrarood vloerverwarming

Wanneer je kiest voor infrarood vloerverwarming heeft dat veel voordelen. Wij zetten hieronder de voordelen voor jou op een rij:

  • Efficiënte warmteverdeling
  • Energiezuinig
  • Per ruimte in te stellen
  • Eenvoudig te installeren
  • Hoge kwaliteit
  • Comfortabel gevoel
  • Onderhoudsvrij

Energiezuinig

Bij juist gebruik is infrarood vloerverwarming een energiezuinige wijze van verwarmen. In principe is infrarood verwarming goedkoper dan traditionele CV. Het is daarbij wel van belang dat het systeem goed gebruikt wordt. Het verbruik stijgt namelijk wanneer het systeem steeds in- en uitgeschakeld wordt. Wanneer je de vloerverwarming op een gemiddelde temperatuur laat staan is dit zuiniger in verbruik. Wanneer je zonnepanelen hebt is infrarood vloerverwarming helemaal energiezuinig.

Eenvoudig te installeren

Infrarood verwarming is zeer eenvoudig te installeren. Je hoeft de kant-en-klare matten enkel door de gehele ruimte te leggen en ervoor te zorgen dat de thermostaat juist geplaatst is. Heb je dit gedaan? Dan kun je de topvloer gemakkelijk over de infrarood vloerverwarming heen plaatsen.

Op deze pagina vind je een uitgebreid stappenplan voor het aanleggen van de vloerverwarming

Geschikt voor verschillende ruimtes

De infrarood vloerverwarming is uitermate geschikt voor verschillende ruimtes in huis. Van de badkamer of het toilet tot de woonkamer, voor iedere ruimte is het geschikt. Let daarbij wel op of je het systeem als hoofd- of bijverwarming gaat gebruiken. Dit heeft invloed op het Wattage dat je nodig hebt in de ruimte. Ook de isolatiewaarde van de ruimte is hierbij van belang.

Snelle opwarming

Een van de kenmerken van infrarood verwarming is de snelle verwarming. Door de werking van dit type vloerverwarming is de warmte vrijwel direct voelbaar wanneer het systeem wordt ingeschakeld.

Verschillende soorten vloerverwarming

We onderscheiden op het gebied van infrarood vloerverwarming doorgaans drie verschillende soorten:

  • Kant-en-klare matten;
  • Verwarmingsfolie; en
  • Verwarmingskabels.

Hieronder leggen we kort uit wat deze typen inhouden en voor welke soort vloerafwerking ze geschikt zijn.

Verwarmingsfolie:
Verwarmingsfolie is een dunne kunststof folie waarin verwarmingsbanen van koper zijn verwerkt. De elektrische folie is ongeveer 0.3 mm dik en is daardoor vooral geschikt voor gebruik onder een houten vloer, parketvloer of laminaat. De folie is bevestigd op dunne isolatieplaten en gemakkelijk op maat te maken. Door de isolatie wordt het warmteverlies aan de onderkant beperkt. Voordat de vloerafwerking geplaatst wordt op de verwarmingsfolie moet eerst een vochtscherm over de folie worden bevestigd.

Kant-en-klare matten:
Een veel voorkomende variant van infrarood vloerverwarming is het systeem met matten. Dit systeem is heel makkelijk te installeren, omdat het gaat om matten die direct klaar zijn voor gebruik. Dit zijn glasvezelmatten die voorzien zijn van elektrische kabels. Ook deze matten zijn relatief dun met een dikte van ongeveer 4 mm. Zodra de elektrische vloerverwarming is geplaatst kan de eindvloer direct op de matten worden bevestigd.

Verwarmingskabels:
Dit systeem bestaat uit één of meerdere elektrische kabels die in een lussenpatroon worden geplaatst. Het is een flexibele kabel die met aluminium tape op zwaluwstaartplaten wordt geplaatst. Je kunt de kabels ook bevestigen aan de wapening met tie-wraps. Dit is een van de meer voordelige systemen, zowel in aanschaf als in energieverbruik.

Offerte aanvragen

Ben je net als wij overtuigd over het gebruik van infrarood vloerverwarming? Via onze webshop kun je eenvoudig infrarood vloerverwarming bestellen. Ons assortiment heeft alles wat nodig is om de vloerverwarming te kunnen leggen. Bereken vooraf goed hoeveel vierkante meter infrarood matten je nodig hebt.

Mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen hebben over het bestellen van infrarood vloerverwarming? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met 085 – 107 05 41. Een medewerker van ons helpt je graag verder!

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

Shop per product type

Veelgestelde vragen over elektrisch verwarmen

Wat kost infrarood vloerverwarming ongeveer?

De prijs van infrarood vloerverwarming is ongeveer 50 tot 75 euro per vierkante meter.

Is het moeilijk om zelf infrarood vloerverwarming te installeren?

Het installeren van infrarood vloerverwarming is zeer eenvoudig! De folie en de kant-en-klare matten leg je zelf gemakkelijk door de ruimte.

Hoe weet ik welk type infrarood vloerverwarming geschikt is voor mij?

Dit is afhankelijk van de ruimte waar de vloerverwarming komt te liggen. Is de ruimte goed geïsoleerd? Dan kun je een minder krachtige variant kiezen. Ook is het hierbij van belang of de vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming wordt gebruikt.

Wat is het gemiddelde verbruik van infrarood vloerverwarming?

De infrarood vloerverwarming heeft een bepaald Wattage. Een van de voorkomende Wattages is de 150 Watt per vierkante meter. Dit houdt in dat je per vierkante meter 0,15 kilowattuur (kWh) per uur verbruikt. Hoe langer de verwarming aan staat, hoe hoger het verbruik zal zijn. Dit brengt met zich mee dat het verbruik hoger wordt. Het is erg lastig om aan te geven hoeveel het verbruik is, omdat dit per gezin zal verschillen.

Leer meer over electrische vloerverwarming

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.

Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

[]