Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden
Gratis deskundig advies? Klik dan hier
Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Elektrische vloerverwarming voor in de badkamer

Onze elektrische vloerverwarming voor in de woonkamer zorgt ervoor dat jij er altijd heerlijk warm bij zit. Elektrische vloerverwarming is te gebruiken in de hele woning. Dat maakt het systeem ook uitermate geschikt voor in de woonkamer. Je kunt elektrische vloerverwarming gebruiken als hoofdverwarming. Het systeem is echter ook als bijverwarming een goede aanvulling op de bestaande hoofdverwarming. Op het verschil tussen beide komen wij later terug. Op deze pagina leggen wij je uit hoe je met elektrische vloerverwarming de woonkamer warm krijgt. Gaan wij in op de verschillende type systemen bij de verschillende vloerafwerkingen. Voor een goed beeld zetten wij vervolgens nog de voordelen van vloerverwarming op een rij. Tot slot zullen wij nog ingaan op de voordelen van elektrische vloerverwarming in combinatie met zonnepanelen.

Kom je er niet uit? Gebruik dan onzeKeuzehulp

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

Resultaat 1–12 van de 15 resultaten wordt getoond

Zo verwarm je de badkamer met vloerverwarming

Hoe werkt elektrische vloerverwarming? De vloerverwarming werkt doordat je deze aansluit op een energiebron. Het is dus in feite stekker in het stopcontact en verwarmen maar.

Voor de badkamer wordt een temperatuur van maximaal 24 graden voorgeschreven. Dit betekent dat je de vloerverwarming tussen de 25 en 35 graden instelt. De precieze temperatuur is afhankelijk van het type systeem.

Het verbruik

Het energieverbruik van de elektrische vloerverwarming is van verschillende factoren afhankelijk. Het verbruik is onder andere afhankelijk van de buitentemperatuur.

Uitgangspunt bij een buitentemperatuur van tot -3°C is dat het verbruik kan oplopen tot 0,09 kWh per m². Tussen de 2°C en 7°C, zal het verbruik ongeveer op 0,05 kWh per m² liggen. Is de temperatuur boven de 7°C dan verbruikt de verwarming ongeveer 0,025 en 0,03 kWh per vierkante meter.

De kosten bereken je door het verbruik te vermenigvuldigen met jouw eigen elektriciteitsprijs.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in je badkamer

Elektrische vloerverwarming is een populaire manier om voordelig en efficiënt te verwarmen. Daarnaast heeft dit type verwarming in de badkamer nog verschillende voordelen:

 • Gelijkmatige warmteverdeling: Overal in de badkamer heb je dezelfde warmte.
 • Snelle warmte: Elektrische vloerverwarming zorgt snel voor warmte.
 • Eenvoudige installatie: Het is eenvoudig te installeren. Lees bijvoorbeeld ons stappenplan eens door.
 • De vloerverwarming kan bovenop een bestaande vloer worden geplaatst: De verwarming heeft een dunne opbouwhoogte. Daardoor krijg je niet te maken met een vloer veel hoger komt te liggen.
 • Weinig luchtcirculatie: Luchtcirculatie verplaatst namelijk niet alleen de warmte. Ook stof wordt de ruimte door geblazen.

Meer weten over de voor- en nadelen van elektrische vloerverwarming? Lees dan onze blog.

gratis-advies
Ontvang gratis advies op maat
Ontvang gratis persoonlijk advies op maat!
Vul ons formulier in en ontvang direct professioneel advies dat perfect aansluit bij jouw behoeften en situatie.

De kosten van elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Diverse systemen en sterktes hebben ieder hun eigen kostenplaatje.

Welke vloerverwarming het best bij jou past, is afhankelijk van hoe je verwarming wil gebruiken in de ruimte. Je kunt de verwarming namelijk gebruiken als hoofdverwarming of als bijverwarming. Hieronder geven we voor beide situaties een rekenvoorbeeld:

Hoofdverwarming

We gaan bij deze berekening uit van een badkamer met een oppervlakte van 9 vierkante meter waar vloerverwarming moet komen. Het stuk waar vloerverwarming moet komen is 3 meter lang en 3 meter breed.

Wil je de elektrische vloerverwarming gebruiken als hoofdverwarming? Dan raden wij aan om een systeem te gebruiken met een vermogen van ten minste 150 Watt per vierkante meter. De kosten voor deze matten beginnen bij € 89,95 voor een halve vierkante meter.

We gaan ervan uit dat je in ons voorbeeld 3 matten van 3 meter lang en 1 meter breed naast elkaar kunt leggen. In dat geval zijn de totale kosten: €119,95 (kosten mat van 3m lang bij 1 meter breed) * 3 = € 359,85.

Bijverwarming

Ga je de vloerverwarming gebruiken als bijverwarming? Je kunt dan een variant kiezen die minder krachtig is. Deze heeft een vermogen van 100 Watt per vierkante meter. De kosten voor deze matten zijn vanaf € 84,95 per vierkante meter.

De totale kosten voor deze variant zijn dan: 119,95 (kosten mat van 3m lang bij 1 meter breed) * 3 = € 359,85.

Welke vloerafwerkingen zijn geschikt?

Niet iedere vloer is te combineren met een elektrische vloerverwarming. De vloer moet namelijk tegen wisselingen in de temperatuur kunnen. De keuze voor een geschikte vloer op elektrische vloerverwarming is tegenwoordig groot. De volgende typen vloer zijn goed te combineren met een vloerverwarming:

 • Tegels
 • Pvc
 • Gietvloer
 • Beton
 • Steen
 • Linoleum
 • Marmoleum

Onze elektrische vloerverwarming kan op diverse ondergronden gelegd worden. Je kunt de verwarming over een bestaande vloer heen leggen of gewoon op het beton. Wel dient de vloer vlak te zijn. Te veel hoogteverschil kan voor problemen bij de elektrische verwarming zorgen. Hoogteverschillen kun je eenvoudig oplossen door de vloer vooraf te egaliseren. Wil je meer informatie over het leggen van een vloerverwarming? Kijk dan naar ons uitgebreide artikel over dit onderwerp.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Slimmeheater nieuwsbrief voor leuke kortingen.

Filter

Prijs

Plaatsing

Type vloerverwarming

Vermogen

Geschikt voor huishouden

Temperatuur instelbaar toggle

Anti kalk systeem toggle

Geschikte ruimte toggle

Verlichting toggle

Instelbaar programma toggle

Thermostaat toggle

Te bedienen via app toggle

Anti-condens toggle

Infrarood verwarming toggle

Bediening toggle

Kleur toggle

[]